يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳

احزاب

ابطحی:
وفاق ملی نیاز معاصر تاریخ ما است

یک فعال سیاسی اصلاح طلب، تاکید کرد: رای اعتماد مجلس به تمام وزرای دولت چهاردهم نقطه آغاز همدلی دولت و مجلس بود و باید این گام را برای تحقق شعار وفاق ملی در ادامه راه دولت چهاردهم به فال نیک گرفت.
محمدعلی ابطحی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به میزان تحقق شعار وفاق ملی در فعالیت سه ماهه دولت چهاردهم، بیان کرد: شعار وفاق ملی دکتر پزشکیان یک شعار مورد نیاز در دوره معاصر تاریخ ما است و می‌تواند در ادامه رشد یافته، قابل تطبیق و نزدیک شده به واقعیت راه اصلاحات باشد.
اما بدنه اصلی مجلس عمدتا از طیف افراطی ترین مجموعه‌های سیاسی تشکیل شده است و دولت آقای پزشکیان دولت متفاوتی است که متناسب با وفاق شکل گرفته است.
وی در ادامه اظهار کرد: طبیعی است که دولت چهاردهم برای همراهی و همدلی راه دشواری را پیش روی خود داشته باشد.
اما در همین مدت در چند مورد شاهد اتفاقات خوبی در حوزه وفاق ملی بودیم. به طور مشخص در خصوص رای اعتمادی که به وزرای آقای پزشکیان توسط مجلس داده شد، شاهد تحقق این وفاق بودیم.
این همدلی قابل تقدیر بود و گامی برای آغاز همدلی و همراهی بود. باید این را برای عملی کردن شعار وفاق به فال نیک گرفت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه تصریح کرد: در ادامه ممکن است کش و قوس‌هایی وجود داشته باشد؛ البته به جهت فاصله‌ای که بین مبانی دولت و اکثریت مجلس وجود دارد، اما در مجموع اکنون یک همدلی ایجاد شده است که مدیون توصیه‌ها و رهنمود‌های رهبری انقلاب است.
طبیعتا این اصل مهمی است که همه جناح‌ها و سه قوه در چارچوب کلی باید یکدیگر همراه و همدل باشند. این حتما به نفع کشور است. نظرات مختلف باید ارائه شود، اما در مجموع در مسائل کلان باید به وحدت نظر رسید.
وی تاکید کرد: ما که دوران امام (ره) را درک کردیم، یادمان هست که در هر سخنرانی امام(ره) به این وحدت کلمه اشاره می‌شد. این وحدت کلمه از اصلی ترین دلایل بقای جمهوری اسلامی ایران تا به امروز است.

پیش بینی روحانیِ تندرو
از برخورد مجمع تشخیص با FATF

نماینده تندرو مجلس پیش بینی کرد که لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب نشود.
قاسم روانبخش در واکنش به اعلام خبرهایی مبتنی بر احتمال تصویب لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار کرد: تجربه گذشته به ما نشان داده است که راهکار رفع مشکلات کشور، FATF و مواردی از این دست نیست؛ همان طور که خود برجام هم راه‌حل رفع مشکلات ما نبود و ما تقریباً ۸ سال فرصت‌های کشور را به امید برجام از دست دادیم و در نهایت هم هیچ آورده‌ای برای ما نداشت.
بنا به روایت مهر، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در دولت شهید رئیسی شاهد بودیم که دولت به دنبال بی‌اثر کردن تحریم‌ها بود که باید این مسیر باز هم دنبال شود، چرا که طرف مقابل ما در برجام کاملاً نشان داده و اثبات کرده است که تحریم‌های ایران را رفع نمی‌کند.
وی ادامه داد: اگر ما در مقابل آنان احساس ضعف کنیم، فشار بیشتری بر کشورمان اعمال خواهند کرد. اگر مسئولان ما امروز بگویند که اگر به FATF نپیوندیم یا پالرمو را تصویب نکنیم مشکلات کشور حل نمی‌شود، این کار اعلام ضعف در مقابل دشمن است و باعث می‌شود دشمنان فشار بیشتری بر کشورمان اعمال کنند. نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس ادامه داد: دشمنی که ما می‌شناسیم، همان است که این روزها به مردم مظلوم غزه و لبنان رحم نمی‌کند و جان و مال آنان را مورد تعرض قرار می‌دهد. دشمنی که با طرفداران ایران اینگونه برخورد می‌کند، قطعاً قساوت و دشمنی‌اش نسبت به جمهوری اسلامی ایران که حامی اصلی جبهه مقاومت است، بسیار بیشتر است. روانبخش تاکید کرد: پس به هیچ وجه اینگونه نیست که اگر ما لوایحی مانند CFT و پالرمو را تصویب کنیم، همه مشکلات کشورمان حل شود. اتفاقاً اگر ما این لوایح را به تصویب برسانیم، عملاً تمام راه‌هایی را که می‌توانستیم تحریم‌ها را بی تأثیر کنیم و دور بزنیم، به دشمن نشان می‌دهیم و دیگر نمی‌توانیم به راحتی نفت بفروشیم و عملاً خودمان کشور را با دست خودمان قفل می‌کنیم. عضو هیات رئیسه فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره موضع احتمالی مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به لوایح پالرمو و CFT گفت: از آنجایی که این لوایح برای تصویب نیازمند دوسوم آرای مجمع است، به نظر می‌رسد تصویب نشود و بعید می‌دانم اعضای مجمع آن را بپذیرند.