ایرج رضایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی کلانشهر اراک در جلسه علنی این شورا که با حضور استاندار مرکزی و مدیران ارشد حوزه عمران استان تشکیل شده بود، ضمن تسلیت ایام فاطمیه و سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی گفت: جای تاسف دارد که برخی ها رای مردم را می گیرند اما در عمل به رای آنها پشت می کنند. با جرأت میتوان گفت که شورای شهر دوره پنجم جزو موفق ترین شوراهای اراک بوده است.
رضایی ادامه داد: شورای شهر دوره پنجم 1700 عدد چک از شهرداری اراک را جمع آوری و تسویه کرد و بیش از ده ها پروژه نیمه کاره یا رها شده را که سبب نارضایتی شهروندان شده بود را به بهره برداری رساند. حداقل رای اعضای شورای پنجم در انتخابات سال 96 دوازده هزار و پانصد عدد بود که چنین میزان رای بالایی که تا آن زمان سابقه ای نداشت، نشان دهنده اعتماد بالا و میزان نفوذ اجتماعی نمایندگان پارلمان شهری بین مردم است.
وی افزود: رای بالای اعضای شورا شهر نشان می دهد که هرکس در هر جایگاهی باید پاسخگوی نمایندگان مردم باشد و اگر به آنها توهین شود در واقع به مردم این شهر توهین شده است. جایگاه شورا طبق اصول قانون اساسی رکن سوم دموکراسی در ایران بر شمرده می شود و هرشخص که به جایگاه شورا توهین کند، مستقیما قانون اساسی را زیر سوال برده است.
دبیر شورای شهر اراک در خصوص آلودگی هوا و در انتقاد از عدم نظارت کافی به این مسئله گفت: بنده به عنوان فرزند ملت به نام ملت صحبت می کنم. امروز آلودگی هوا مردم اراک را خفه کرده اما دستگاه های مسئول بخش نامه می زنند که درباره آلودگی صحبت نکنید. سکوت مقابل ایجاد آلودگی جفا در حق شهروندان اراکی است.
وی اضافه کرد: اراک به واسطه وجود آلودگی هوا طبق مصوبه هیات دولت با دو شهر کرهرود و سنجان ادغام شد تا کلانشهر شود و از امتیازات ویژه بودجه ای برای مقابله با آلودگی هوا بهره مند گردد اما از کلانشهر شدن تنها نامش برای اراک ماند وهیچ قدمی به منظور کاهش آلودگی هوای این شهر برداشته نشد.
رضایی اظهار کرد: اگر قرار است برداشت ها از تالاب میقان ادامه پیدا کند حتی یک ریال درآمد نصیب مردم اراک نشود، پیشنهاد دارم در تالاب حقی برای شهروندان در نظر گرفته شود و با ثبت یک شرکت به نام شهرداری، درآمد های حاصل از آن برای امور رفاهی این شهر هزینه گردد زیرا امروز تالاب دارد به یغما می رود و دریغ از اینکه مردم سهمی در آن داشته باشند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در ادامه صحبت های خود با شاره به پیگیری های شورا برای طرح جامع اراک گفت: طرح جامع جدید اراک بعد از هجده سال نهاتاً ابلاغ شد و همچنین شورای پنجم بود که خیابان 55 متری را تعیین و تکلیف کرد. هرچند که شورای شهر طرح جامع را داری ضعف های متعددی می داند اما قانون بد بهتر از بی قانونی است.
وی ادامه داد: متاسفانه در طرح جامع جدید طرح 24 متری به عنوان جایگزین 55 متری دیده شده ولی شورای شهر قصد ندارد یک هجده سال دیگر مردم را درگیر نماید لذا اگر قرار است این طرح اجرایی شود باید دولت نیز کمک حال شهرداری باشد.
وی افزود: ساخت بیمارستان ولیعصر چندین سال است که به تعویق افتاده و امروز اراک با کمبود سرانه های بهداشتی درمانی مواجه می باشد لذا پیشنهاد بنده این است که ساخت بیمارستان دوم تامین اجتماعی آغاز شود و همچنین از طرف دولت زمینی برای ساخت شهرک سلامت اختصاص یابد.
دبیر شورای شهر توسعه شهری اراک را به علت قولنامه ای بودن املاک آن، دچار چالش دانست و گفت: در حال حاضر بیش از 60 درصد از اراضی اطراف اراک فاقد سند هستند. اگر دولت خود را از ملت می داند، بیاید و سند اراضی را تحویل مردم نماید تا مشکلات توسعه شهری رفع گردد.
ایرج رضایی با اشاره اینکه بودجه شهرداری اراک برای سال 1400 دو برابر شده است، خاطر نشان کرد 350 میلیارد تومان بدهی سنوات گذشته شهرداری با سیاست گذاری های شورای شهر دوره پنجم تسویه شد و آن هایی که از ناکارآمدی شورا سخن می گویند قصدشان چوب لای چرخ مدیریت شهری گذاشتن است.
وی در پایان در خصوص بحران های پیش روی اراک گفت: شهر اراک جزو گران ترین شهرهای کشور است و امروز بحران حاشیه نشینی و تبعات اجتماعی آن این شهر را تهدید می کند. از سوی دیگر نیز بیکاری در اراک بیداد می کند و این در حالی است که ادارات و سازمان های مختلف می توانند نیرو جذب نمایند. اما ضعف های قانونی در این باره مشکلات گوناگونی را ایجاد کرده به طور مثال در شهرداری اراک یک نیروی با سابقه 17 ساله فاقد قرارداد مطمئن کاری می باشد و همین موضوع یک بلاتکلیفی را در سیستم پرسنلی ایجاد کرده است.