دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳
در گردهمایی نیک اندیشان راه آسمان مطرح شد

سرطان دومین علت مرگ در جهان

دو پیراهن و کفش علی دایی به مبلغ 40 میلیارد ریال فروخته شد
بنیاد نیکوکاران راه آسمان بنیادی مردم نهاد است که با هدف مبارزه با سرطان مبتنی بر آموزش، پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان و بازتوانی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و بهترین کیفیت در سمنان فعالیت می‌کند.
این بنیاد تاکنون توانسته به پشتوانه هیات امنا و همراهی نیکوکارانی از سراسر دنیا شامل؛ بزرگان و نیک‌اندیشانی از پزشکان، صنعتگران، هنرمندان و فرهنگیان گام‌های استواری بردارد و کارهای ماندگاری در سمنان به انجام برساند.
نام‌آشناترین فعالیت بنیاد راه آسمان در زمینه مبارزه با سرطان تأسیس مرکز پزشکی هسته‌ای راه آسمان است که از سال ۱۳۹۷ در حال خدمت‌رسانی به مردم عزیز است. همچنین این بنیاد توانست در سال ۱۴۰۱ یک دستگاه ماموگرافی را از سفارت ژاپن هدیه بگیرد؛ و اما ماندگارترین و بزرگترین اقدام این بنیاد، ساخت مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان راه آسمان است که از سال ۱۴۰۰ و در زمینی به وسعت ۳۰ هزار متر مربع کلنگ‌زنی و ساخت آن آغاز شده است و اکنون ساخت بخش رادیوتراپی آن در مراحل پایانی قرار دارد.
با افتتاح این مرکز، نیاز مردم استان سمنان و منطقه به دستگاه‌های رادیوتراپی برطرف خواهد شد. از آنجایی که دستگاه‌ها و تجهیزات این مرکز شامل دو دستگاه رادیوتراپیِ وریان، یک دستگاه سی‌تی سیمولاتور و یک دستگاه دزیمتری به همت خیرین تأمین شده است؛ امید می‌رود که با همت مردم نیک‌اندیش استان به ویژه شهرستان سمنان باقیمانده هزینه ابنیه به سرعت تأمین شود تا به زودی شاهد افتتاح این مرکز و رفع نیاز مبتلایان به بیماری سرطان باشیم.
با همین هدف بنیاد نیکوکاران راه آسمان در ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۳ همایشی ملی تحت عنوان گردهمایی نیک‌اندیشان راه آسمان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار کرد. در این گردهمایی که با اجرای دکتر ناصر حامدی و کارگردانی هنری علی همتی برگزار شد، شخصیت‌های برجسته پزشکی، هنری، علمی و صنعتی کشور مانند علی نصیریان، پروفسور غلامرضا اعوانی، پروفسور محمد اسماعیل اکبری، حمید استیلی، نیکنام حسین پور، دکتر مصطفی کواکبیان، صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران و جمعی از اساتید خوشنویسان ایران حضور داشتند.
سرطان هرگز تمام نمی‌شود
دکتر محمداسماعیل اکبری، فوق تخصص جراحی غدد و سرطان، با اشاره به اینکه سابقه فعالیت ۵۰ ساله در زمینه درمان سرطان دارد گفت: سرطان بسیار پیچیده‌تر از آنی است که فکرش را می‌کنید و در کمتر از دو ماه پیش سازمان ملل بیانیه‌ای منتشر کرد که در کمتر از ۲۰ سال آینده مرگ ناشی از سرطان در مردان در جهان ۹۳ درصد افزایش پیدا می‌کند و این در حالی است که بیشترین هزینه‌ها و بیشتری تحقیقات علمی در زمینه سرطان انجام می‌شود ولی امکان مهار آن توسط بشر به آسانی مقدور نمی‌شود.
وی افزود سرطان بیماری‌ای فراتر از بیماری بیولوژیک و جسمی است و قطعا می‌توان آن را یک بیماری اجتماعی دانست. قطعاً بخشی از تصمیمات مسئولین می‌تواند سرطان زا یا سرطان زدا باشد.
