به گزارش
مردم سالاری آنلاین، مازیار غلامی در گفتوگو با ایسنا، درباره دما و بارش سه ماه آینده اظهار کرد: براساس تحلیل جدیدترین نقشههای پیشبینی فصلی طی سه ماه آینده متوسط دمای هوا در سطح استان حدود ۰.۵ تا ۱ درجه بالاتر از نرمال پیشبینی میشود و متوسط بارش استان در بهترین شرایط، در حد نرمال مورد انتظار است.
وی افزود: از نظر توزیع ماهانه نیز پیشبینی میشود که بهتدریج از آذر ماه و بهخصوص طی دی ماه، بارش به شرایط نرمال گرایش داشته باشد.
سرپرست اداره کل هواشناسی استان تهران درباره میزان بارندگیها در مهرماه گفت: تجزیه و تحلیل آمارهای دریافتی از ایستگاههای هواشناسی استان بیانگر آن است که طی مهر ماه ۱۴۰۱، تنها ۰.۶ میلی متر باران بصورت پهنهای در استان تهران ثبت شده است که نشان دهنده کاهش ۹۴ درصدی بارش نسبت به دوره آماری بلند مدت و کاهش ۷۶ درصدی نسبت به سال قبل است.
وی افزود: اکثر استانهای کشور تحت تاثیر کم بارشی قرار دارند به گونهای که کل کشور در مهر ماه با کاهش ۵۳ درصدی روبهرو بوده است. استان تهران هشتمین استان کشور بوده که بیشترین کاهش بارش را داشته است.
غلامی با تاکید بر اینکه بارشها از نظر توزیع مکانی در همه شهرستانهای استان در مقایسه با بلند مدت، کاهش داشته است گفت: بیشترین کاهش بارش بهترتیب مربوط به شهرستانهای فیروزکوه، شمیرانات، دماوند و تهران بوده است.
وی درباره دمای هوای تهران طی مهرماه اظهار کرد: بررسی و تحلیل مقادیر ثبت شده دمای هوا همچون متوسط دما، دمای حداقل و دمای حداکثر در ایستگاههای هواشناسی استان بیانگر افزایش قابل ملاحظه دما در مهر ماه ۱۴۰۱ است.
سرپرست اداره کل هواشناسی استان تهران ادامه داد: متوسط دمای هوای استان تهران که بهصورت معمول در این ماه ۲۰.۶ درجه سلسیوس بود، در مقایسه با بلند مدت ۲.۵ درجه سلسیوس افزایش داشته؛ بر این اساس متوسط کمینه دما، ۱.۹ درجه سلسیوس و متوسط بیشینه دما، ۳.۱ درجه سلسیوس افزایش داشته است. بهعبارت دیگر مهرماه ۱۴۰۱ در مقایسه با بلند مدت بهطور محسوسی گرمتر بوده و استان تهران جزو ۱۰ استان اول کشور از نظر میزان افزایش دما است.
غلامی در پایان تصریح کرد: از نظر توزیع دما در شهرستانهای استان نیز تمامی شهرستانهای استان با افزایش دما روبهرو بودهاند که بیشترین افزایش دما بهترتیب مربوط به شهرستانهای فیروزکوه، دماوند، پاکدشت، قدس و تهران است.