شرایط جدید صدور و وصول چک و همچنین وضعیت چکهای برگشتی در نشست خبری اصلاح قانون صدور چک اعلام شد.
به گزارش ایسنا، داود محمد بیگی - مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی - در این نشست خبری در مورد ویژگیهای قانون جدید چک توضیح داد: در قانون جدید سامانه و سیستمهای جدیدی برای ثبت اطلاعات چک دیده شده است. همچنین روی تعاملات بین دستگاهی، از جمله تعاملات بین بانک مرکزی و قوه قضاییه برای رسیدگی به شکایات تاکید بیشتر شده است، از سوی دیگر محدودیت برای دارندگان چک برگشتی سختگیرانه تر شده است.
نحوه ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد
وی با اشاره به سامانه صیاد اظهار کرد: در اینده ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد اجباری خواهد شد. برای این منظور صادر کننده چک باید با مراجعه به اپلیکیشنها بارکد چک را اسکن کند و با وارد کردن اطلاعات بانکی، احراز هویت شود سپس مبلغ، تاریخ و اطلاعات گیرنده را وارد کند.
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: دریافت کننده نیز باید بارکد را اسکن کند و با شماره کارت احراز هویت شود. سپس می تواند اطلاعات چک را مشاهده کند و حتی می تواند چک را به شخص دیگر انتقال دهد.
چکهای قدیمی و فعلی نیاز به ثبت در صیاد ندارد
محمدبیگی تاکید کرد: چکهای قدیمی که درحال حاضر در گردش هستند،چه صادر شده باشند چه نشده باشند، مشمول این قانون نمی شوند. چک های جدید از ۲۰ دی ماه از سوی بانک ها با مردم ارائه می شود و حتی پس از ان هم الزامی در ثبت در سامانه صیاد نیست، زیرا این موضوع نیاز به فرهنگ سازی دارد.