۱
۰
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۱۶
دبیرکل حزب مردم سالاری:

بایدن هم پیروز شود بلافاصله به برجام بر نمی‌گردد

دبیرکل حزب مردم سالاری گفت: در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، او هم بلافاصله به برجام برنخواهد گشت.
بایدن هم پیروز شود بلافاصله به برجام بر نمی‌گردد
دبیرکل حزب مردم سالاری گفت: در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، او هم بلافاصله به برجام برنخواهد گشت.
دکتر مصطفی کواکبیان در گفتگویی زنده در برنامه «کارشناسی نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا» که پیش از اعلام نتایج این انتخابات در صفحه اینستاگرام «مردم‌سالاری آنلاین» برگزار شد با اشاره به نتایج انتخابات آمریکا گفت: «واقعیت این است که ارزیابی دقیقی در این زمان نمی‌توان ارائه داد. اما دو تحلیل وجود دارد؛ اول طرفداران ترامپ که تبلیغات عجیب و غریبی برای او می‌کنند و او را فاتح انتخابات آمریکا می‌دانند. این‌ها تلاش زیادی می‌کنند که نظرسنجی‌ها را بی‌فایده و ناکارآمد نشان دهند. جریان طرف مقابل ترامپ هم معتقد است او هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات نخواهد داشت. اما واقعیت این است که هر دو جریان (طرفداران ترامپ و بایدن) باید تا اعلام نتایج نهایی صبر کنند.»
استاد دانشگاه علامه طباطبایی سپس در پاسخ به سوالی که تاثیر انتخابات آمریکا بر ایران را جویا می‌شد گفت: «در مورد تاثیر بر ایران باید به دو نگاه توجه کنیم؛ اولین نگاه این است که چون برای ما تفاوتی ندارد، پس تاثیری هم ندارد. البته ما هم معتقدیم که هر دو حزب، در مورد منافع ملی آمریکا، تقابل با نفوذ ایران و حمایت از رژیم صهیونیستی و... توافق دارند. عده‌ای هم معتقدند که تاثیرات زیادی دارد و همه مسائل را به این موضوع گره می‌زنند. اما من معتقدم هر دو این نظرات (حتی آن کسانی که معتقدند مساله به ما ارتباطی ندارد) مداوما اخبار انتخابات را پیگیری می‌کنند.»
نماینده ادوار مجلس سپس افزود: «همین برنامه‌ای که ما از ساعت 8 صبح در «مردم‌سالاری آنلاین» داشتیم و بیش از 14 نفر از اساتید و صاحب‌نظران در آن شرکت کردند، همگی معتقد بودند که این اتفاق بر همه جهان (از جمله ایران) تاثیر خواهد گذاشت. اصلا همین که چندین ساعت در مورد تاثیرگذاری آن بحث می‌شود، یعنی تاثیر دارد. و الا چرا باید بحث شود؟ یعنی بسیاری از این دوستان اصولگرا مدام در حال گفتن این جملات هستند که دونالد و جو تفاوتی ندارند ولی در همه تحلیل‌های خود در این زمینه بحث می‌کنند. مثلا می‌گویند تفاوتی ندارد که انتخابات در آمریکا چه نتیجه‌ای داشته باشد، خب اگر این موضوع بی تاثیر است، اصلا چرا گفته می‌شود؟»
کواکبیان در پاسخ به این سوال که انتخابات آمریکا را چطور می‌شود در داخل به نفع کشور تعبیر کرد گفت: «من معتقدم راه‌حل مشکلات در داخل است. اما ما باید در سیاست خارجی برنامه‌ریزی داشته باشیم. مثلا در این مورد خاص انتخابات آمریکا سه سناریو وجود دارد. پیروزی بایدن، پیروزی ترامپ و حالت خوف و رجایی که به واسطه عدم پذیرش شکست از طرف هر کدام از کاندیداها، می‌تواند دعوا را تا ماه‌ها ادامه‌دار کند یا باعث شود ترامپ به دیوان عالی شکایت برد. من معتقدم که ما برای هر سناریویی باید برنامه داشته باشیم. حالا هر کدام از این اتفاقات که در آمریکا بیفتد تفاوتی نخواهد داشت.»
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در رابطه با اینکه اگر ترامپ یا بایدن پیروز شوند سناریوی ایران چه خواهد بود، گفت: «در رابطه با ترامپ من معتقدم که ما نمی‌توانیم به او بی‌تفاوت باشیم و اقدامی نکنیم. البته ترامپ معتقد است که ایران به او احتیاج دارد که به نظر من بیشتر بحث تبلیغاتی است. اما واقعیت این است که ما نباید منفعل باشیم. یکی از مسائلی که می‌تواند به ما کمک کند این است که حرف‌های ترامپ را علیه خود او استفاده کنیم. هر چند کسی که زیر معاهدات می‌زند، می‌تواند از حرف‌های خود هم شانه خالی کند. در کل من معتقدم بعید است تا دولت بعدی ما که در خرداد 1400 قرار است روی کار بیاید، ما گفتگویی با ترامپ داشته باشیم. اما در صورتی که بایدن برنده شود سناریو تفاوت خواهد کرد. حتی رهبری هم که گفتند ما مذاکره نمی‌کنیم؛ گفتند ما با این دولت فعلی مذاکره نمی‌کنیم و راه مذاکره با دولت بایدن را باز گذاشتند.»
وی در ادامه با اشاره به شروطی که برخی برای بایدن می‌گذارند تاکید کرد: «من معتقدم به جای ارائه شرط و شروط برای بایدن و دیگران باید فکر کرد. حالا ما عجله‌ای هم نداریم که بایدن بلافاصله به برجام برگردد. واقعیت این است که برجام دوباره شکل نخواهد گرفت و ما باید بحث‌های جداگانه‎‌ای داشته باشیم که خود مساله‌ای جداگانه است. اما من معتقدم دولت بایدن مشکلات جدی خواهد داشت. اول مساله کنترل کرونا و بحث صدها هزار مبتلا و تعداد زیادی کشته که مساله را بسیار بغرنج کرده است. بحث‌ رقابت اقتصادی با چین و رقابت امنیتی با روسیه بسیار مهم است. همچنین بحث‌های مربوط به امنیت داخلی که ممکن است دولت بایدن را تهدید کند اهمیت خواهد داشت. علاوه بر این‌که بحث‌های نژادپرستی در آمریکا شکل جدی به خود گرفته است و مسائلی از این دست و در نهایت من تصور می‌کنم ما نباید اجازه دهیم ایران به مساله اول سیاست خارجی بایدن تبدیل شود.»
 
کد مطلب: 139223
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
بازار همه چیز را راست میگوید. آنهایی که منکر تاثیر انتخابات آمریکا بر ایران هستند، بهتر است نگاهی به وضعیت بازارهای داخلی بیاندازند. بازار حقیقت را میگوید. سیاسیون بهتر است از بازار بیاموزند و کمتر خودشان را با گفتن سخنان فریب کارانه رسوا بسازند.