۰
جمعه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۴۸

روحانی، احمدی نژاد نیست

تیر احمدی‌نژادی‌ها در مورد موضوع تغییر برنامه‌های رئیس‌جمهور و عدم حضور وی در برخی مراسم‌ها به سنگ خورد. احمدی‌نژادی‌ها مدعی بودند رئیس دولت قهر کرده اما حسن روحانی احمدی‌نژاد نیست.
تیر احمدی‌نژادی‌ها در مورد موضوع تغییر برنامه‌های رئیس‌جمهور و عدم حضور وی در برخی مراسم‌ها به سنگ خورد. احمدی‌نژادی‌ها مدعی بودند رئیس دولت قهر کرده اما حسن روحانی احمدی‌نژاد نیست.
به گزارش ایسنا، روزنامه آفتاب یزد با این مقدمه نوشت: غیبت‌های حسن روحانی همان طور که پیش‌بینی می‌شد کم‌حاشیه نبود. شاید خود رئیس جمهور نیز در این ماجرا مقصر است. زمانی که وعده سفر به استان کردستان را داده بود اما در اتفاقی نادر خبر لغو این سفر به گوش رسید. پرواضح بود که کسی از توجیهات و دلایل استاندار کردستان در لغو این سفر نمی‌تواند قانع شود، بخصوص وقتی که گفت: «به‌دلیل نامساعد بودن شرایط جوی و پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی مبنی بر بارندگی و کاهش ۴ تا ۶ درجه‌ای هوا این سفر کنسل و در زمان دیگری انجام خواهد شد. این سفر به خاطر مراعات حال مردم در روز چهارشنبه انجام نشد.» لغو این سفر به خاطر رعایت حال مردم کردستان و کاهش دما شاید از دید عده‌ای از جمله عجیب‌ترین ادعاهایی بود که می‌شد برای دلیل عدم حضور حسن روحانی به کردستان از آن یاد کرد. این غیبت اما تنها غیبت رئیس جمهور نبود.
برخلاف عرف، رئیس جمهور که معمولاً در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب باید حضور بیابد در این افتتاحیه هم غایب شد تا گمانه‌زنی‌ها پیرامون این موضوع که این روزها حسن روحانی کجاست و دارد چه می‌کند بیشتر شد. به نحوی که عده‌ای یاد دوران خاصی از مدیریت احمدی‌نژاد افتادند.
اما همه این مقایسه‌ها و گمانه‌زنی‌ها با توجه به حضور دیروز رئیس‌جمهور در جلسه هیئت دولت از بین رفت. حسن روحانی چهارشنبه در پاستور بود و سخنان مهمی هم درباره اقدام خصمانه اخیر آمریکا ایراد کرد.
از قهر حسن روحانی در شرایط کنونی سخن به میان آوردند. قهری که وقتی درباره آن سخن گفته شد بی‌اختیار آدم را به یاد خانه‌نشینی ۱۱ روزه مشهور محمود احمدی‌نژادانداخت.
آن خانه‌نشینی یازده روزه
کسی آن غیبت سال ۹۰ را از یاد نبرده. غیبتی که هم در جلسات هیئت دولت و هم در تعطیلی تمامی فعالیت‌ها و برنامه‌های او برای ۱۱ روز متوالی رخ داد. هرچند در این مدت تلاش‌هایی برای نشان دادن عدم خانه‌نشینی احمدی‌نژاد وجود داشت و عده‌ای تلاش کردند خبرهایی به نقل از او بسازند تا نشان دهند او همچنان در سمت اجرایی کشور فعالیت دارد. اما در تمام مدت غیبت وی، این محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی احمدی‌نژاد بود که به ناچار نقش حامل پیام‌های رئیس‌جمهور را ایفا کرد. برخی رسانه‌های داخلی نیز ماجراهایی مثل بیماری احمدی‌نژاد، استراحت وی یا حتی انجام بوتاکس روی صورت را برای توجیه این غیبت عنوان می‌کردند. مواردی که هیچ کدام نتوانستند خانه‌نشینی او را در آن زمان انکار و کتمان کند.
بی‌تردید این اقدام در سال ۹۰ اتفاقی بی سابقه و عجیب بود که واکنش‌های بسیاری را چه در بطن جامعه و چه در میان رسانه‌ها به همراه داشت. درباره دلیل این خانه‌نشینی هم صد البته تحلیل‌های مختلف و گوناگونی نیز به رشته تحریر درآمد. دلیل آن خانه‌نشینی هر چه که بود این غیبت یازده روزه ابعاد داخلی و بین المللی را به همراه داشت. اقدامی‌که فصل جدایی وی از بدنه اصولگرایان شد و ماجرای جریان انحرافی را بر سر زبان‌ها انداخت.
از همان موقع بود که جریان راست تلاش کرد تا احمدی‌نژاد و یارانش را منحرف معرفی کند و از سویی احمدی‌نژاد نیز حساب خود را از حساب محافظه‌کاران جدا کرده و از خود شخصیتی مستقل از این جریانات سیاسی معرفی کرد. او از همان موقع تلاش کرد یاران بهاری و خودش را به عنوان یک جناح سوم و مستقل از راست و چپ معرفی کند. خانه‌نشینی احمدی‌نژادی اما یک رویداد تاریخی در عرصه سیاست کشور به شمار می‌آید که خوب یا بد جمعی از مردم و سیاسیون را به خود مشغول کرد، به همین دلیل است که شاید بعد از شایعه‌های اخیر در مورد حسن روحانی رئیس جمهوری ایران اکنون خود احمدی‌نژادی‌ها نیز گریزی به آن ماجرای یازده روزه زدند تا واکنش‌های آن موقع را با واکنش‌های امروز ناشی از غیبت روحانی مقایسه کنند.

