موضوعی که در مناظره دوم از سوی مخالفان دولت پیگیری می شد ، نقد و تخریب عملکرد چهار ساله دولت روحانی بود ؛ سه کاندیدای جناح مدعی اصولگرایی بدون اینکه اشاره ای به برنامه های خود (اگر برنامه ای وجود داشته باشد) کنند ، دائم از دولت می خواستند که درباره عملکرد خود توضیح دهد که تا حد مقدور ، حسن روحانی و جهانگیری به ایرادات پاسخ گفتند ؛ اما موضوعی که در این میان ناگفته باقی ماند ، این بود که فقط دولتمردان امروز کشور نیستند که کارنامه ای در پشت سر دارند و باید پاسخگوی آن باشند ؛ همه کاندیداها در طول سه – چهار دهه گذشته در نظام دارای مسئولیت های متعدد بوده اند و اگر قرار است حسابرسی شود ، باید آنها هم پاسخگوی رفتار خویش باشند .
1-ابراهیم رئیسی فقط یک سال است که به تولیت آستان رضوی منصوب شده و با تکیه بر همین موضوع سعی دارد مسئولیت های سابق خود را کتمان کند . دادستانی کل کشور و نایب رئیسی قوه قضائیه پست کمی نبوده است و رئیسی باید پاسخ دهد در سالهایی که بر این صندلی ها تکیه زده چه کرده است ؟ در طول این سالها قوه قضائیه چقدر در مقابله با فساد موفق بوده است ؟ مثلا زمانی که در دولت احمدی نژاد ، اختلاسهای چند هزار میلیاردی اتفاق افتاد ، قوه قضائیه توانست با این موارد ، آن طور که زیبنده نظام است مقابله کند؟ خروج محمود خاوری (مدیر کل بانک ملی دولت احمدی نژاد و متهم فساد 3 هزار میلیاردی ) از کشور چگونه اتفاق افتاد ؟! چرا تا قبل از تشکیل دولت روحانی ، کسی مانع فعالیت بابک زنجانی نشد ؟! آیا قوه قضائیه در طول سالهای مسئولیت رئیسی توانسته سیستم اداری مقبولی داشته باشد ؟ اصلا کنش و فعالیت رئیسی در مسئولیت خود چه اندازه بوده است ؟! آیا او در مقابل انتقادات سعه صدر داشته است ؟ آیا هیچ وقت کارنامه ای به مردم ارائه داده است ؟ آیا هیچ گاه گزارشی از کارهای خود به مردم داده است ؟ آیا خود را در معرض انتقاد قرار داده است؟! آیا اجازه می دهند یک هزارم نقدی که به دولت روحانی شده است درباره عملکرد ایشان شود؟!
2-محمدباقر قالیباف 12 سال متوالی است که شهردار تهران است . عملکرد او در طول این سالها در معرض دید مردم است ؛ کسی که در ماجرای فروریختن پلاسکو ، حتی یک عذرخواهی ساده از مردم و خانواده کشته شدگان آن حادثه نکرد . قالیباف هم باید توضیح دهد که در طول این سالها ، مدیریتش چه بر سر تهران آورده است ؟! ایا توانسته مانع تخلفات شهری و شهرداری شود؟ در طول این سالها چقدر از محیط زیست تهران کم شده و به جای آن برجهای کارشناسی نشده به تهران اضافه شده است؟ برای معضلات تهران مثل ترافیک و آلودگی هوا چه کرده است ؟! اصلا همه اینها به کنار ، در داستان «املاک نجومی » چرا تخفیف های میلیونی و میلیاردی به افراد خاص داده شده است و بعد هم با لابی گری مانع از تحقیق و تفحص مجلس و شورای شهر شدند؟! آیا امروز تهران ، بعد از دوازده سال مدیریت قالیباف و تیمش ، اصلا جای زندگی کردن است ؟!
3-مصطفی میرسلیم انسان ساده ای است که افکاری پیچیده ندارد ؛ او تکنیسین موتورهای درون سوز است و باید متخصصان در این امر راجع به توانای او در این باره سخن بگویند اما در کنار آن ، عضو مجمع تشخیص مصلحت بوده و وزیر ارشاد بوده است . آیا واقعا میرسلیم امروز می تواند از کارنامه اش در وزارت ارشاد دفاع کند؟! برای مثال می توان از بلایی که میرسلیم بر سر بازار نشر کتاب آورد ، سخن گفت ؛ در آن دوران از یک سو کتابهای نویسندگان بزرگ این کشور مجوز چاپ نمی گرفت و از سوی دیگر کتاب معشوقه محمدرضا پهلوی مجوز چاپ می گرفت ! میرسلیم در مجمع تشخیص مصلحت در این سالها چه کرده است ؟ حضور او در این سالها چه منشای اثری داشته است؟ ایا فکر می کند صندلی ریاست جمهوری هم مثل صندلی مجمع تشخیص است که برود روی آن بنشیند و جلسه ای برگزار شود و برخیزد و برود ؟! آیا مملکت را به این صورت می خواهد اداره کند ؟! آیا اداره مملکت برنامه نمی خواهد ؟! آیا او کشور ایران با همه مشکلاتش را به شکل سیستم موتور درون سوز می بیند و این گونه می خواهد کشور را پیش ببرد ؛ آیا میرسلیم می تواند در این خصوص سخن بگوید ؟!