نانواییها به دلیل رفتوآمد همیشگی مردم و صف کشیدن برای خرید نان، یکی از اماکن پرخطر از نظر انتقال کرونا محسوب میشوند. بنابراین هنگام مراجعه به نانوایی باید یکسری نکات بهداشتی را رعایت کرد تا از کووید-۱۹ در امان بمانیم.
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام انجمن آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایرانیان، مردم ایران معمولا ترجیح میدهند که روزانه نان تازه خریداری کنند و غالبا در بسیاری از نانواییها اعم از لواش، تافتون، سنگگ و بربری برای دقایق طولانی باید درصف خرید نان بود. رعایت نکات زیر می تواند تا حد زیادی از سرایت بیماری COVID-۱۹ در این واحدها، جلوگیری کند:
- سعی کنید تا حد امکان تعداد مراجعه خود به نانوایی را کاهش دهید.
- در صورت نیاز، حتما با خودتان حداقل یک جفت دستکش یکبار مصرف به همراه ببرید و بپوشید یا اسپری الکل به همراه داشته باشید.
- در هنگام حضور در نانوایی و در نوبت ایستادن از ماسک استفاده کنید.
- در نوبت نان، حتما فاصله حداقل یک و نیم متری را از دیگران رعایت کنید.
- در نوبت نان با مشتریان دیگر به صورت روبرو قرار نگیرید و ترجیحا با کسی صحبت نکنید.
- از دست زدن به کلیه سطوح و وسایل و دستگیره درب در نانوایی خودداری کنید.
- محترمانه از افراد در نوبت درخواست کنید فاصله یک و نیم متری از یکدیگر را رعایت کنند.
- مواظب باشید به غیر از خودتان فرد دیگری به نانها دست نزند.
- اطمینان داشته باشید هنگام برداشتن نانها دستان شما با هیج جایی تماس نداشته است.
- حتما با خود برای خرید نان سفره یا کیسه نایلونی تمیز به همراه داشته باشید.
- اسکناس و سکه میتوانند از عوامل سرایت بیماری باشند. بنابراین تا حد امکان از کارت خوان استفاده کنید و بعد از استفاده از کارتخوان دستهای خود را یا اسپری الکل ضدعفونی کنید.
- سعی کنید فقط پول به اندازه خرید نان به نانوایی بدهید و از رد و بدل شدن پول خرد امتناع کنید.
- پول نان را میتوانید از قبل در دستمال کاغذی یا کیسه فریز بگذارید و سپس دستان خود را با آب و صابون بشویید.
- قبل از دست زدن به نانها مجددا دستهای خود را با محلولهای ضدعفونی حاوی الکل ۷۰ درصد ضدعفونی کنید.
- مراقب باشید تا در مجاورت افراد دارای سرفه و تنگی نفس و تب قرار نگیرید.
- ترجیحا خرید نان را در ساعات خلوت نانواییها انجام دهید.