وکیلی:
FATF مسیر اقدامات اصلاحی را
هموار میکند
یک عضو هیات رئیسه مجلس دهم تاکید کرد: بهترین مجمعی که می تواند FATF را کالبدشکافی کارشناسی کند و با نگاه منافع ملی این موضوع را حل کند، مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
محمدعلی وکیلی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به طرح مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیان کرد: یکی از اشکالاتی که ما در داخل کشور با آن مواجه هستیم این بوده که ما روایت مسائل با محوریت منافع ملی نداریم. ما به روایت واحد از مسائل هنوز دست پیدا نکرده ایم؛ مثلا یکی از اختلافهای دیرباز این بود که آیا برجام در مسیر تامین کننده منافع ملی کشور هست یا خیر؟ گروهی معتقد بودند که نیست. این افراد مخالفان برجام در داخل بودند. گروهی هم معتقد بودند که هست. این افراد موافقین برجام در داخل بودند.
FATF داخلی راه مبارزه با پولشویی است
وی در ادامه اظهار کرد: در زمینه FATF نیز اینگونه است. بخشی از موافقین که عمدتا دست اندرکاران اقتصادی کشور هستند، معتقد بودند که نپیوستن به FATF نوعی خودتحریمی است. علاوه بر این FATF کمک می کند که ما به FATF داخلی نیز برسیم. FATF داخلی راه مبارزه با پولشویی است. راه شفاف سازی مبداء و منشاء پول است. نقطه گرانی گاه مبارزه با فساد، روشن شدن مبدا و مقصد چرخش پول در ایران است؛ این جزو پیوستهای FATF داخلی است. نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: گروهی نیز در نقطه مقابل معتقد بوده و هستند که FATF در شرایط تحریمی ابزار دشمن به حساب می آید. این روایتهای متناقض پیرامون موضوعات مختلف آن هم از افرادی که خود را دلسوز نظام تلقی می کنند، تشخیص را سخت کرده است. طبیعتا زمانی که رهبر معظم انقلاب مجدد بحث FATF را به مجمع تشخیص ارجاع می دهد، به این معنا است که از نگاه رهبری روایت موافقین FATF روایت ناظر به منافع ملی است. به همین جهت از نگاه بنده این یک اقدام راهبردی است. حل موضوع FATF می تواند مسیر بخشی از اقدامات اصلاحی را در داخل همواره کرده و بهانهها را نیز کنار بزند. تاثیر روانی نیز بر بازار ارز خواهد داشت. وی تاکید کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجمع نخبگان فراتر از رنگهای سیاسی است. مجمع تشخیص مصلحت، مجمع نخبگانی است که منفعت کشور را بر فراز جریانات سیاسی ارزیابی می کند. بهترین مجمعی که می تواند FATF را کالبدشکافی کارشناسی کند و با نگاه منافع ملی این موضوع را ارزیابی کند، همین مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
مطهری:
باید فرصت بیشتری به وزرا داد
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: باید فرصت بیشتری به دولت بدهیم و بعد وزرا را قضاوت کنیم.
علی مطهری نایب رییس مجلس دهم در گفت وگو با ایسنا، درباره مطرح شدن استیضاح برخی وزرای دولت چهاردهم، اظهار کرد: الان زمان مناسبی برای ارزیابی عملکرد وزرا مخصوصا وزرای اقتصادی نیست و باید فرصت بیشتری به دولت بدهیم و بعد عملکرد وزرا را قضاوت کنیم.
وی ادامه داد: استیضاح به معنای درخواست توضیح است. وقتی حداقل ۱۰ نماینده استیضاح یک وزیر را امضاء کرده باشند، طبق آییننامه مجلس شورای اسلامی باید استیضاح انجام شود و نباید هیات رئیسه به تشخیص خود بگوید این استیضاح به مصلحت کشور نیست. هر مقدار این کشمکش طولانیتر شود، به ضرر کشور است. اگر استیضاح در موعد قانونی خود انجام شود، آثار مثبت بیشتری و یا آثار منفی کمتری برای کشور دارد. در اواخر مجلس دهم بیش از بیست نماینده استیضاح وزیر کشور را به دلیل نحوه نامناسب اجرای تصمیم دولت برای افزایش بهای بنزین امضاء کردند، ولی هیات رئیسه به بهانههای مختلف مانع آن شد. آن استیضاح در آن مقطع به نفع کشور بود، زیرا اگر انجام میشد، حرف مردم مطرح میشد و اعتراضات کمتری شکل میگرفت، ولی هیات رئیسه آنقدر بهانه آورد و استیضاح را به تاخیر انداخت تا عمر مجلس دهم پایان یافت. نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از سویی استیضاح فرصت خوبی برای دولت و وزیر فراهم میکند تا از خود دفاع کرده و استدلالهای خود را مطرح کند.
معمولاً کل نمایندگان تصمیم منطقی میگیرند و خود استیضاحکنندگان هم این تجربه را به دست میآورند که بیمحابا هر استیضاحی را امضاء نکنند.
به هر حال مردم در نهایت قضاوت خواهند کرد که چه کسی دنبال ضربه زدن به دولت و چه کسی به دنبال منافع مردم بوده است.