اگر بخواهیم به یکی از مواد غذایی پایه در سفره ایرانیان اشاره کنیم بی شک روغن یکی از مهمترین آنهاست. نگاهی به برچسب موجود بر روغنهای ایرانی حاکی از آن است که روغنهای توزیع شده در بازار و فروشگاههای ایران اکثرا از مواد اولیه تراریخته تولید شده اند و این درحالیست که مخالفان محصولات تراریخته معتقدند این محصولات در درازمدت باعث جهشهای ژنتیکی، افزایش تومورهای سرطانی و حتی ناباروری میشود. از طرفی واردات محصولات تراریخته در کشورمان درحالی از سوی سازمان غذا و دارو تأیید میشود که بسیاری از کشورها از جمله اتحادیه اروپا تولید این محصولات را کاملاً ممنوع کردهاند. به گفته عیسی کلانتری تقریبا ۸۰درصد واردات روغن نباتی، بیش از ۹۰درصد واردات سویا و کنجاله سویا و 70درصد واردات ذرت تراریخته است. به طور کلی سیاستمداران ایرانی مواضع متناقضی در برابر محصولات تراریخته داشتهاند. اولین بار در دولت خاتمی این محصولات به شکل صنعتی تولید شد. پس از آن و در دولت احمدینژاد توزیع آن ممنوع شد. در دولت نخست روحانی نیز ممنوعیت توزیع محصولات تراریخته ادامه یافت. اما در دولت دوم و با حمایت رییس سازمان محیط زیست مجددا توزیع آن از سرگرفته شد. مروری برتصاویر گزارش امروز، کاملا گویای آن است که روغنهای مورد استفاده مردم که از تبلیغات رسانه ای نیز برخوردار است همگی با استفاده از محصولات تراریخته تولید شده اند.