اکبری با اشاره به اینکه ۲۰۰ نوع سرطان در دنیا شناخته شده است خطرنشان کرد: سرطان از هر نوعی که باشد، مبتلا و اطرافیان وی را گرفتار می‌کند بنابراین توجه به سرطان و به ویژه بیماران سرطانی از الویت‌های هر نهادی است که می‌خواهد به صورت مردمی شکل بگیرد و فعالیت کند.
وی در ادامه یادآور شد: جرای یک بیمار سرطانی سادده‌ترین کار در درمان سرطان است و دیگر نیازهای مردم مانند نیاز به دستگاه‌های رادیوتراپی یا شیمی درمانی و به ویژه زمان طولانی درمان این عزیزان از حادترین مشکلات مبتلایان و خانواده‌های آنهاست. پروفسور اکبری با اشاره به اینکه در ایران مانند دیگر کشورهای جهان، سرطان به عنوان دومین علت مرگ شناخته می‌شود گفت: اگر چه شاید بتوانیم آن را کنترل کنیم اما متأسفانه، سرطان هرگز تمام نمی‌شود و ما باید به نیازهای افراد مبتلا به سرطان توجه ویژه داشته باشیم زیرا این بیماری جنبه‌های مختلفی از زندگی فرد مبتلا و خانواده وی را درگیر می‌کند. وی در همین راستا اشاره کرد که مهربانی و توجه به همنوع از درون انسان می‌‌جوشد و باید فرهنگ مهربانی در شما نهادینه باشد که بتوانید نسلی نیکوکار و نیک‌اندیش را تربیت کنید.
به گفته پروفسور اکبری چنانکه مقالات علمی نشان می‌دهد که خوش بودن با دیگران و یا خوشحال بودن از خوشحالی دیگران می‌تواند بیان ژن شما را عوض کند.
وی در پایان از بنیاد نیکوکاران به خاطر فعالیت‌های نیکوکارانه در زمینه مبارزه با سرطان تشکر کرد.
اهدای سند شش دانگ منزل بانوی نیکوکار «بهجت وزیری»
دیگر بخش اثرگذار گردهمایی بنیاد نیکوکاران راه آسمان، معرفی بانوی نیکوکار بهجت وزیری بود که با اهدای سند شش دانگ منزل خود به همراه کلیه وسایل آن به بنیاد نیکوکاران راه آسمان به جرگه نیک‌اندیشان پیوسته است. این بانوی نیکوکار پس از مدتی تمامی پس انداز خود را به این بنیاد برای درمان کودکان مبتلا به سرطان اهدا کرده است.
بانو وزیری که فرهنگی بازنشسته هستند در این مراسم تاکید کرد که آشنایی با بنیاد نیکوکاران نقطه عطفی در زندگی او ایجاد کرده است. در پایان، نشان عالی نیک‌اندیشی بنیاد نیکوکاران راه آسمان به دست آقای احمد صدیقی، مدیرعامل بنیاد راه آسمان و خانم معصومه اعتمادی، ماما و مدرس افتخاری بنیاد، به وی اهدا شد.
اهدای یک تابلوی نفیس به بنیاد نیکوکاران راه آسمان
دیگر دستاورد مهم این رویداد، اعلام حمایت انجمن خوشنویسان ایران از بنیاد نیکوکاران راه آسمان بود که محقق شد و نشان عالی نیک اندیشی بنیاد نیکوکاران راه آسمان به دست استاد محمدرضا و غلامرضا طاهریان از اساتید برجسته نقشی و خط استان سمنان و هم‌ چنین دکتر علی گوهری، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عوض هیات مدیره بنیاد نیکوکاران راه آسمان به استاد حسین نژاد، نماینده انجمن خوشنویسان ایران تقدیم شد.
بنیاد راه آسمان راهی به سوی خدا
استاد علی نصیریان از دیگر مهمانان ویژه این رویداد بود که طی سخنانی گفت: تمام تلاش‌های فرهنگ و هنر ایرانی برای رسیدن به انسانیت و معنویت است و باید قدر این مفهوم را دانست.
