دربارهء ما
روزنامه مردم‌سالاری، روزنامه‌ صبح ایران و ارگان رسمی حزب مردم سالاری است. مدیر مسئول روزنامه، دکتر مصطفی کواکبیان، دبیر کل حزب مردم سالاری و نماینده ادوار هشتم و دهم مجلس شورای اسلامی است. روزنامه مردم‌سالاری از یکم دی ۱۳۸۰ تاکنون بدون وقفه منتشر شده است.

میثاق نامه
پیمان با مردم
هر چند فضای سنگین مستولی شده بر عرصه «سیاست» و «مطبوعات»، جمعی از دوستان دلسوزمان را واداشت که ما را نصیحت نموده و از انتشار روزنامه جدید بر حذر دارند؛ اما به نظر می‌رسد که به رغم دستاوردهای مهم حماسه ملی و تاریخی دوم خرداد و درک و شعور بالای آحاد مردم نسبت به ایده‌های مردم سالارانه، همچنان جای خالی نشریه‌ای که جدا از دغدغه‌های ژورنالیستی، بخواهد عالمانه و متعهدانه بر بعد «مردم‌سالاری» و «جمهوریت» و «ابتنای همه امور بر آرای ملت» در نظام جمهوری اسلامی ایران تاکید نموده و تلاش نماید که راه دراز وصول به اهداف «مردم‌سالاری» را هموارتر سازد، احساس می‌شود.

دست‌‌اندرکاران روزنامه مردم‌سالاری با چنین انگیزه‌ای پا به میدان می‌گذارند و بدون ترس و واهمه‌ای از «توقیف» و «تعطیلی» و یا کوچکترین نگرانی از سختی‌ها و ناملایمات پیش‌رو، صرفا با توکل بر ذات اقدس الهی و استعانت از تفضل بیکران حضرت «دوست» بر این باورند که «مردم» این ولی نعمتان همه مسوولان، ما را در این مسیر ناهموار تنها نخواهند گذاشت.

در اولین شماره، 10 پیمان (به تعداد حروف «مردم‌سالاری») با مردم در میان می‌گذاریم و امیدواریم که خداوند سبحان توفیق دهد تا هیچگاه در ادامه راه، پیمان‌شکنی نکرده و همواره بر این 10 میثاق وفادار بمانیم.

مردم‌سالاری، هدف اصلی
شکی نیست که هدف اصلی روزنامه مردم‌سالاری، تثبیت مبانی مردم‌سالاری در همه عرصه‌ها و ارکان حاکمیت است. لذا دفاع از تمامی حقوق ملت و از جمله حق حاکمیت مردم، تکیه بر انتخاب آزاد در رده‌های مختلف، تقویت و بالندگی احزاب و تشکل‌های سیاسی مردمی و نهادهای مدنی، تاکید بر نظارت‌پذیری زمامداران و لزوم پاسخگویی دست‌اندرکاران امور، تلاش برای ایجاد عرصه و فراهم آوردن زمینه‌های تحرک «افقی» و «عمودی» برای آحاد ملت و تحقق اصل شایسته‌سالاری، برابری فرصت‌ها و گردش آزاد نخبگان و سهولت در جابجایی حاکمان و... خلاصه آن که پر کردن شکاف میان ملت و دولت و تحقق اصول «مردم‌سالاری» (که به نظر ما نه تنها تضادی با شریعت اسلام ندارد بلکه در تلائم و سازگاری کامل با آن است) به عنوان یک هدف اصلی در روزنامه مردم‌سالاری هموار مطمح نظر خواهد بود.

رسانه شفاف بودن، ویژگی اساسی
شفافیت در اطلاع‌رسانی، انعکاس بدون کم و کاست واقعیت‌های اجتماعی، مردم را محرم دانستن، سبقت جستن از رسانه‌های بیگانه در رفع نیازهای خبری مردم، ترجیح خواسته‌های مردم بر منافع خطی و جناحی، اولویت انتخاب تیترها و ارائه اخبار مورد نیاز مردم بر گزارش سخنان و عملکرد حاکمان و دست‌اندرکاران نظام، و... خلاصه آن که همواره در کنار مردم باقی‌ ماندن به عنوان یک ویژگی اساسی روزنامه مردم‌سالاری خواهد بود.

