۰
دوشنبه ۴ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۱۸

دلار کماکان بالا می رود!

شاخص دلار امروز نیز افزایش یافت.
شاخص دلار امروز نیز افزایش یافت.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، در جریان معاملات  روز دوشنبه، بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در موقعیت نزولی قرار گرفتند و دلار به جلو رانده شد. بخش بزرگی از اروپا در نتیجه گسترش شیوع کرونا به حال تعطیلی درآمده که وضعیت در ایتالیا، هشتمین اقتصاد بزرگ جهان و اسپانیا، پنجمین اقتصاد بزرگ اروپا از همه وخیم‌تر است. دلار هفته پیش را با صعودی ۴.۳۲  درصدی به پایان رساند تا بیشترین بازدهی هفتگی خود را در طول ۱۱ سال اخیر به ثبت برساند. 
در فرانسه نیز دولت از تمدید قرنطینه سراسری و جریمه سنگین ناقضان قرنطینه خبر داد.  در شرایطی که شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۴۰۰ نفر افزایش یافته است، دولت این کشور از در نظر گرفتن یک بسته حمایتی یک تریلیون دلاری و اهدای ۳۰۰۰ دلار به هر خانواده خبر داده است. فدرال رزرو نرخ بهره را در اقدامی بی سابقه یک درصد کاهش داد و به محدوده ۰.۲۵ درصدی تا صفر درصدی رساند. بسیاری از بانک های مرکزی دیگر نیز در سراسر جهان دست به اقدام مشابه زده‌اند.  
اکنون در سراسر آمریکا وضعیت فوق العاده اعلام شده و وزیر خزانه داری آمریکا نیز از احتمال تدارم تعطیلی هشت تا ۱۰ هفته ای بخش بزرگی از اقتصاد این کشور خبر داده است. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در یک کنفرانس خبری گفته است که بسیاری از کسب و کارها در آمریکا از جمله کسب و کارهای خانوادگی خودش به دلیل کرونا آسیب دیده است.
تاکنون بیش از ۳۳۳ هزار  و ۹۶۶ مورد  ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۱۴ هزار و ۶۰۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به ایتالیا با ۵۴۷۶ نفر، چین با ۳۲۷۰ نفر، اسپانیا با ۱۷۵۶ نفر،  ایران با ۱۶۸۵ نفر و فرانسه با ۶۷۴ نفر بوده است.
ری آتریل، استراتژیست بازار ارز در بانک ملی استرالیا گفت: عکس‌العمل فدرال رزرو به تحولات اخیر کمی دور از انتظار و تهاجمی بود. نمی‌دانیم این کار تا چه حد می تواند جلوی ریزش بیشتر بازارها را بگیرد اما دولت ها و بانک‌های مرکزی باید هر چه در توان دارند برای حمایت از بازارها به کار گیرند.
رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی آمریکا اکنون به ایستگاه هشتم رسید و انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها در ایالت های آریزونا، فلوریدا و ایلینویز برگزار شد که طی آن جو بایدن در هر سه ایالت به پیروزی رسید.
اکنون جو بایدن در صدر سه نامزد باقی مانده دموکرات از حیث آرای متعهد قرار دارد. ایالت های آلاسکا، وایومینگ و هاوایی مقصد بعدی انتخابات درون حزبی خواهند بود. 
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر امسال برگزار خواهد شد. نامزدی دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه قطعی شده است.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با صعود ۰.۲۵ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۱۰۳.۲۴ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۱۵۹ دلار اعلام شد.  
در اروپا بسیاری از کشورها به حالت قرنطینه درآمده اند و نخست وزیر انگلیس نیز تهدید به اعمال قرنطینه در این کشور در صورت پایبند نبودن مردم به توصیه های پزشکی کرده است. اسپانیا یک بسته ۲۰۰ میلیارد یورویی و آلمان یک بسته ۱۵۰ میلیارد یورویی را برای حمایت از اقتصاد خود در نظر گرفته اند. 
