۰
شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۰۰

فردا خورشید می‌گیرد

یک کارشناس علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران گفت: فردا - یکشنبه اول تیر ۱۳۹۹ برابر با ۲۱ ژوئن ۲۰۲۰ - شاهد یک خورشید گرفتگی در سراسر ایران خواهیم بود.
فردا خورشید می‌گیرد
یک کارشناس علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران گفت: فردا - یکشنبه اول تیر ۱۳۹۹ برابر با ۲۱ ژوئن ۲۰۲۰ - شاهد یک خورشید گرفتگی در سراسر ایران خواهیم بود.
سعید حسین مردی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این خورشید گرفتگی یک خورشید گرفتگی حلقوی است به این معنا که در زمان بیشترین گرفت، کل خورشید به طور کامل تیره نمی شود و حلقه ای روشن دور آن قابل مشاهده است.
وی افزود: حدود ساعت ۱۰:۲۰ دقیقه صبح فردا به وقت ایران که بیشینه گرفت اتفاق می افتد که می توان حلقۀ گرفت را در مکانی در شمال هند دید اما این خورشید گرفتگی در ایران نیز قابل رصد است و هر چه به جنوب شرقی کشور نزدیک شویم، گرفت بیشتری قابل رصد خواهد بود. یکی از بیشترین گرفت‌ها در ایران در شهر چابهار قابل رصد است.
این کارشناس ارشد فیزیک نظری تصریح کرد: اولین تماس این خورشید گرفتگی در زمان حدود ۰۹:۰۵ صبح به وقت ایران روی می دهد؛ بیشترین گرفت در زمان حدود ۱۰:۲۰ صبح به وقت ایران و آخرین تماس در زمان حدود ۱۱:۳۷ صبح به وقت ایران خواهد بود. مدت زمان بیشترین گرفت حدود ۳۸ ثانیه می باشد.
حسین مردی به این نکته مهم اشاره کرد که در خورشید گرفتگی بر خلاف ماه گرفتگی محل استقرار رصد کننده در زمین بسیار مهم است به این معنا که ممکن است در محل‌های مختلف بر روی زمین به طور همزمان خورشید گرفتگی کلی، جزیی و عدم خورشید گرفتگی رصد شود اما در مورد ماه گرفتگی تمام رصدگرها در صورت مشاهده ماه یک نوع گرفت را رصد می کنند.
خورشیدگرفتگی (یا کسوف) هنگامی رخ می‌دهد که ماه از بین زمین و خورشید بگذرد؛ بدین ترتیب کاملاً یا جزئی تصویر خورشید را برای یک بیننده روی زمین مبهم می‌کند و سایه‌ی ما بر سطح زمین می‌افتد. خورشیدگرفتگی حلقوی هنگامی رخ می‌دهد که قطر ظاهری ماه از خورشید کوچکتر باشد، بدین ترتیب نور بیشتری از خورشید را مسدود می‌کند و باعث می‌شود خورشید مانند یک حلقه به نظر برسد. از منطقه‌ای دیگر از زمین که هزاران کیلومتر دورتر است، خورشیدگرفتگی حلقوی، شبیه به خورشیدگرفتگی جزئی بنظر می‌آید.
طبق نقشه زیر خط سرخ محل بیشترین گرفت خورشید از شروع تا پایان خورشید گرفتگی است.
کد مطلب: 131417
برچسب ها: خورشیدگرفتگی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *