تداوم صادرات نفت ایران
صادرات نفت ایران با وجود تداوم و تشدید تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه صنعت نفت کشورمان همچنان ادامه دارد و گمانهزنیها در خصوص کاهش صادرات نفت ایران به هیچ عنوان صحیح نیست. به گزارش وزارت نفت، صنعت نفت ایران در دهههای گذشته با تحریمهای زیادی روبهرو بوده است. با این حال، تحریمها نتوانسته حرکت این صنعت را متوقف کند و در همه این سالها، تولید و صادرات نفت کشور تداوم داشته است.البته نباید این نکته را فراموش کرد که دشمنی آمریکا علیه کشورمان همچنان ادامه خواهد داشت اما همانگونه که محسن پاکنژاد وزیر نفت ایران نیز پیش از این اعلام کرده است، فرزندان ایران در صنعت نفت راهکارهایی را برای کاهش محدودیتهای احتمالی در آینده تدارک دیدهاند و آمادگی لازم برای مقابله با هر سناریویی را دارند.پیشتر هم حمید بورد معاون وزیر نفت گفته بود: در رابطه با فروش و صادرات نفت خام وضعیت خوبی داریم.مدیرعامل شرکت ملی نفت خاطرنشان کرد: جای هیچ گونه نگرانی در باره روند فروش و صادرات نفت نیست.
تقاضای زمستانی به کام نفت شد
قیمت نفت در ابتدای معاملات روز جمعه بازار آسیا، افزایش یافت و با افزایش تقاضا برای گرمایش در نقاطی از آمریکا و اروپا، به سوی ثبت سومین رشد هفتگی متوالی پیش میرود. به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۲۴ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، به ۷۷ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه رسید.بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۶ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۷۴ دلار و ۱۸ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت از ابتدای هفته جاری تاکنون، ۵.۹ درصد و وست تگزاس اینترمدیت، ۶.۹ درصد رشد قیمت داشته است.تحلیلگران بانک جی پی مورگان، رشد قیمت نفت را به نگرانی فزاینده نسبت به اختلالات عرضه در بحبوحه ذخایر اندک نفت، برودت هوا در بسیاری از مناطق آمریکا و اروپا و خوش بینی نسبت به اقدامات محرک مالی چین، نسبت دادند.اداره هواشناسی آمریکا پیش بینی میکند که مناطق مرکزی و شرقی این کشور، دمای کمتر از حد متوسط را تجربه کنند. بسیاری از مناطق اروپا در معرض سرمای شدید قرار گرفته اند و احتمالا شروع سال سردتر از حد معمول را تجربه خواهند کرد که تحلیلگران جی پی مورگان انتظار دارند تقاضا را افزایش دهد.تحلیلگران جی پی مورگان در یادداشتی اعلام کردند: پیش بینی میکنیم تقاضای جهانی برای نفت، در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵، به میزان قابل توجه سالانه ۱.۶ میلیون بشکه در روز رشد کند که در وهله نخست، به دلیل افزایش تقاضا برای نفت گرمایشی، نفت سفید و گاز ال پی جی است.قیمت نفت با وجود قویتر شدن ارزش دلار آمریکا که برای ششمین هفته متوالی روند صعودی داشته است، رشد کرده است. دلار قویتر، معمولا قیمت کالاهایی مانند نفت خام را که به این ارز قیمت گذاری میشوند، گرانتر کرده و تقاضا برای آنها را کمتر میکند.بر اساس گزارش رویترز، از آنجاکه انتظار میرود جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب در ۲۰ ژانویه، تحریمهای جدیدی را علیه اقتصاد روسیه اعلام کند، ممکن است عرضه نفت اختلال بیشتری پیدا کند زیرا بخش مهمیاز تحریمها، صنعت نفت روسیه را هدف میگیرد.
ضرر ۷۰۰ میلیون دلاری غول نفتی آمریکایی
شرکت اکسون موبیل اعلام کرد درآمد این شرکت از قیمت پایینتر نفت و حاشیه سود پایینتر پالایش در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۴، آسیب خواهد دید.
به گزارش ایسنا، درآمدهای واحد تولید اکسون به دلیل قیمت پایینتر نفت، حدود ۷۰۰ میلیون دلار کاهش یافت و حاشیه سود پالایش، سود این شرکت در سه ماهه چهارم را در مقایسه با سه ماهه قبلی، ۵۰۰ میلیون دلار کاهش داد. قیمت گاز طبیعی، پشتیبانی حدود ۲۰۰ میلیون دلاری فراهم کرد؛ در حالیکه حاشیه سود واحد مواد شیمیایی کاهش یافت.اکسون، عملکرد فعالیتی یا تغییر در سطوح تولید را به حساب نیاورده اما نشانه آن است که سه ماهه چهارم، فصل دشواری برای شرکتهای بزرگ نفتی بود. سرمایهگذاران نگران اقتصاد چین در بحبوحه عرضه جهانی فراوان هستند.بر اساس گزارش بلومبرگ، اکسون اعلام کرد سود ۴۰۰ میلیون دلاری از فروش دارایی در سه ماهه چهارم همراه با هزینههای مشابه گزارش کرده است.