وی با اشاره به اینکه دنیای امروزه گاه به سمت و سوی خشونت کشانده می‌شد، گفت: اما نباید دامان معنویت، وارستگی و انسانیت دست برداشت. استاد نصیریان در توصیف بنیاد راه آسمان گفت: بنیاد راه آسمان راهی به سوی خداست.
در ادامه این مراسم نشان عالی نیک‌اندیشی بنیاد نیکوکاران راه آسمان توسط پروفسور غلامرض اعوانی، فیلسوف برجسته مشرق زمین، مهندس مهدی جعفری، صاحب شرکت نساجی الگانت و رییس هئیت مدیره بنیاد نیکوکاران راه آسمان و پروفسور علی خیرالدین، عضو هیات مدیره بنیاد به استاد نصیریان اهدا شد.
هدف ما راه‌اندازی
بخش رادیوتراپی است
احمد صدیقی، مدیر عامل بنیاد نیکوکاران را آسمان با تشکر از حضور نیک‌اندیشان ایران زمین، تأکید داشت که یکی از اصول و مبناهای فعالیت‌های بنیاد راه آسمان، مردمی بودن و صرفا متکی بر حمایت مردم بودن است. به گفته وی در این مرکز پویشی غیرسیاسی و غیرانتفاعی شکل گرفته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد که شفافیت در ارائه گزارش‌های عملکرد از اولویت‌های بنیاد است و در کنار تمامی تلاش‌ها به خدا توکل داریم و مطمئن بودیم که یاری و عنایت خدا و همراهی مردم نیک‌اندیش ما را به سرمنزل مقصود خواهد رساند.
صدیقی با بیان اینکه راه آسمان به جرأت یکی از قوی‌ترین و حاذق‌ترین هیات امنای خیریه‌های کشور را دارد، با ذکر نام اساتیدی همچون پروفسور فرهاد ملک و دکتر محمدعلی شریعت و پروفسور خیر‌الدین، از زحمات بی چشم‌ داشت این عزیزان در بنیاد راه آسمان قدردانی کرد.
مدیرعامل بنیاد نیکوکاران راه آسمان در ادامه به فعالیت‌های آموزشی و پیشگیرانه بنیاد راه آسمان در مبارزه با سرطان اشاره کرد و گفت: استان سمنان از استان‌های محروم در تجهیزات مبارزه با سرطان بود. با اتکا به خیرین به ویژه صنعتگران و بازرگانان و با همت حاج علی‌اصغر جمعه‌ای، ریاست محترم اتاق بازرگانی، مبالغ اولیه برای آغاز این پویش تأمین شد.
به گفته وی جامعه مهندسین و پزشکان نیز به زودی به این پویش پیوستند و مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان با توجه به تمام نیازهای بیماران مبتلا به سرطان طراحی شد. صدیقی افزود با همت خیرینی همچون مهندس احمد ملک و عده‌ای از ایرانیان مقیم امریکا هزینه خرید دو دستگاه رادیوتراپی تأمین و خریداری شد. وی ضمن تشکر از همه همراهان، از دکتر محمد محمدی از بهترین فیزیست‌های ایران و تلاش و توجه او به این پروژه قدردانی کرد.
صدیقی در پایان با اشاره به اینکه در طول سه سال گذشته پروژه‌ای در سمنان رقم خورده است که تکمیل آن ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه داشت، گفت: تاکنون بالغ بر ۶۵۰ میلیارد تومان هزینه ساختمانی و ۵ میلیون دلار تجهیزات پزشکی آن تأمین شده است و اکنون هدف ما این است که تا پایان سال بخش رادیوتراپی آن تکمیل شود تا این بنای ماندگار برای خدمت‌گذاری به همه هم‌میهنان آماده شود.
وی تأکید کرد که آثار اعمال ما در زندگی و جهان بسیار ماندگارتر از وجود ماست و باید به این امر خطیر توجه داشت.