در شرایطی که کشورهای اروپایی به شدت درگیر مقابله با کرونا هستند به نظر می رسد رسیدن به توافقی بر سر برگزیت بین انگلیس و اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری بعید است به ویژه آن که انگلیس کماکان بر موضع خود در دستیابی به یک توافق تجاری با اتحادیه اروپا مشابه کانادا اصرار دارد اما طرف اروپایی چندان مایل به انجام چنین کاری نیست. از سوی دیگر نیز برخی منابع خبری گزارش داده اند بوریس جانسون با تمدید مهلت مذاکرات برگزیت مخالفت کرده است.
اکنون بسیاری از کشورهای آسیایی در حال بررسی گزینه‌های موجود برای تقویت رشد اقتصادی خود هستند. بر طبق برخی گزارشات، به دنبال رشد منفی هفت درصدی اقتصاد ژاپن در سه ماهه پایانی سال قبل، اکنون دولت و بانک مرکزی این کشور در حال رایزنی با یکدیگر برای اتخاذ سیاست های محرک بیشتر هستند. نخست وزیر استرالیا نیز از آماده شدن یک بسته جدید برای تقویت رشد اقتصادی خبر داده است.  نیوزلند نیز با اعلام اقدامات حمایتی جدید اعلام کرد کشور را قرنطینه می کند. 
در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ریزش ۰.۱ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۱۶۴۸ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۹ درصد پایین رفت اما با باقی ماندن در کانال ۱.۰۷ به ۱.۰۷۲ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۴۴۶ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۴۵۷۳ دلار سنگاپور مبادله شد.
انتظار می‌رود به تدریج روند بازگشایی شعبات شرکت‌های بزرگ خارجی در چین از ابتدای ماه‌ آینده میلادی آغاز شود. با وجود متوقف ماندن بسیاری از پروازها به چین، شرکتهای خارجی در حال برنامه ریزی از سرگیری تولید خود هستند. برخی از مراکز مهم مناطق درگیر در شانگهای و ووهان بازگشایی شده‌اند و قسمتی از کارکنان نیز در حال بازگشت به کار هستند.  
با کاهش سرعت شیوع ویروس کرونا در چین، بسیاری از بیمارستان‌های صحرایی تعطیل شده‌اند و برنامه‌ریزی‌هایی برای بازگشت بخشی از افراد به کار و همچنین اجازه مسافرت به آن ها در حال انجام است.  
دولت ژاپن اعلام کرده است از ورود اتباع چین و کره جنوبی ممانعت به عمل می‌آورد. بسیاری از کشورهای دیگر نیز محدودیت‌های مشابهی علیه اتباع سایر کشورها اعمال کرده اند. هر چند هنوز مشخص نیست برگزاری رقابت های المپیک به دلیل کرونا به تعویق خواهد افتاد یا خیر اما شهردار توکیو لغو آن را غیرقابل تصور دانسته است. ژاپن برای تقویت رشد اقتصادی خود نیاز زیادی به برگزاری این مسابقات دارد.  
شماری از کشورهای جهان از جمله کانادا خواهان به تعویق افتادن برگزاری این رقابت ها شده و تهدید کرده اند در صورت اصرار توکیو به برگزاری مسابقات، ورزشکاران خود را اعزام نخواهند کرد. وزیر بهداشت فرانسه نیز گفته است برگزار شدن یا نشدن مسابقات به خود ژاپن مربوط است اما در صورت باقی ماندن شرایط در این وضعیت، فرانسه ورزشکاران خود را به این مسابقات اعزام نخواهد کرد. 
سام استوول، استراتژیست سرمایه‌گذاری در موسسه سی اف آر ای گفت: معامله‌گران منتظر رسیدن لحظه مهار بیماری هستند و تا آن زمان شیب نزولی بازارها و شاخص‌ها ادامه خواهد داشت.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۶ درصد افزایش به ۱۱۰.۲۵۱۸ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۷۳۳۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۱۱۲۴ یوان چین اعلام شد.
کد مطلب: 125994
برچسب ها: دلار
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *