چهارشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۲

انتخابات

زمان اعلام فهرست نهایی نامزدهای
مجلس دوازدهم مشخص شد

محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در نشست خبری «انتخابات، دانشگاه و مشارکت که در این دانشگاه برگزار شد در خصوص آخرین اخبار انتخاباتی گفت: شامگاه دوشنبه از ناحیه شورای نگهبان آخرین فهرست تایید صلاحیت شدگان را دریافت کردیم که به همین واسطه آگهی نهایی انتخاباتی از فردا بوسیله فرمانداری‌ها اعلام می‌شود. همچنین تا ساعت ۸ صبح دهم اسفند یعنی ۲۴ ساعت قبل از انتخابات امکان تبلیغات نامزد‌ها وجود دارد .
وی در خصوص شعب اخذ رای خاطرنشان کرد: چیزی حدود ۵۹۰۰۰ شعبه در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری وجود دارد که ۳۵۰۰۰ شعبه شهری و ۲۴۰۰۰ روستایی که ۴۴۰۰۰ شعبه ثابت و ۱۵۰۰۰ شعبه به صورت سیار وجود دارد. همچنین شعب سیار در پارک‌ها و بوستان‌ها و مراکز عمومی در خدمت مردم خواهند بود.
اسلامی با توجه به اعلام رسمی ثبت احوال، جمع رای دهندگان و واجدین شرایط را ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار مرد و ۱۳۳ نفر و ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ نفر زن هستند که این آمار واجدین شرایط داخل کشور را محسوب می‌شوند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور ادامه داد: در رابطه با آمار تایید صلاحیت شدگان ۴۹۰۰۰در پیش ثبت نام شرکت کردند که ۳۸۰۰۰ نفر واجد شرایط برای ادامه روند انتخابات بودند که ۲۵۰۰۰نفر آن‌ها ثبت نام نهایی کردند و با توجه به عدم احراز صلاحیت برخی افراد و همچنین انصراف برخی دیگر ۱۵۰۰۰ نفر از این جمع تایید صلاحیت شدند که ۲۰ درصد نامزد‌های نهایی را فرهنگیان ودانشگاهیان تشکیل دادند.
اسلامی در رابطه با تعرفه‌های انتخاباتی نیز گفت: تعرفه ای موجود در شعب اخذ رای یک تعرفه یکپاچه است که تعرفه قسمت بالا برای مجلس شورای اسلامی و تعرفه پایین برای مجلس خبرگان رهبری است.
وی افزود: به علت تسهیل روند انتخابات دو تعرفه مجلس و خبرگان در یک برگه است و همچنین دو صندوق با درب‌های قرمز برای مجلس شورای اسلامی و آبی برای مجلس خبرگان رهبری مد نظر قرار گرفته است.
اسلامی در رابطه با برگزاری انتخابات الکترونیک با اشاره به اینکه ۴ حوزه انتخابیه آبادان، ملایر، رشت و قم به صورت الکترونیکی است خاطرنشان کرد: هر شعبه ۵ صندوق الکترونیکی دارند و کاملا الکترونیکی است.
وی گفت: این برگزاری انتخابات الکترونیکی آزمایشی است تا بتوانیم در ادوار آینده همه انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
اسلامی در پایان سخنان خود در مورد شفافیت هزینه‌های انتخاباتی گفت: از همه نامزد‌ها شماره حساب اخذ شدت است که تمامی هزینه تبلیغات باید در سامانه که در این رابطه تعریف شده است ثبت شود.

دانستنی‌هایی درباره انتخابات ۱۴۰۲

براساس اعلام دست‌اندرکان انتخابات ۱۴۰۲، از سال گذشته مقدمات اجرایی این انتخابات آغاز شد و بعد از شروع سال جدید براساس راهبرد مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت کار خود را ادامه داده است.
صلاحیت ۷۵درصد از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات مجلس مورد تایید قرار گرفته است. صلاحیت بیش از ۱۵هزار و ۲۰۰ نفر برای کاندیداتوری دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تایید شده است.
اسامی نهایی افراد تایید صلاحیت برای انتخابات مجلس دوازدهم روز سه شنبه از طریق وزارت کشور به داوطلبان اعلام شد. پس از اعلام وزارت کشور، داوطلبان می‌توانند نماینده‌های خود در شعب اخذ رای را در سامانه داوطلب ثبت کنند. بر اساس قانون انتخابات، این اعلام، اعلام نهایی است و دیگر تغییری نسبت به اسامی افراد تایید صلاحیت شده نخواهد بود. تعداد واجدین شرایط رای دادن براساس اعلام ثبت احوال ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ است. تعداد مردان واجد شرایط رای دادن ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۳ نفر است. تعداد زنان واجد شرایط رای داد ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ نفر است.
در ۱۲۱۸ حوزه انتخابیه اصلی و فرعی انتخابات برگزار می‌شود. برای ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۱۴۴ نفر تایید صلاحیت شده‌اند. انتخابات تمام الکترونیکی در ۴ حوزه انتخابیه آبادان، ملایر، قم و رشت برگزار می‌شود. حدود ۵۹ هزار شعبه اخذ رأی وجود دارد. ۴۴ هزار شعبه ثابت و ۱۵ هزار شعبه سیار است. ۳۵ هزار شعبه شهری و ۲۴ هزار روستایی داریم.
شورای نگهبان تاکنون با جابجایی حوزه انتخابیه ۴۹۱ نفر موافقت کرده است. تایید صلاحیت شدگان دوشنبه شب؛ ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - یک روز فرصت برای درخواست جابجایی حوزه انتخابیه دارند. هزینه‌های داوطلبان توسط وزارت کشور رصد می‌شود. براساس قانون انتخابات، دولت می‌تواند از امکانات خود در اختیار داوطلبان قرار دهد. صداوسیما در ارتباط با انتخابات ۲۰۰ شبکه محلی راه اندازی کرده است. داوطلبان موظف شدند شماره حساب‌های خود را اعلام کرده و هزینه‌های آن‌ها در این حساب‌ها واریز شود.

