شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
پزشکیان در سفر به سیستان و بلوچستان:

اگر مردم پای کار بیایند می‌توانیم مشکلات را حل کنیم

رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های متنوع و متعدد منطقه چابهار و جایگاه آن به عنوان دروازه ارتباطی با جهان، از جامع و آینده‌نگر نبودن برنامه‌های طراحی و اجرا شده برای توسعه این منطقه انتقاد کرد و گفت: اگر قرار است چابهار دروازه ارتباط ما با جهان باشد چرا باید جاده‌ها و راه‌آهنی که برای آن طراحی شده متناسب نیازها نباشد.
به گزارش ایلنا، مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های بخش دوم سفر دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان، در نشست «بررسی مسائل جنوب استان» که پیش از ظهر دیروز (جمعه) برگزار شد، با بیان اینکه اساسا خیلی اهل سخنرانی کردن و وعده دادن نیستم، اظهار داشت: به نظر بنده دادن وعده‌ای که نتوان به آن عمل کرد، یکی از بدترین گناهان است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سفر ما به استان‌ها به معنای آن است که تلاش داریم در حد توان و امکانات مشکلات را حل کنیم، افزود: باور بنده این است که اگر مشارکت مردم باشد، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم و اگر مردم همراهی و مشارکت نکنند، دولت به تنهایی نمی‌تواند مشکلات را حل کند.
پزشکیان با بیان اینکه پس از احصای مشکلات با استاندار و وزرا درباره راهکارهای رفع آنها گفتگو و مذاکره می‌کنیم، تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود برای رفع مشکلات آموزش و بهداشت و درمان در سه فاز کار را پیش ببریم، مورد قبول بنده نیست و باور دارم که می‌شود در یک مرحله این مشکلات را حل کرد، البته به شرطی که مردم پای کار بیایند. اگر منتظر باشیم که از جای دیگری به ما برای حل مشکلات کمک شود، همچنان گرفتار مشکلات خواهیم بود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بنده قول می‌دهم و باور دارم که اگر مردم پای کار بیایند می‌توانیم مشکلات را حل کنیم و اگر مشارکت نداشته باشند، حل و فصل مشکلات امکان‌پذیر نیست، گفت: ۴۵ سال است که همواره منتظر بوده‌ایم دولت برای ما کاری کند؛ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زمانی که بنده در زابل سرباز بودم، مردم روستاهای مختلف هر کدام بخشی از نهرها را لایروبی می‌کردند و مشکلی در این زمینه وجود نداشت، اما بعد از انقلاب گفتند دولت می‌آید این کارها را می‌کند و حالا نمی‌دانم اساسا توانستند مشکلات آب و فاضلاب خودشان را حل کنند یا نه!
رئیس جمهور با بیان اینکه درک و فهم این مشکلات حتی نیاز به تخصص زیادی هم ندارد و یک نگاه دقیق هم این مشکلات را به رخ می‌کشد، اظهار داشت: فضا و امکانات و طبیعت خدادادی این منطقه بسیار زیبا و جذاب است و باید از این نعمات خدا حداکثر استفاده را برد. اینجا یکی از راه‌های ارتباطی اصلی ما با جهان است و چرا باید جاده و راه‌آهن را طوری بسازیم که پاسخگوی توسعه منطقه نباشد. اگر می‌خواهیم اینجا مطابق سند چشم‌انداز توسعه یابد، به این شکل که تا به حال عمل شده به نتیجه نخواهیم رسید.