اظهارات جوانفکر
آن طور که علی اکبر جوانفکر مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد در توئیتی تلاش داشته تا غیبت موجه روحانی را به قهر او نسبت دهد. وی در توییتر این گونه نوشته است که: «نقش رئیس‌جمهوری سابق در اداره امور کشور آنقدر مهم و تعیین کننده بود که غیبت چندروزه ایشان در اردیبهشت سال ۹۰ بلافاصله در جامعه احساس شد. اما اکنون چند روزی است که از آقای روحانی خبری نیست و غیبت ایشان نه تنها احساس نشده بلکه باعث نگرانی هیچ کسی هم نشده است! واقعاً چرا؟»
اما این اظهارنظر جوانفکر بی‌پاسخ نماند و باعث شد تا دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت به اظهارات مشاور رئیس دولت‌های نهم و دهم کشورمان واکنش نشان دهد. علیرضا معزی در این‌باره در صفحه شخصی خود در توییتر با انتقاد از اظهارات علی‌اکبر جوانفکر، مشاور محمد احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری سابق ایران نوشت: «بیشتر به شوخی می‌ماند تا تحلیل! رئیس‌جمهور شنبه به سه استان سیل‌زده سفر کرده و دوشنبه هم میزبان نخست وزیر پاکستان بوده؛ بعید است که پیشکسوتی رسانه‌ای نداند و بنویسد: چند روز بی‌خبری!! بعد هم رها کردن کشور با قهری ۱۱ روزه را از روی لجاجت و نشان از تأثیرگذاری بداند.»

پاسخ معزی
البته اظهارات معزی پر بیراه هم نیست چرا که اگر روحانی واقعاً قهر کرده بود، مانند احمدی‌نژاد در جلسات هیئت دولت نیز نباید حضور می‌داشت حال آنکه چنین اتفاقی نیفتاده است و رئیس‌جمهور روز گذشته در نشست هیئت دولت حضور پیدا کرد تا از این طریق نشان دهد که دلیل تغییر برنامه‌های او قهر آن هم از جنس احمدی‌نژادی نیست. بلکه از قرار معلوم موضوعات دیگری در این میان مطرح است. شنیده‌ها حاکی از آن است که دلیل تغییر برنامه چند روز گذشته رئیس جمهور، حضور روحانی در جلساتی مهم‌تر در تهران است جلساتی که در آن پیرامون شرایط جدید کشور قرار است تصمیماتی گرفته شود. کما اینکه دیروز خبر رسید نامه‌هایی از جانب رئیس‌جمهور برای سفارت ایران در فرانسه ارسال شده تا تقدیم مقامات این کشور شود. این موضوع در حالی اتفاق می‌افتد که احمدی‌نژادی‌ها تلاش دارند تا مسئله را به گونه‌ای دیگر جلوه دهند و آن را قهر روحانی بنامند. اما این چنین تلاشی در چنین شرایطی بیانگر چیست؟
آیا جریان موسوم به احمدی‌نژادی‌ها در شرایط فعلی به دنبال بهره‌گیری سیاسی از هر فرصتی اینبار ادعای قهر روحانی و قیاس آن را با دوران احمدی‌نژاد دست‌مایه اهداف خود کرده‌اند؟
تلاش برای برهم ریختن توازن سیاسی
حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا در این‌باره به آفتاب یزد می‌گوید: «هرکسی این حق را دارد تا نسبت به رفتار رئیس جمهور دیدگاه‌های خود را بیان کنند. اما بحثی که درباره روحانی مطرح می‌شود خیلی با رفتار احمدی‌نژاد در آن زمان تفاوت دارد. هرچند ممکن است گمانه‌زنی‌هایی درباره این غیبت روحانی در رسانه‌ها بشود و حساسیت‌هایی درباره نرفتن روحانی به کردستان به وجود بیاید. اما با توجه به اتفاقاتی که در بحث سیل و مسائل اقتصادی و تحریم و… پشت سرهم در کشور روی داد همین که تاکنون دولت و روحانی نبریده است جای تشکر دارد.»
وی اضافه می‌کند: «اینکه برخی بخواهند از شرایط کنونی و فضای ملتهب موجود از آب گل آلود ماهی بگیرند قاعد تا نتیجه‌ای ندارد و آب در هاون کوبیدن است.»
کنعانی مقدم ادامه می‌دهد: «هرچه به بحث انتخابات مجلس نزدیک می‌شویم به نظر می‌رسد که برخی مترصد این هستند تا به غبارآلود کردن فضای سیاسی پرداخته و به نفع خود از آن بهره‌برداری کنند. تلاش اخیر احمدی‌نژادی‌ها نیز به نظر می‌آید در ادامه اقدامات آن‌ها برای برهم زدن تعادل فضای سیاسی کشور است تا شاید اگر خود احمدی‌نژاد هم برای بازگشت به قدرت نیاید احمدی‌نژادی‌ها این شانس را داشته باشند. اما بی‌تردید چنین اقداماتی در شرایطی که همه نیاز به وحدت سیاسی دارند به هیچ عنوان خدمت به کشور نیست و چه بسا نمک‌نشناسی از همه زحماتی است که برای کنترل اوضاع خاص کنونی کشیده می‌شود.»
هرچند آنچه که امروز مشخص است این موضوع است که اساساً حسن روحانی قهری نکرده و تغییر برنامه‌هایش دلایل دیگری دارد اما احمدی‌نژادی‌ها هنوز امیدوار برای بهره‌گیری و موج سواری سیاسی از موقعیت‌های گوناگون در عرصه سیاست‌اند تا خود را حق و مردمی و رقیب را شکست‌خورده و فاقد پایگاه اجتماعی جلوه دهند.
کد مطلب: 106591
برچسب ها: حسن روحانی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *