وزیر نیرو گفت: در حال حاضر میزان صادرات برق به افغانستان کم است اما یکی از پروژههای وزارت نیرو سرمایه گذاری برای احداث یک خط ۲۲۰ کیلوولت جدید است که طبیعتا با احداث این خط ظرفیت صادرات به افغانستان افزایش مییابد.
به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان امروز (دوشنبه) در حاشیه نشست با حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه افغانستان در جمع خبرنگاران و در پاسخ به ایسنا د رخصوص اقدامات صورت گرفته برای افزایش صادرات برق به کشور افغانستان گفت: صادرات برق به افغانستان و سایر کشورهای همسایه یکی از اجزای طرح جامع همکاریهای اقتصادی است لذا آن چه بنا داریم این است که سهم خودمان را در توسعه صنعت برق کشور همسایه و برادرمان افغانستان ایفا کنیم.
وی با بیان این که ۲۰ پروژه برقی برای کشور افغانستان تعریف شده است، تصریح کرد: این پروژههای ۲۰ گانه بعد از سفر سال گذشته من به کشور افغانستان طراحی شد که شامل ایجاد ظرفیت تعمیر برای توربینهای آسیب دیده در افغانستان، ایجاد ظرفیت تعمیر برای هزاران ترانس آسیب دیده در افغانستان و همچنین شامل کاهش تلفات انرژی در شبکه توزیع افغانستان و ایجاد ظرفیتهای تخصصی آموزش نیروی انسانی میشود.
وی افزود: طبیعتا تا زمانی که این کشور نیاز داشته باشد و امکان آن نیز برای ما فراهم باشد صادرات برق خواهیم داشت و اکنون به دنبال ایجاد راهکارهای برای توسعه صادرات به این کشور هستیم.
وزیرنیرو با بیان این که وزارت نیرو به عنوان مسئول کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان میزبان سرپرست وزارت خارجه افغانستان بوده است، گفت: این مسئله توفیقی برای ما است که گفت و گوهای بسیار سازنده برای استفاده حداکثری در جهت توسعه روابط اقتصادی در فرصت باقی مانده دولت دوازدهم داشته باشیم.
وی افزود: ۱۱ ماه پیش در سفری که به کابل داشتهام محورهای مهم برای همکاری اقتصادی مطرح شد که مسائل مختلفی مربوط به وزارت نیرو و وزارت خانههای دیگر را در برمیگرفت امروز نیز این امکان فراهم شد تا بعد از استقرار دولت جدید در کابل این محورها را مرور کنیم و به نتایج خوبی برسیم.
وی اظهار امیدواری کرد که در آینده نزدیک شاهد اثرات خوب سفر مسوول عراقی به تهران در راستای توسعه روابط اقتصادی باشیم که البته تا کنون نیز توافقات خوبی صورت گرفته است.
وزیر نیرو افزود: از جمله این توافقات میتوان به برگزاری دو نمایشگاه تخصصی برای عرضه ظرفیت خدمات فنی و مهندسی ایران در کابل و هرات در سال جاری و همچنین برگزاری اجلاس ششم کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور در کابل اشاره کرد.
وی با بیان این که تا آن زمان سند جامع همکاریهای دراز مدت دو کشور نهایی و امضا خواهد شد، تاکید کرد: در چارچوب کلی این سندو فعالیتهای کمیسیون مشترک پروژههای متعددی را در زمینه انرژیهای با منشا تجدید ناپذیر، تجدید پذیر و انرژیهای فسیلی تعریف کردهایم؛ به گونهای که ۲۰ پروژه برقی در نظر گرفته شده و پیش بینی میشود که هر چه زودتر به مرحله اجرا برسد.
به گفته وی، در عرصه آب و محیط زیست با توجه به این که با خواهران و برادران افغانستانی در دو حوزه آبریز مشترک به تعبیری زندگی در سرزمین مشترک داریم همکاریهای خوبی در قالب همکاریهای آبی بین دستگاههای مذکور وجود دارد که در آن زمینه نیز صحبتهای خوبی مطرح شده است. به ویژه در مورد اجرای توافقات مربوط به معاهده هیرمند و بحثهای که در حوزه آبریز مشترک هریررود مورد علاقه دو کشور بوده توافقاتی صورت گرفته است.
اردکانیان اظهار کرد: همچنین در اواخر پاییز قطعه سوم راه آهن خواف - هرات را افتتاح خواهیم کرد و این یک جلوه دیگری از سرعت دادن به پروژههای اقتصادی مشترک دو کشور است.