با فراخوان فدراسیون فدراسیون فوتبال، نامزدها و مدعیان پستهای هیات رئیسه باید حداقل ۵۰ روز قبل از شروع انتخابات، فرایند درخواست کتبی خود را به دبیرخانه انتخابات ارائه کنند.
به گزارش ایسنا، انتخابات فدراسیون فوتبال حدود ۶۰ روز (دو ماه) دیگر برگزار میشود و فدراسیون فوتبال نخستین اطلاعیه مربوط به نحوه ثبت نام در پستهای مختلف و فرآیند تحویل مدارک لازم و رسیدگی به انتخابات را دیروز (دهم دی) اعلام کرد. در نهایت انتخابات در روز دهم اسفند برگزار و رئیس و اعضای هیات رئیسه این فدراسیون مشخص خواهند شد. نام نویسی
در حال حاضر اخبار و شایعات زیادی درباره نامزدهای ریاست و سمتهای مختلف هیات رئیسه به گوش میرسد، از حضور احتمالی برخی چهرههای شاخص و نامدار تا ائتلاف گروهی از مدیران صاحب نام و صاحب منصب برای تصاحب کرسیهای هیات رئیسه تا ۴ سال اخبار مختلف منتشر شده ولی تمام این شایعات حداقل تا ۱۰ روز آینده تایید یا رد خواهند شد.
مطابق اساسنامه جدید این فدراسیون، نامزدهای هیات رئیسه باید حداقل تا ۵۰ روز قبل از انتخابات، درخواست رسمی خود را به دبیرخانه اعلام کنند؛ در واقع فرآیند رسیدگی در اساسنامه جدید طولانیتر شده است و از امروز فقط ۱۰ روز برای نامنویسی فرصت باقی مانده است. در اساسنامه قبلی و انتخاباتی که قرار بود سال گذشته برگزار شود، نامزدهای ریاست و هیات رئیسه میتوانستند تا ۲۰ روز قبل از انتخابات صبر کنند. بر همین اساس، نامنویسی از نامزدها از چهاردهم تا بیستم دی جریان دارد و در 50 روز آینده، مدارک و اسناد مختلف دریافت خواهد شد و در ادامه فرآیند بررسی صلاحیتها انجام خواهد شد.
در انتخابات این دوره هم روز پایانی نام نویسی از نامزدها، کلیدیترین روز خواهد بود؛ جایی که چهرههای سرشناس تا آخرین روز برای منتظر رقبای خود خواهند بود تا با توجه به لابی با صاحبان آرا و ائتلاف با افراد سرشناس، وارد گود شوند.
همچنان هنوز مشخص نشده سهولت در اجرای قوانین انتخاباتی،با اشتیاق و علاقهمندی فوتبالیها مواجه خواهد شد یا خیر؛ چرا که مهمترین مسئله لابی با صاحبان آرا و ائتلاف با برخی چهرههای صاحب نام است تا نتایج صندوق آرا به نفع نامزدی خاص شود.
*بحث بازنشستهها و چندین سوال بزرگ
اما همچنان یک ابهام بزرگ در ارتباط با این انتخابات وجود دارد که آیا بازنشستگان مجاز به حضور در انتخابات هستند یا خیر؟ اعضای بازنشسته و برخی چهرههای فوتبالی میگویند در اساسنامه این فدراسیون که به تایید فیفا رسیده به روشنی هیچ سخنی درباره این موضوع گفته نشده و ملاک عمل، اساسنامه است اما در سوی مقابل نهادهای بازرسی و به خصوص برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنان روی اجرا قانون منع بکارگیری بازنشستگان تاکید دارند.
این اتفاق در صورتی که یکی از طرفین کوتاه نیاید، قطعا پای فیفا را وسط خواهد کشید و در این صورت جلوی برگزاری انتخابات گرفته میشود یا یکی از طرفین با توجه به وضعیت این فدراسیون، کوتاه میآید.
در حال حاضر مهمترین مخالف اجرای قانون بازنشستگی، حیدر بهاروند، سرپرست این فدراسیون و رئیس سازمان لیگ است که از طرف سایر چهرههای بازنشسته هیات رئیسه حمایت میشود.
*چه کسی جانشین نبی میشود؟
در کنار این موضوع، بحث مهدی محمدنبی و دبیرکلی او هم در فدراسیون مطرح است که احتمالا قصد شرکت در این انتخابات را دارد و باید جای خود را با حکم هیات رئیسه به فرد دیگری واگذار کند. اما چه کسی در فاصله دو ماه تا انتخابات این سمت را بر عهده میگیرد؟
با توجه به فضای حاکم بر فدراسیون و انتخابات، قطعا یکی از کارکنان بخش اداری فدراسیون از جمله معاون یا مشاوران دبیرکل، سرپرست بخش اداری خواهند شد تا به انجام سیر اداری این رویداد، به کمیته بدوی انتخابات کمک کنند.
در این انتخابات، مسئولیت برگزاری بر دوش کمیته بدوی و استیناف انتخابات است که چندی پیش اعضای این دو کمیته از طریق رای گیری از اعضاء مجمع مشخص شدند.