وضعیت سیستان و بلوچستان باید اصلاح شود
پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به سیستان و بلوچستان، بعد از ظهر دیروز (جمعه) در دیدار با اقشار مختلف مردم زابل، با مرور خاطرات دوران حضور خود در این منطقه گفت: پنجاه سال پیش، زمانی که دیپلم گرفته بودم و عضو سپاه ترویج بودم، به این منطقه آمدم و در روستاهای مختلفی مثل زهک، کوه خواجه و ده کلوخی حضور داشتم. آن زمان، دیدن اوضاع و احوال مردم و مشکلات موجود، نگاه من را به زندگی تغییر و درکی تازه از سختی‌ها و ظرفیت‌های این سرزمین به من داد. رئیس جمهور با تشریح تغییرات منطقه در دهه‌های اخیر، اظهار کرد: شرایط امروز زابل، به‌ویژه در مناطق روستایی، در مقایسه با گذشته با چالش‌های بیشتری مواجه است. مناطقی که روزگاری سرسبز و پربار بودند، امروز به دلیل خشکسالی و کمبود منابع، وضعیت بسیار سخت‌تری پیدا کرده‌اند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم تغییر وضعیت موجود در سیستان و بلوچستان بیان کرد: برای ایجاد تغییر، نخستین گام، اراده و همراهی همه‌جانبه مردم و مسئولین است. روندی که امروز در استان وجود دارد، با عزم ملی و تلاش مشترک، حتماً تغییر خواهد کرد. رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت اراده و عزم ملی افزود: تغییر و پیشرفت نیازمند قدم نهادن در مسیری است که شاید دشوار به نظر برسد، اما با تلاش و همراهی مردم، می‌توان آن را پیمود.
پزشکیان در ادامه با امیدواری به آینده تصریح کرد: ما پای به راه نهاده‌ایم و تغییر ایجاد خواهیم کرد. علی‌رغم تمام مشکلاتی که بر ما تحمیل شده است، اگر اراده کنیم، تمام این موانع را از بین خواهیم برد. با کمک شما مردم عزیز و با همتی که در این سرزمین وجود دارد، عزم ما بر این است که تا جایی که در توانمان باشد، مشکلات شما را حل کنیم.
پزشکیان در ادامه سخنانش با تأکید بر اهمیت امید و همدلی افزود: این تغییرات زمانی محقق می‌شوند که مردم و مسئولان دست‌به‌دست هم دهند و با توکل بر خداوند مسیر پیشرفت را طی کنند. دولت با تمام توان خود در کنار مردم است تا این روند اصلاحات به بهترین شکل ممکن پیش برود.
جوانان مهارت‌شان را برای این آب و خاک هزینه کنند
پزشکیان شامگاه پنجشنبه نیز در نشست توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اینکه آمدن ما به منطقه سیستان و بلوچستان، برای کمک به این منطقه است، گفت: تا کنون جلسات متعددی با دستگاه‌های مختلف برگزار کرده‌ایم و تا حدودی درباره اینکه در چه وضعیتی قرار داریم، اطلاعاتی کسب کرده‌ایم؛ این اقدامات در راستای نگاه رهبری به منطقه مکران است.
رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه باید در چشم‌انداز محقق شود، چیزی نیست که امروز در حال انجام است، اظهار داشت: معنای این حرف آن نیست که اقداماتی که تا کنون انجام شده اقدامات کوچکی است، بلکه تا کنون اقدامات بزرگی انجام شده است و ما قدردان این اقدامات هستیم. اما از سوی دیگر سند چشم‌انداز مجموعه نگاه کارشناسی موجود در کشور است که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و در آن آمده که ایران به کشوری توسعه یافته، دارای جایگاه نخست اقتصادی، علمی، فرهنگی و مدیریتی در منطقه و الهام بخش و الگو تبدیل شود.
پزشکیان با تاکید بر اینکه سند چشم‌انداز موجود باید تبدیل به باور شود، گفت: اگر می‌خواهیم در دنیایی که زندگی می‌کنیم، برنده شویم، باید تا جایی که ممکن است تلاش خودمان را بکنیم و بدانیم که مهم رسیدن نیست، بلکه حرکت و تلاش برای تحقق هدف و همچنین قربانی کردن زندگی پای آن هدف مهم است و باید برای رسیدن به هدف، هرآنچه را که لازم است، اعم از بسترها، محیط‌ها، رفتارها، قوانین و مقررات آماده کنیم.
رئیس جمهور در پایان بر ضرورت توجه به توسعه منطقه مکران تاکید کرد و گفت: ما باید مکرانی بسازیم که بهترین و بالاترین است و انشاءالله با کمک مردم، ایران را خواهیم ساخت و بستر را برای اجرای قوانین فراهم خواهیم کرد.