۰
سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۳۲

مصرف جهانی زغال سنگ در سال جاری به بالاترین حد خود می‌رسد

صادرات گاز روسیه به اتحادیه اروپا در سال جاری کاهش یافته و اقتصادهای بزرگ اروپایی را بر آن داشته تا برای تامین منابع سوخت برای ماه‌های سردتر تلاش کنند.
مصرف جهانی زغال سنگ در سال جاری به بالاترین حد خود می‌رسد
به گزارش مردم سالاری آنلاین،براساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی مصرف جهانی زغال سنگ در مسیر افزایش ۱.۲ درصدی قرار دارد تا در سال جاری به بالاترین حد خود برسد.
این اتفاق درست در زمان نوسانات و عدم اطمینان قابل توجه در بازارهای جهانی انرژی در حال وقوع است. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ «شدت پویایی تجارت زغال سنگ، سطح قیمت‌ها و الگوی عرضه و تقاضا را در سال ۲۰۲۲ تغییر داده است».
آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش زغال سنگ خود نوشت: «بازارهای زغال سنگ در سال ۲۰۲۲ با اختلال در جریان‌های تجارت سنتی، افزایش قیمت‌ها و رشد تقاضا به میزان ۱.۲ درصدی متزلزل شده است. مصرف زغال سنگ به بالاترین سطح تاریخی رسیده و برای اولین‌بار از مرز ۸ میلیارد تن فراتر رفته است.»
این آژانس تاکید کرد که قیمت سوخت‌های فسیلی در سال جاری رشد قابل توجهی داشته و «قیمت گاز طبیعی هم شدیدترین افزاش را نشان می‌دهد». رشد قیمت گاز طبیعی باعث شده که موجی از مصرف گاز به سمت گزینه‌های رقابتی‌تر از جمله زغال سنگ برود.
حالا با افزایش تقاضای زغال سنگ، وضعیت پیچیده‌تر شده است. اما آژانس بین المللی انرژی تاکید کرد که «قیمت‌های بالاتر زغال سنگ، استقرار انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی، تضعیف رشد اقتصاد جهانی، باعث کاهش رشد تقاضای کلی زغال سنگ در سال جاری می‌شود.»
طبق این گزارش، استفاده از زغال سنگ در تولید برق امسال کمی بیش از ۲ درصد افزایش خواهد یافت. در مقابل هم استفاده از زغال سنگ در صنعت بیش از یک درصد کاهش می‌یابد که این کاهش به دلیل تولید کمتر فولاد و آهن بوده است.
کیسوکه ساداموری، مدیر بازارهای انرژی و امنیت آژانس بین‌المللی انرژی در بیانیه‌ای گفت: «جهان به اوج مصرف سوخت فسیلی نزدیک شده است. تقاضای زغال سنگ زیاد است و احتمالا امسال به بالاترین حد خود خواهد رسید و انتشار گازهای گلخانه‌ای را افزایش خواهد داد.»
آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که تقاضای جهانی نزدیک به سطح ۸ میلیارد تنی زغال‌سنگ در سال ۲۰۲۲ تا سال ۲۰۲۵ هم افزایش یابد. اما با توجه به بحران‌های انرژی فعلی، کاهش رشد یا رکود هم امکان پذیر است.
براساس گزارش یورواستات، روسیه در سال ۲۰۲۱ بزرگترین تامین کننده گاز طبیعی و نفت اتحادیه اروپا بوده است. صادرات گاز روسیه به اتحادیه اروپا در سال جاری کاهش یافته و اقتصادهای بزرگ اروپایی را بر آن داشته تا برای تامین منابع سوخت برای ماه‌های سردتر تلاش کنند.
منبع:جماران
کد مطلب: 184563
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *