يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳

دولت

تاکید پزشکیان بر حضور بخش خصوصی در حوزه حمل و نقل ریلی، جاده‌ای و توسعه اسکله‌‌ها

رئیس جمهوری بر ضرورت و اهمیت حضور بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی و جاده‌ای و اسکله‌ها تأکید کرد.
دکتر مسعود پزشکیان در جلسه بررسی آخرین وضعیت زیرساخت‌های حمل و نقل کشور و نیز کریدورهای منطقه‌ای که صبح روز شنبه برگزار شد، پس از استماع سخنان وزیر راه و شهرسازی و دیگر مقامات ذیربط در خصوص وضعیت کریدورهای بین‌المللی ریلی و جاده‌ای کشور، بر تسریع در اجرای کریدور مرزی با جمهوری آذربایجان و همچنین نهایی نمودن احداث کریدور شمال- جنوب تأکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت این مسیر در تکمیل کریدورهای منطقه‌ای این پروژه باید هر چه سریع‌تر تکمیل شود.
رئیس جمهوری در ادامه با اشاره توافقات حاصل شده درباره تسریع در تکمیل مسیر شلمچه-بصره در جریان سفر اخیرش به عراق، اظهار داشت: این مسیر برای ما اهمیت فراوانی دارد و مقامات دولت عراق نیز بر تسریع در اجرا و تکمیل آن تأکید دارند؛ لذا باید همه تلاش خود را برای رفع موانع پیش روی تکمیل این پروژه به کار بگیریم.
دکتر پزشکیان از وزارت راه خواست با همکاری سایر مسئولان مربوطه سناریوهای مطرح برای همکاری با روسیه در زمینه زیرساخت‌های حمل و نقل جاده‌ای و ریلی را نهایی کنند.
رئیس جمهوری با اشاره به اهمیت کریدورهای ترانزیتی اعم از ریلی و جاده‌ای برای کشور و تاکید سند چشم‌انداز بر این موضوع تصریح کرد: در حوزه حمل و نقل اولویت ما افزایش ظرفیت اسکله‌ها، توسعه خطوط راه‌آهن و تأمین ماشین‌آلات سنگین راه‌سازی است. در خارج از حوزه حمل و نقل نیز تأمین برق، تبادل گاز و سپس توسعه صنایع و تبادل فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی در اولویت‌های بعدی قرار دارند.
دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از کیفیت اجرای برخی مسیرهای ریلی و جاده‌ها گفت: کیفیت مصالح به کار رفته در جاده‌ها در برخی مسیرها مناسب نیست و با توجه به اینکه تمرکز ما برای ترانزیت کالا در کشور از این مسیرهاست، باید کیفیت اجرای این مسیرها ارتقا یابد.
رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه‌های حمل و نقل اظهار داشت: علاوه بر حوزه‌های ریلی و ساخت تجهیزات مربوط به حمل و نقل ریلی، مثل لکوموتیو، هم‌اکنون اسکله‌ها و بنادر ما هم ظرفیت‌های زیادی برای فعالیت بخش خصوصی دارد و حتی سرمایه‌گذاران خارجی نیز می‌توانند در این حوزه فعال شوند.
در این جلسه دکتر فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به مذاکرات این وزارتخانه با طرف‌های روسی، گزارشی از آخرین وضعیت توافقات و همکاری‌ها با این کشور در زمینه اجرای زیرساخت‌های حمل و نقلی و کریدورهای منطقه‌ای ارائه کرد.
رئیس دفتر و معاون اجرایی رئیس جمهوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری از دیگر مقامات حاضر در این جلسه بودند.

انتصاب حسین‌زاده به سمت معاون رئیس جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور

رئیس جمهوری با صدور حکمی ضمن انتصاب عبدالکریم حسین‌زاده به سمت معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، از وی خواست در راستای بهبود شرایط زندگی روستاییان و ارتقای شاخص‌های توسعه روستایی با تاکید بر نقش روستاییان در تحقق اقتصاد مقاومتی پیگیری و نظارت لازم را به عمل آورد.
دکتر مسعود پزشکیان در حکم انتصاب آقای عبدالکریم حسین‌زاده به سمت معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، تصریح کرده است: انتظار دارد با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی مصوب مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، برنامه هفتم پیشرفت و با رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم؛ در راستای بهبود شرایط زندگی روستاییان و ارتقای شاخص‌های توسعه روستایی با تاکید بر نقش روستاییان در تحقق اقتصاد مقاومتی، پیگیری و نظارت لازم را به عمل آورید.
متن حکم رئیس جمهور به شرح زیر است: با عنایت به تعهد و تجربیات ارزشمند جناب‌عالی، به موجب این حکم به سمت «معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور» منصوب می‌شوید.
انتظار دارد با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی مصوب مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، برنامه هفتم پیشرفت و با رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم؛ در راستای بهبود شرایط زندگی روستاییان و ارتقای شاخص‌های توسعه روستایی با تاکید بر نقش روستاییان در تحقق اقتصاد مقاومتی، ضمن هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در چارچوب شرح وظایف مصوب آن معاونت، پیگیری و نظارت لازم را به عمل آورید. توفیقات روزافزون آن‌جناب را در انجام شایسته وظایف محوله را از درگاه خداوند سبحان خواستارم.

