قدیری گفت: بسیار مهم است که به کودکان آموزش داده شود که حتما پیش از مصرف هر نوع خوراکی و یا نوشیدنی دست های خود را با آب و صابون با دقت بشویند. همچنین باید به کودکان آموزش داد که از خوردن هر نوع سبزی و میوه نشسته به طور جد خودداری کنند.
یک فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به شناسایی برخی موارد ابتلا به وبا در سطح کشور، گفت: بیماری وبا برای کودکان می تواند خطرآفرین شود و نیاز است که والدین به علامت "اسهال" در فرزندان خود توجه کرده و حتما در کوتاهترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنند.
دکتر کیقباد قدیری با اشاره به خطرات بیماری وبا برای کودکان، گفت: کودکان با توجه به سطح ایمنی ضعیف جزو گروه های در معرض خطر این بیماری هستند.
وی با بیان اینکه این بیماری به ندرت در کودکان زیر دو سال رخ می دهد، گفت: این کودکان با توجه به اینکه بخشی از تغذیه شان از شیر مادر است و با توجه به پروتکسین موجود در شیر تا حدی محافظت در برابر این بیماری دارند. البته ابتلا این کودکان به بیماری وبا هم وجود دارد و ممکن است در برخی موارد هم شدید شود.
قدیری گفت: برای سایر کودکان بیماری وبا با خطرات جدی همراه است و از دست دادن یکباره آب بر اثر وبا می تواند بیماران را در معرض خطر جدی قرار دهد.
این فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به نقش موثر کودکان در انتقال بیماری وبا گفت: با توجه به اینکه عمده کودکان بهداشت فردی را آنطور که باید رعایت نمی کنند، احتمال ابتلای آنها به وبا و انتقال بیماری توسط آنها به سایر افراد بسیار زیاد است، بنابراین والدین باید مراقبت بیشتری از آنها داشته باشند.
قدیری گفت: بسیار مهم است که به کودکان آموزش داده شود که حتما پیش از مصرف هر نوع خوراکی و یا نوشیدنی دست های خود را با آب و صابون با دقت بشویند. همچنین باید به کودکان آموزش داد که از خوردن هر نوع سبزی و میوه نشسته به طور جد خودداری کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص خرید خوراکی از دستفروشان هم هشدار داد و افزود: والدین نباید اجازه خرید و مصرف هر نوع خوراکی فاقد بسته بندی بهداشتی را به فرزندان خود بدهند.
قدیری در ادامه با بیان اینکه نشانه بارز بیماری وبا درکودکان اسهال شدید است، گفت: وبا در تمامی افراد با اسهال شدید خود را نشان می دهد و با توجه به خطراتی که کم آبی برای کودکان دارد، به محض مشاهده این علامت افراد و بویژه کودکان باید به مراکز درمانی منتقل شوند.
وی با تاکید بر لزوم جبران هرچه سریعتر مایعات برای فرد مبتلا گفت: بهترین مایع برای جبران آب از دست رفته، استفاده از محلول ORS است و والدین باید سریعا این مایع را به کودکان مبتلا بدهند.
این فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان با اشاره به کشنده بودن بیماری وبا در صورت عدم درمان به موقع و از دست رفتن آب بدن، از والدین خواست که علامت اسهال در کودکان را جدی گرفته وحتما به پزشک مراجعه کنند و در این مدت هم مایعات زیاد به کودک بدهند.