دفاع از «حق» و «قانون»، شیوه فراموش ناشدنی
هر چند دست‌اندرکاران روزنامه مردم‌‌سالاری هرگز مدعی نیستند همه «حقیقت» نزد آنان است و «قانون» را بهتر از دیگران می‌شناسند، اما این ادعا وجود دارد که اگر نکته‌ای را «حق» دانستند و آن را بر مبنای «قانون» تشخیص دادند، بدون ملاحظه هیچ مقام یا مصلحت اندیشی‌های عافیت‌طلبانه، از آن نکته دفاع خواهند کرد و تمامی مساعی خویش را برای تقدم و ترجیح آن «حق» یا «قانون» به کار خواهند بست و خلاصه آن که هیچ خط قرمزی جز «قانون»  و «حق»  نمی‌تواند ما را از رسالت فرهنگی و مسوولیت مطبوعاتی و تکلیف شرعی و وظیفه سیاسی- اجتماعی باز دارد.

مبارزه با فساد، استراتژی دایمی
تداوم  اصلاحات و حمایت از اصلاح‌‌طلبان واقعی از جمله مهمترین استراتژی‌های روزنامه مردم‌سالاری است. لذا استراتژی مقابله با هر گونه فساد (اعم از اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اداری و...) و مبارزه با رانت‌خواری و خویشاوند تباری و آقازادگی و برخورد جدی با انحصارطلبی (به عنوان یکی از اساسی‌ترین پیام‌های دوم خرداد 1376) را هیچگاه کنار نخواهیم گذاشت. ما بر این باوریم که ایجاد اصلاحات در همه ارکان حاکمیت و قوای سه گانه و نهادهای زیر نظر مقام رهبری نه تنها از نقطه نظسر مبانی مردم‌سالاری ضرورت دارد بلکه تضمینی برای بقا و سلامت و پایندگی اساس نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

سخنگوی مطالبات مردم بودن، کوشش مستمر
بی‌تردید همه مطبوعات تلاش دارند تا مطالبات و خواسته‌های مردم را منعکس نمایند اما چنین ایده‌ای در روزنامه‌ای که مردم‌ را سالار می‌داند قطعا به عنوان تلاش و کوشش مستمر همواره آویزه گوش دست‌اندرکاران آن است. ما معتقدیم مطالبات مردم، علاوه بر جنبه مادی از جنبه معنوی نیز برخوردار است و قطعا منحصر در خواسته‌های سیاسی اجتماعی نیست، کما این که خواسته‌های مردم فقط به نهادهای ویژه‌ای محدود نمی‌شود. خلاصه آن که آینه تمام نمای آلام، مشکلات و دردهای مردم بودن و سخنگوی انواع مطالبات آنان شدن به عنوان یک تلاش و کوشش مستمر مدنظر روزنامه مردم‌سالاری خواهد بود.

امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه شرعی
هرچند اصل هشتم قانون اساسی، دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه‌ای همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت، می‌داند؛ اما باید اذعان نماییم که به رغم گذشت 23 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، چنین اصلی، جایگاه و منزلت شایسته خویش را نیافته است و همچنان گرد و خاک می‌خورد. کمااینکه عده‌ای آن را صرفا نصیحت زمامداران به مردم تعریف می‌نمایند و یا در امور پیش پا افتاده‌ای همچون تذکر برای نپوشیدن آستین کوتاه به جوانان محدود می‌سازند در حالی که امر به معروف و نهی از منکر باید توسط آحاد مردم و ضعیف‌ترین افراد جامعه نسبت به بالاترین زمامدار جامعه و در همه عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی صورت گیرد.
اگر در برخی موسسات اقتصادی و بانک‌ها، اختلاس‌های میلیاردی وجود دارد و یا در برخی ادارات، ریخت و پاش‌های آنچنانی هیچ قبحی ندارد و یا روابط جایگزین ضوابط می‌شود و یا برخی دست‌اندرکاران و منسوبان آنان، حکومت را همچون طعمه‌ای تلقی کرده و همانند خوره به جان آن افتاده‌اند و یا مشکلات مردم و از جمله مساله عدم اشتغال جوانان توسط عده‌ای از مقامات نادیده انگاشته می‌شود و یا مردم آگاه ایران، شاهد ناهنجاری‌های متعددی در سطح جامعه می‌باشند همه و همه به خاطر آن است که فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه فراموش شده است.
به هر حال دست‌اندرکاران روزنامه مردم‌سالاری بر این باورند که نقد عملکرد مسوولان و انتقاد از حاکمان نه تنها وظیفه شرعی همگان است بلکه چنین امری، موجب افزایش مقبولیت و کارآمدی و در نتیجه افزایش مشروعیت نظام خواهد بود. لذا هیچکس نباید خود را مصون از این نعمت بداند و حتی براساس قاعده «النصیحه لائمه المسلمین» زمامداران اصلی جامعه باید از این روند استقبال بیشتری کرده و هرگز باب دلسوزی و خیرخواهی را بر روی شهروندان نبندند و خلاصه آنکه با حفظ حریم‌ها و حقوق افراد و نهادها، امر به معروف و نهی از منکر در روزنامه مردم‌سالاری به عنوان وظیفه شرعی تلقی می‌گردد و از خداوند سبحان مسالت داریم ما را در این راه یاری فرماید.