پیام تبریک رئیس جمهوری به کاروان ورزشی دانش‌آموزی دختران و پسران
افتخارآفرین کشورمان

رئیس جمهوری در پیامی با تبریک درخشش غرورانگیز دختران و پسران عزیز میهن اسلامی در عرصه رقابت‌های المپیک دانش‌آموزان جهان 2024 در بحرین، کسب مدال‌های رنگارنگ و ارزشمند توسط آنان را مایه فخر و مباهات ملت ایران دانست. دکتر مسعود پزشکیان در پیام تبریک خود به مناسبت درخشش تیم المپیک دانش‌آموزی کشورمان تصریح کرد: این قهرمانی، به ویژه در رشته‌های کشتی آزاد، فرنگی و تکواندو نشان از استعداد و همت والای شما آینده‌سازان این مرز و بوم دارد که امیدوارم با توجه بیشتر به ورزش دانش‌آموزی به عنوان پشتوانه واقعی ورزش ملی و قه رمانی، بسترهای مناسبی برای تداوم پیروزی‌های شما فراهم شود. متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است: درخشش غرورانگیز و قهرمانی مقتدرانه شما جوانان عزیز میهن اسلامی در عرصه‌ رقابت‌های المپیک دانش‌آموزان جهان 2024 بحرین و کسب مدال‌های رنگارنگ ارزشمند، برای همه ملت ایران مایه فخر و مباهات است.
این قهرمانی، به‌ویژه در رشته‌های کشتی آزاد، فرنگی و تکواندو نشان از استعداد و همت والای شما آینده‌سازان این مرز و بوم دارد که امیدوارم با توجه بیشتر به ورزش دانش‌آموزی به عنوان پشتوانه واقعی ورزش ملی و قهرمانی، بسترهای مناسبی برای تداوم پیروزی‌های شما فراهم شود.
اینجانب ضمن قدردانی از شما فرزندان عزیزم، از تلاش‌های مربیان و دست‌اندرکاران تیم‌های ملی دانش آموزی سپاسگزارم و این موفقیت را به مردم ایران به ویژه نهاد بزرگ تعلیم و تربیت کشور صمیمانه تبریک می‌گویم و از درگاه خداوند متعال سرافرازی و سربلندی شما ورزشکاران شایسته را در دیگر میادین ورزشی، خواستارم.

فاز نخست انسداد مرزهای شرقی تا نیمه اول سال آینده تکمیل می‌شود

وزیر کشور در بازدید از مرزهای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه فاز نخست انسداد مرزهای شرقی تا نیمه اول سال آینده تکمیل می‌شود، گفت: با اجرای طرح انسداد مرز علاوه بر جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و کالا، بازگشت و تردد اتباع نیز کنترل و در امنیت سیستان و بلوچستان نقش مهمی دارد.
اسکندر مومنی روز شنبه در حاشیه بازدید از طرح انسداد مرز در منطقه میرجاوه اظهار کرد: فاز نخست طرح انسداد مرز حدود ۹۰ کیلومتر بوده که از اواخر خرداد ماه سالجاری آغاز شده است.
وی افزود: طرح انسداد مرز براساس پیش‌بینی‌های موجود در نیمه اول سال آینده به اتمام و به بهره‌برداری می‌رسد.
وزیر کشور ادامه داد: انسداد مرز تنها فیزیکی نیست بلکه بخشی از دیوار به صورت سیم خاردار و بخش هوشمند آن شامل رادارها می‌شود؛ بنابراین زمانی که ترکیبی از دیوار و سیستم‌های هوشمند را داشته باشیم که همدیگر را کامل می‌کند انسداد مرز را شاهد خواهیم بود.
وی بیان کرد: انسداد مرز هم در بحث امنیت عمومی منطقه، ورود قاچاق و مواد مخدر و ساماندهی اتباع خارجی تاثیر قابل توجهی دارد.
مومنی گفت: اتباع خارجی وقتی از کشور خارج می‌شوند برمی‌گردند که طرح انسداد مرز به این موضوع و امنیت منطقه کمک می‌کند.