خط تولید بدنه «تارا»، تازهوارد گروه صنعتی ایرانخودرو، با ظرفیت 16 دستگاه در ساعت برای نخستین بار در صنعت خودرو کشور و خاور میانه از فناوری جوشکاری لیزری و CMT که در این شرکت راهاندازی شده، بهره خواهد برد.
به گزارش خبرنگار خودروکار، محصول جديد ایرانخودرو که با نظر و همکاری فرهنگستان زبان فارسی، «تارا» نام گرفت، این روزها با همکاری بیش از 130 سازنده توانمند داخلی در حال آماده شدن برای ورود به بازار است.
ایرانخودرو در ماههای گذشته و با بررسیهای کارشناسی، نام ایرانی «تارا» به معنی ستاره را به تایید فرهنگستان زبان و ادب فارسی رساند و در نهایت این نام در روزهای گذشته و با حضور وزیر صمت در مراسمی رسمی، رونمایی شد.
بر اساس پیشبینیهای انجامشده، محصول تازهوارد غول خودروسازي خاور میانه بهمنماه با نسل جدید موتور TU5 به توليد انبوه ميرسد؛ این در حالیاست که تولید این خودرو با موتور EF7 توربو و گیربکس اتومات نيز در دستور کار گروه صنعتی ایرانخودرو قرار دارد و «تارا» در آینده نزدیک با این مشخصات وارد بازار خواهد شد.
به گفته مسوولان این خودروسازی، تارای تازهوارد در نسخه دندهای و اتوماتیک به بازار میآید و به پیشرانه TU5 پلاس مجهز است. این پیشرانه 1.6 لیتری توان 115 اسب بخار را با گشتاور 150 نیوتن متر تولید میکند و به فناوری زمان بندی متغیر مداوم سوپاپها (CVVT) و پمپ روغن با خروجي تطبیقی مجهز است. این توان از طریق جعبهدنده پنجسرعته دستی یا ششسرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود.
در مدل اتوماتیک تارا، امکانات بیشتری دیده شده و این خودرو علاوه بر مواردي از جمله فرمان برقي، سامانه پايش باد چرخها، محدودكننده سرعت و كروز كنترل، كنترل الكترونيكي پايداري، سامانه كمك حركت در سربالايي (HSA) و نمايشگر كه در نمونه دستي نيز ديده ميشوند، به سانروف، دوربین عقب، تریم داخلی چرم و پارچه، رینگ ۱۶ اینچی، صندلیهای برقی جلو (۴ حرکته برقی و دوحرکته دستی برای صندلی راننده ، دوحرکته برقی و دوحرکته دستی برای صندلی شاگرد)، سنسور نور و باران، ورود و استارت دکمه ای، کیسههاي هوای جانبی و آینههای تاشوی برقی گرمكندار مجهز خواهد بود.
تارا، علاوه بر زيبايی، از استانداردهای ايمنی بالايی برخوردار بوده و ايمنترين خودرو توليد شده در شركت ايرانخودرو به شمار میرود. استانداردهای تعریفشده برای برخورد با عابر پياده از ویژگیهای اساسی این خودرو به شمار میرود، ضمن آن که استفاده از ورقهای با كيفيت بالا منجر به استحكام بالای اتاق و محافظت از سرنشينان خودرو در زمان تصادف شده است. توليد بدنه تارا با فنآوري جديد جوش ليزری و سامانه كمك ترمز اضطراری (EBA) كه در كنار سيستم توزيع الكترونيكي نيروي ترمز (EBD) قرار دارد، از ديگر نقاط مثبت تارا در بخش ايمني فعال و غيرفعال است.
کاهش مصرف سوخت از دیگر نقاط قابل توجه تارا است. بر اساس محاسبات انجامشده، ميانگين مصرف سوخت در این خودرو در هر صد کیلومتر حدود هفت ليتر پیشبینی شده که در مقایسه با سایر خودروها عدد چشمگیری خواهد بود.
یکی دیگر از مزایای پروژه جدید ایرانخودرو میزان داخلیسازی این محصول است. به گفته مسوولان این گروه صنعتی بيش از 90 درصد از قراردادهاي تامين قطعات اين خودرو، با سازندگان داخلي كشور بوده و تولید انبوه آن محصول با همکاری بیش از 130 سازنده توانمند ایرانی، از بهمن ماه آغاز میشود. به طور قطع، حضور این میزان سازنده از جمله در بخشهاي برق و الكترونيك میتواند کمک بزرگی به خودکفایی این صنعت داشته باشد.
این در حالیاست که پیش از این نیز رضا رضایی، عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن، نیرومحرکه و قطعهسازی در گفت و گو با خبرنگار خودروکار با اشاره به میزان بالای داخلیسازی قطعات «تارا» اعلام کرده بود که اقدامات خوبی برای این خودرو انجام شده و انتظار میرود با آپشنهای بالايي وارد بازار شود. هرچند که 15 درصد از قطعات الکترونیکی این خودرو همچنان وابسته به واردات است اما در تلاش برای داخلیسازی این قطعات هستیم. در این زمینه، ایرانخودرو به تازگی اعلام کرده که در طراحی و داخلیسازی شبکه برق و الکترنیک خودروی تارا از قطعهسازان داخلی و مهندسان این گروه صنعتی استفاده شده است.
برای دیدن درخشش «ستاره» ایرانخودرو باید کمی در انتظار ماند، اما بدون شک آغاز عرضه این خودروی ملی با بالاترین میزان داخلیسازی در شرایط تحریمی، برگ برنده صنعت خودرو خواهد بود و يك پله ارتقاء در جهت نزديك شدن به استانداردهاي جهاني براي اين صنعت مهم كشور قلمداد ميشود.