شعر خوانی دکتر مصطفی کواکبیان از شیخ علاءالدوله سمنانی
پس از سخنان مدیر عامل بنیاد نیکوکاران راه آسمان،‌ مهندس احمد ملک، نشان عالی نیک‌اندیشی بنیاد نیکوکاران راه آسمان را از دستان جناب آقای علی اصغر جمعه‌ای و با همراه دکتر صمد حسن‌زاده، ریاست محترم اتاق بازرگانی ایرانی و پروفسور فرهاد ملک دریافت کرد.
جنای آقای مصطفی کواکبیان که در این جلسه حضور داشت، با یاد کردن از مشاهیر سمنان مانند شیخ‌علاءالدوله سمنان، ابن یمین فرومدی، فروغی بسطامی، بایزید بسطامی و یغمای جندقی خاطر نشان کرد که این مشاهیر پیش از ما نیز به انسانیت و توجه به همنوع توجه فراوان داشتند.
صد خانه اگر به طاعت آباد کنی
به زان نبود که خاطری شاد کنی
گر بنده کنی ز لطف آزادی را
بهتر که هزار بنده آزادی کنی
نمایش مستند زندگی یک عضو تحت حمایت بنیاد
از تأثیرگذارترین بخش‌های گردهمایی نیک‌اندیشان راه آسمان، مستندی مربوط به یکی از کودکان عزیز راه آسمان بود که از ۱۸ ماهگی تحت درمان است و راه پرچالشی را پشت سر گذاشته است.
مادر این کودک ۱۳ ساله از فعالیت‌ها و حمایت‌های بنیاد راه آسمان قدردانی کرد که در تمام دوران بیماری فرزندش، از این خانواده حمایت کرده است. به همین منظور توپ فوتبال اهدایی علی دایی با امضای حمید استیلی به این نونهال اهدای گردید.
خرید دو پیراهن و کفش علی دایی به مبلغ چهل میلیارد ریال
یکی از مهم‌ترین هدایای این رویداد دو پیراهن و یک جفت کفش علی دایی بود که به مبلغ ۴۰ میلیارد ریال توسط بانوی نیکوکار «درسا ملک» و خیر بزرگوار «سیدحمید علوی» به فروش رفت و دوباره به موزه راه آسمان اهدا شد.
لازم به ذکر است که پیراهن شماره ۷ تیم ملی فوتبال ایران با امضای همه اعضای تیم و توسط جناب آقای قلعه نویی به موزه بنیاد نیکوکاران راه آسمان تقدیم شد.
همچنین حضور آقای حمید استیلی نیز زینت‌بخش این مراسم بود و این بخش نیز با امضای یک توپ فوتبال برای کودک مبتلا به سرطان به پایان رسید. در نهایت ویدیویی از علی دایی در این مراسم پخش شد که بیان کردند علاقمند بودند در این مراسم حضور پیدا کنند، اما شرایط میسر نشد.
دستاوردهای نشست بزرگ نیک اندیشان راه آسمان
همت عالی بخش پایانی این مراسم بود. حاضرین در سالن اعم از کودک محصل که پول ماهانه خود را تقدیم کرد تا بزرگان صنعت و معدن و پزشکان با اهداف بنیاد نیکوکاران راه آسمان همراه شدند و مبالغ خرد و کلان صدقه جاریه خود را در قالب فروش آثار و هدایا، اهدای ملک و باغ، پرداخت‌های نقدی یا تعهدات پرداخت ماهانه به ارزش ۵۵ میلیارد تومان اهدا کردند که نشان اهمیت به هم‌نوع و نیک‌اندیشی همه ایرانیان دارد.
روزنامه مردم سالاری ضمن تشکر از بانیان این همایش باشکوه و به یادماندنی از تمام نیکوکارانی که به هر نوعی با کمک‌های خود انسانیت را معنای کردند، قدردانی می‌کند. پایدار باد چنین همدلی‌هایی که در تاریخ نیکوکاری کشور ماندگار خواهد شد.