به گزارش فارس، رژه ۳۱ شهریور نیروهای مسلح که همه ساله در آغاز هفته دفاع مقدس در جوار حرم مطهر بنیانگذار انقلاب اسلامی برگزار میشود، امروز شاهد حضور بیسابقه موشکهای بالستیک و دوربرد ۲۰۰۰ کیلومتری نیروی هوافضای سپاه از انواع سجیل، قدرF و قدرH بود.
موشک ۲۰۰۰ کیلومتری قدر
این درحالیست که در رژههای گذشته نیز اگرچه این موشکها حضور داشتند اما این میزان حضور (۱۲ فروند سجیل سوخت جامد و ۱۸ فروند قدر) برای اولین بار صورت میگرفت.
این موشکها قادر هستند تمامی سرزمینهای اشغالی را در صورت هرگونه تهاجم، زیر آتش خود بگیرند.
شب گذشته نیز سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در یک گفتگوی تلویزیونی گفته بود که اگر برای مثال در روز نبرد ما بخواهیم ۱۰۰۰ موشک شلیک کنیم، امروز دهها هزار فروند از این موشکها را در انبارهای خود نگهداری میکنیم.
موشکهای بالستیک دوربرد، یکی از ارکان اصلی دکترین دفاعی جمهوری اسلامی به شمار میرود که حضور این موشکها در رژههای مختلف، بیشترین بازتاب را نیز در رسانههای غربی دارد.
* حضور دو مقام جدید در رژه
با روی کار آمدن دولت یازدهم، امروز حجتالاسلام حسن روحانی رییس جمهور و سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دو میهمان جدید در میان مقامات ارشد بودند که از نزدیک اقتدار نیروهای مسلح را به نظاره نشستند.
* اولین نمایش رادار بی صدا و موشک فکور۹۰
یکی از مهمترین دستاوردهای پدافندی که امروز در رژه نیروهای مسلح به نمایش درآمد، جدیدترین رادار پدافند هوایی بود که پیش از این امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص)، از آن به عنوان رادار بی صدای پدافند نام برده بود.
رادارهای بیصدا یا همان رادارهای پسیو آرایه فازی تحت عنوان پروژههای رفیع و رجال بودند که از دستاوردهای قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء است. این رادارها برای کشف اهداف متحرک در هر ارتفاع و آشکارسازی و ردیابی اهداف پنهانکار و محاسبه سرعت و اهداف آنها به کار میرود.
عدم ارسال امواج راداری، شناسایی و رهگیری این رادار را توسط دشمن غیرممکن میکند که این از خصوصیات این نوع رادارها است.
این رادارها جهت شناسایی و ردیابی اهداف از امواج رادیویی موجود در فضا استفاده میکنند و در کمترین زمان ممکن بهترین فرکانس موجود را برای ردیابی و شناسایی اهداف انتخاب و استفاده میکنند.
رادارهای پسیو توانایی شناسایی و ردیابی موشکهای بالستیک، کروز و به طور کلی موشکهای با قدرت مانور و سرعت بالا را دارند. توانایی شناسایی هواپیماهای رادارگریز در برد مطلوب از جمله ویژگیهای این رادار است.
این رادارها تاکتیکی بوده و قابلیت جابجایی، نصب و راهاندازی سریع و در مدت زمان کوتاه را دارند.
از دیگر تجهیزات نظامی که در رژه امروز حضور داشت تانکهای بهینه سازی شده اسکورپین، چیفتن و تانک ایرانی ذوالفقار بود.
همچنین در میان ادوات نیروی زمینی ارتش خودروهای مجهز به تیربار اخگر و سلاح تک تیرانداز شاهر نیز به چشم میخورد.
در میان ادوات نظامی به نمایش در آمده موشک فکور۹۰ که بر روی جنگنده F۱۴ نصب میشود در کنار بمبهای هوشمند قاصد از مقابل جایگاه عبور کرد که نمایش موشک فکور نیز برای اولین بار در رژه صورت گرفت.
رادارها نیز حضور چشمگیری در رژه داشتند و رادارهای ملی، شهاب، ثامن، مطلع الفجر، کاستا، نبو و همچنین پیشرفتهترین سامانه ارتباطی سیار (تروپواسکتر تاکتیکی) نیز به نمایش گذاشته شدند.
قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) سامانههای موشکی خود از جمله سامانه موشکی برد بلند S۲۰۰ و سامانه موشکی یازهرا(س)۳، راپیر، اسکایگارد و شاهین را هم به رژه آورده بود.