جلسه شبانه جبهه پایداری و شانا
پایداری‌ها تکلیف را یکسره کردند!

جبهه پایداری مصمم است که در صورت عدم ائتلاف با شانا، با هیچ گروه دیگری از جمله امنا یا شورای وحدت، ائتلافی نکند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شب گذشته دو عضو برجسته شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با برخی اعضای شاخص جبهه پایداری برای رسیدن به یک لیست مشترک جلسه مشترک دیگری برگزار کردند که این جلسه با موضوع بررسی شاخصه‌های «نماینده اصلح» تا پاسی از شب ادامه داشته است.
به گزارش تسنیم برخلاف برخی اخبار، تاکنون نه شورای ائتلاف و نه جبهه پایداری هیچ‌کدام درباره تعداد افراد مدنظر خود بحثی نداشته‌اند و تنها درباره معیارها بحث کرده‌اند و همچنین اینکه جبهه پایداری و شورای ائتلاف درباره برخی گزینه‌ها، نظرات سلبی داشته‌اند که گفته شده درباره برخی از آنها توافقاتی صورت گرفته، اما طبق این گزارش درباره برخی گزینه‌های دیگر همچنان اختلافاتی وجود دارد.
بر اساس اخبار رسیده ، نمی‌توان به‌طور قطع گفت که شورای ائتلاف و جبهه پایداری به یک لیست واحد خواهند رسید اما منابع مختلف، روند این جلسات را مثبت ارزیابی کردند و احتمال ائتلاف «شانا» (شورای ائتلاف نیروهای انقلاب) و «جبهه پایداری» در حال تقویت است. همچنین جبهه پایداری مصمم است که در صورت عدم ائتلاف با شانا، با هیچ گروه دیگری از جمله امنا یا شورای وحدت، ائتلافی نکند و تنها دستور کار این جبهه، بررسی ائتلاف با شانا است.

تلاش می‌کنند وفاق و انسجام جبهه اصلاحات را
بهم بزنند

طی روزهای اخیر، خبری منتشر شد که حکایت از دعوای لفظی بین سیدمحمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات با الیاس حضرتی، دبیر کل حزب اعتماد ملی، داشت. در همین راستا، برخی از چهره‌های نزدیک به حزب اعتماد ملی این خبر را تکذیب کردند.
جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره خبر درگیری لفظی میان رئیس دولت اصلاحات با الیاس حضرتی گفت: متاسفانه من فکر می‌کنم این‌ ادعاها بیشتر، خبرسازی است و برخی از این فضای غبارآلود به دنبال ماهیگیری هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فضاسازی‌ها علیه آقای خاتمی می‌تواند به بیانیه ۱۱۰ نفری بازگردد؛ بیان کرد: باید دید پشت این خبرسازی‌ها چه کسانی هستند ولی موضوع این بیانیه ۱۱۰ نفر هیچ ارتباطی به مواضع آقای خاتمی و جبهه اصلاحات ندارد. این افراد دوستان اصلاح‌طلبی هستند که مستقل از جبهه اصلاحات، تصمیم به صدور یک بیانیه گرفتند. خودشان هم مدعی هستند که این بیانیه ربطی به انتخابات، معرفی کاندیداها یا ارائه لیست ندارد. سخنگوی جبهه اصلاحات ادامه‌ داد: برخی سعی می‌کنند که فضاهایی ایجاد کنند که نشان بدهند بین آقای خاتمی و جبهه اصلاحات و این دوستان ۱۱۰ نفر تنش وجود دارد. جبهه اصلاحات به صراحت اعلام کرده است این افراد، دوستان محترم ما هستند اما تصمیم‌شان مستقل از جبهه اصلاحات بوده و ارتباطی به ما ندارد. برخی با ایجاد فضاسازی می‌خواهند القا کنند که بین آقای خاتمی و آقای حضرتی تنش به وجود آمده است و جریان اصولگرا بخواهد از شرایط به وجود آمده بهره‌برداری سیاسی کنند.
جواد امام درباره اینکه چه طیفی بحث عبور از سید محمد خاتمی را دنبال می‌کند؛ گفت: با توجه به اینکه در این دوره جبهه اصلاحات به یک وفاق و انسجام رسیده است، تلاش می‌کنند که این وفاق و انسجام را بهم بریزند.