لسان لین و ا‌میدبخش، زبان نوشتاری ما
با کمال تاسف، رواج بداخلاقی ژورنالیستی در عرصه مطبوعات و روزنامه‌نگاری به عنوان یکی از آفات اساسی مطرح است و تاسف بیشتر این است که برخی مدعیان ارزش‌ها، بیشترین صدمه را به ارزش‌های اخلاقی و اسلامی در عرصه روزنامه‌نگاری وارد ساخته‌اند. لذا روزنامه مردم‌سالاری تلاش خواهد کرد نه تنها گام‌های مفیدی را در جهت رشد فضائل اخلاقی و معنویت‌گرایی در سطح جامعه بردارد بلکه با زبان نرم و امیدبخش سخن گفته و نگاه مثبت به مجموع رخدادهای سیاسی اجتماعی داشته باشد. ما در این روزنامه هرگونه حرمت‌شکنی و تعرض به حقوق افراد و مومنان را که براساس برخی روایات دارای حرمت و کرامت بیشتری از کعبه است بر نخواهیم تافت.
 
اصول ده‌گانه، شاخص‌های مسیر
هیچ یک از اعضای تحریریه و دست‌اندرکاران روزنامه مردم‌سالاری بنا ندارند قلم خویش را باری به هر جهت به کار گیرند و با وزش برخی تندبادهای سیاسی راه خویش را گم نمایند بلکه 10 اصل را به عنوان علایم و شاخص‌های روشنایی بخش مسیر حرکت خویش همواره مدنظر دارند. اسلامیت و دینداری، جمهوریت و مردم‌سالاری، ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی، همبستگی و وفاق ملی، حق‌جویی و قانونگرایی، استبدادگریزی و آزادیخواهی، دفاع از تمامیت ارضی و استقلال‌طلبی، حفظ امنیت و منافع ملی، رشد فضایل اخلاقی و معنویت‌گرایی و بالاخره پیشرفت و آبادانی ایران و توسعه همه جانبه ملی از جمله اصولی هستند که همچون مشعل فروزان هدایت‌کننده همه نویسندگان این روزنامه خواهند بود.
 
روزنامه مردم‌سالاری، متعلق به همه مردم
هرچند روزنامه مردم‌سالاری ارگان حزب مدافعین پیام دوم خرداد است و دست‌اندرکاران آن دارای خط و ربط مشخصی هستند؛ اما باور ما این است که این روزنامه متعلق به همه مردم و تمامی ایرانیان آزادیخواه و عدالت‌طلب است و همه کسانی که سخن یا اندیشه یا مقاله‌ای دارند می‌توانند آن را در چارچوب قانون در این روزنامه منعکس نمایند.
ما دست همگان و حتی دوستان جناح مقابل را برای همکاری به گرمی می‌فشاریم و امیدواریم که هیچگاه این روزنامه را محدود به جناح و سلیقه ویژه و تریبون خط و ربط خاصی نسازیم.
 
یاری خواستن از مردم، افتخار همیشگی ما
اگر روزنامه مردم‌سالاری مدعی نقد همه عالم و آدم هست، بدون شک خود را بیشتر از همه محتاج  نقد و نظر می‌داند، از خداوند بزرگ می‌خواهیم به ما آن اندازه حریت و آزادگی عنایت فرماید که به اشتباهات و خطاهای ناخواسته خویش اعتراف نماییم. انتظار ما این است آحاد مردم و خوانندگان ارجمند دست‌اندرکاران این روزنامه را هیچگاه از تذکرات دلسوزانه و مشفقانه محروم ننموده و همواره نقد مطالب چاپ شده را با ما در میان گذارند. خلاصه آنکه برای ما یاری خواستن از مردم در هر زمینه‌ای، افتخار همیشگی تلقی می‌شود.
در پایان بار دیگر از خداوند سبحان می‌خواهیم که قلم ما را در خدمت رضایت خلق قرار دهد که به نظر ما کسب رضایت خالق و تحصیل رضوان‌الله بدون کسب رضایت خلق‌الله بی‌مفهوم است.
والسلام...