به گزارش
مردم سالاری آنلاین به نقل از تجارت نیوز، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده اخیرا اعلام کرده بود که در حال عرضه برخی دوزهای واکسن Jynneos برای استفاده در موارد آبله میمون است.
ریچارد پبادی، که تیم پاتوژنهای پرخطر را در سازمان جهانی بهداشت اروپا رهبری میکند، در مصاحبه با رویترز ضمن اعلام اینکه آبله میمون به واکسیناسیون نیازی ندارد.همچنین منابع در دسترس و فوری واکسنها و ضد ویروسها نسبتا محدود است.به دنبال شیوع بیماری ویروسی آبله میمون، یکی از مقامات سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرد که در خارج از آفریقا نیازی به واکسیناسیون گسترده وجود ندارد. زیرا کارهایی مانند حفظ بهداشت به کنترل شیوع آن کمک میکند.
در گزارش دیگری، این سازمان اعلام کرد که هیچ شواهدی مبنی بر جهش ویروس آبله میمون وجود ندارد.
پبادی در ادامه توضیح میدهد که مهمترین اقدامات برای کنترل شیوع، بررسی تماسها و قرنطینه کردن است. او همچنین خاطرنشان کرد که این ویروس به راحتی قابل انتقال نیست و تاکنون موارد خفیف درباره آن گزارش شده است.اظهارات او در حالی مطرح شده که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده اخیرا اعلام کرده بود که در حال عرضه برخی دوزهای واکسن Jynneos برای استفاده در موارد آبله میمون است.پبادی در این رابطه توضیح داده که واکسنهای مورد استفاده برای مبارزه با آبله میمون میتوانند عوارض جانبی قابل توجهی داشته باشد.
رد احتمال جهش یافته بودن آبله میمون
از سوی دیگر روزاموند لوئیس، رئیس دبیرخانه آبله که همچنین یکی از اعضای برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت است.در یک جلسه توجیهی اعلام کرده که هیچ مدرکی مبنی بر اینکه آبله میمون یک بیماری جهش یافته است، وجود ندارد.کارشناسان حوزه بهداشت به طور مرتب این دسته از جهشها را بررسی میکنند، زیرا به راحتی میتوانند نحوه انتقال ویروس را سادهتر کنند.ماریا ون کرخوف، مسئول بیماریهای نوظهور و بیماریهای مشترک انسان و حیوانات در WHO توضیح میدهد که این وضعیت به ویژه در اروپا «قابل کنترل» است، اما نباید از ظهور بیماریهایی که معمولا در آفریقا یافت میشوند و بیماری بومی آن مناطق هستند، چشم پوشی کرد.دانشمندان هم اکنون به دنبال شواهدی برای درک منشاء بیماری آبله میمون و تغییرات احتمالی آن هستند.