۰
دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۳۴

سیاست ترامپ درباره ایران ناکارآمد بود

شبکه سی.ان.ان در گزارشی سیاست دولت دونالد ترامپ در برابر ایران را سیاستی ناکارآمد تلقی کرده و پیامدهای مختلف شکست این سیاست را تشریح کرد.
شبکه سی.ان.ان در گزارشی سیاست دولت دونالد ترامپ در برابر ایران را سیاستی ناکارآمد تلقی کرده و پیامدهای مختلف شکست این سیاست را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی  شبکه سی. ان. ان،  استراتژی ترامپ در زمینه ایران با شکست مواجه شد. این کاملا از شدت گرفتن تنش ها میان آمریکا و ایران پیش از سوم ژانویه که سالگرد ترور سردار قاسم سلیمانی از فرماندهان برجسته ایران بود،  معلوم است. 
روزهای پیش از اولین سالگرد ترور سردار سلیمانی به طور ویژه ای تنش زا بود. آمریکا بمب افکن های B۵۲ را به خاورمیانه اعزام کرد تا قدرتش را به نمایش بگذارد و مقامات دفاعی به سی. ان. ان گفتند که اطلاعات جدید حاکی از آن است که ایران موشک های کوتاه برد را به عراق منتقل می کند که احتمالا برای انجام دادن حمله ای به کارکنان آمریکا یا مایملک آن است. سالگرد این ترور مهیب و عوامل خطرزای همراه آن نشان داد که استراتژی ترامپ در زمینه ایران چقدر بد عمل کرده است.  
رویکرد ترامپ در برابر ایران شاید به این دلیل که غیرواقع بینانه و ناآگاهانه بود،  ناکارآمد از آب درآمد. پس از آن که دونالد ترامپ  از توافق هسته ای خارج شد،  مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا ۱۲ شرط غیر مرتبط به موضوع برنامه هسته ای ایران را برای بازگشت آمریکا به میز مذاکره برای آن مطرح کرد. دولت ترامپ همچنین در راستای تحت فشار گذاشتن ایران برای عمل به این شرط ها،  تحریم ها را افزایش داد. واضح است که این رویکرد موثر نبود،  ایران به این شرط ها عمل نکرد و مذاکرات از سر گرفته نشد. به جای آن،  تهدیدها از جانب ایران شدت گرفت. 
توان هسته ای ایران با عملکرد دولت ترامپ افزایش پیدا کرد و آن طور که از گزارش ها پیداست،   «زمان گریز» ایران به یک بمب [هسته ای] کاهش یافته است و این تهدیدی است که با تصمیم غیرمسئولانه ی ترامپ  برای خروج از توافق هسته ای باز هم بروز پیدا کرد. ایران اخیرا اعلام کرده است که غنی سازی اورانیوم را تا ۲۰ درصد افزایش می دهد و این تا حد زیادی بالاتر از سقف غنی سازی ۳.۶۷ درصد مقرر توافق هسته ای است.  بدون یک مسیر پایدار مذاکره، وضعیت بی ثبات تر شده است،  همان طور که مدتی قبل اخبار حاکی از  عملیات های مخفی برای هدف قرار دادن یک تاسیسات هسته ای ایران و ترور محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران بود. 
 وزارت امور خارجه آمریکا در ماه دسامبر در آستانه اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و حملات احتمالی از جانب ایران،  به منظور کاهش خطر،  کارکنان سفارتش را از عراق خارج کرد. در حالی که تحریم های آمریکا و کووید-۱۹ بر  تامین مالی ایران برای نیروهای نیابتی تاثیر گذاشته است،  این گروه ها در منطقه هم به طور زمینی و هم دریایی همچنان فعالیت کرده‌اند. 
ایران خصومتش در فضای مجازی را هم افزایش داده است. مقامات آمریکایی گفتند که ایران برای ایجاد تفرقه در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ماه نوامبر  «نفوذ آنلاینش را مانند پراکندن اطلاعات غلط در شبکه های اجتماعی و انتشار محتواهای ضد آمریکایی» به کار می گرفت. 
واضح است که سیاست شکست خورده ی ترامپ در زمینه ایران موجب افزایش تنش شده است. اما ناکارآمد بودن ترامپ مجوزی برای کارهای ایران نیست. جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا با روی کار آمدن باید این موارد  را در نظر بگیرد. 
جو بایدن مانند ترامپ به ابزار ایجاد ترس و وحشت نیاز ندارد. در عوض،  از او انتظار می رود که یک استراتژی مبتنی بر اطلاعات واقعی به دست آمده از مقامات امنیتی در زمینه ایران در پیش بگیرد،  نه اطلاعاتی که از فاکس نیوز به دست می آید، انتظار می رود که برای خنثی کردن تهدید از جانب ایران اول از طریق توافق هسته ای احیا شده تلاش کند. 
کد مطلب: 142639
برچسب ها: دونالد ترامپ
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *