تولید نفت اوپک در ماه ژوییه با پایان یافتن کاهش تولید داوطلبانه از سوی عربستان سعودی و متحدانش در منطقه خلیج فارس و پیشرفت اندک سایر اعضا در عمل به تعهداتشان، بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کرد.
به گزارش ایسنا، نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک که شامل ۱۳ کشور عضو است، در ژوییه ۲۳.۳۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۹۷۰ هزار بشکه در روز بالاتر از آمار بازبینی شده ژوئن بود.
اوپک و متحدانش شامل روسیه که گروه اوپک پلاس را تشکیل می دهند، در آوریل موافقت کردند برای مقابله با تاثیر شیوع ویروس کرونا بر تقاضا و تقویت قیمتها، تولیدشان را به میزان کم سابقه ۹.۷ میلیون بشکه در روز محدود کنند.
کاهش محدودیتهای قرنطینه و عرضه کمتر کمک کرد قیمت نفت برنت از رکورد اندک ۱۶ دلار در هر بشکه در آوریل به بیش از ۴۰ دلار صعود کند اما نگرانیها نسبت به موج دوم شیوع کرونا، رشد قیمتها را محدود نگه داشته است.
سهم اوپک از کاهش عرضه که توسط ۱۰ عضو این گروه بر مبنای سطح تولید اکتبر سال ۲۰۱۸ انجام می گیرد، ۶.۰۸۴ میلیون بشکه در روز است. این گروه در ژوییه ۵.۷۴۳ میلیون بشکه در روز از این کاهش داوطلبانه را انجام داد که معادل ۹۴ درصد پایبندی است. نرخ پایبندی اوپک در ژوئن به ۱۱۱ درصد بازبینی شد.
افزایش تولید نفت اوپک در ژوییه، بزرگترین افزایش تولید این گروه از آوریل محسوب می شود. عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی به منظور تسریع روند احیای بازار متعهد شده بودند علاوه بر کاهش تولید اوپک پلاس، تولیدشان را مجموعا ۱.۱۸ میلیون بشکه در روز در ژوئن کاهش دهند. بدون در نظر گرفتن تغییرات اعضای اوپک، این کاهش تولید باعث شد تولید این گروه در ژوئن پایینترین رکورد از سال ۱۹۹۱ به این سو باشد.
بر اساس نظرسنجی رویترز، بزرگترین افزایش عرضه در ژوییه از سوی عربستان سعودی بوده که ۸.۴ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد و تولیدش ۸۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به ژوئن افزایش داشت. کویت و امارات متحده عربی هم تولیدشان را افزایش داده و به سهمیه تولیدشان نزدیکتر شدند.
عراق و نیجریه که در ژوئن پایبندی خود به توافق اوپک پلاس را بهبود بخشیدند، در ژوییه تغییری نداشتند و کاهش تولید بیشتری اعمال نکردند و صادرات نفت عراق هم افزایش داشت. این دو کشور متعهد شده بودند مازاد تولیدی که از ماه مه تا ژوئن داشته اند را با کاهش بیشتر تولید در ماههای بعد جبران کنند.
اوژن واینبرگ، تحلیلگر کومرس بانک در این باره اظهار کرد: قیمتهای پایین، زندگی را برای این اعضای اوپک که ملزم شده اند تولیدشان را بیشتر کاهش دهند، دشوار کرده است.
تولید نفت ایران و لیبی در ژوییه ثابت بود و تولید ونزوئلا کاهش بیشتری پیدا کرد. هر سه کشور به دلایلی نظیر تحریمهای آمریکا و مسائل داخلی، از مشارکت در کاهش تولید معاف شده اند.
بر اساس گزارش رویترز، تولید نفت لیبی از ژانویه به دلیل محاصره بنادر و میادین نفتی توسط گروههای وفادار به ژنرال خلیفه حفتر، به شدت سقوط کرده است.
نظرسنجی رویترز بر مبنای آمار کشتیرانی، منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات رهگیری نفتکشها از سوی شرکتهایی مانند پترولجستیک و کپلر و اطلاعات منابع آگاه در شرکتهای نفتی، اوپک و شرکتهای مشاوره است.