۰
دوشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۰۶

احمدی نژاد و عدم کفایت سیاسی!

درحالی که چند روز قبل رسانه ها در گزارشی از بررسی یک گزینه خطرناک در مجلس برای رییس جمهور خبر داده بود و درلفافه ماجرای طرح سوال و پاسخهای احمدی نژاد را مورد بررسی قرار داده وعنوان کرده بود که اینبار ممکن است نحوه پاسخگویی رییس دولت به گزینه ای خطرناک در حد عدم کفایت , منجر شود امروز یکی از امضا کنندگان سوال از رئیس جمهور می گوید این بار مجلس در سوال از رئیس جمهور جدی است.
 به گزارش انتخاب به نقل از خبر، موسی الرضا ثروتی نماینده بجنورد نخستین کسی بود که بعد از تحولات پرشتاب بازار ارز سخن از طرح برخی از نمایندگان برای سوال از رئیس جمهور گفت. طرحی که در ادامه علی مطهری نماینده ای که در دوره هشتم مجلس این طرح را پیگیری می کرد بدان پیوست و بار دیگر نماینده تهران مسئول جمع آوری امضا از نمایندگانی شد که با کنفرانس خبری رئیس جمهور مصمم تر شده و تعدادشان به عدد ۸۰ نفر رسید.

ثروتی که از مجلس هفتم نماینده است می گوید این بار طرح سوال از رئیس جمهور با دفعه قبل فرق می کند. ضروت اقدام به این کار در شرایطی که آرامش نیاز جدی کشور است، موضوعی است که خود او بدان تاکید دارد ولی می گوید سوالشان با هدف حل مشکلات موجود اقتصادی کشور است. نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی درباره سفر رهبر انقلاب به خراسان شمالی هم در گفت و گو با خبرآنلاین به پرسش هایی پاسخ داده است. مشروح این گفت وگو در ادامه می آید:

آقای ثروتی! طرح سوال از رئیس جمهور به کجا انجامید؟
بنده که آن را امضا کردم، ۶۷ نفر بودم. البته بنده خودم شروع کرده بودم ولی آقای مطهری گفت من هم رای جمع کردم. بعد تصمیم گرفتیم که هر دو را یکی کنیم.

فکر نمی کنید با توجه به اینکه کشور به آرامش نیاز دارد و باید مشکلات اقتصادی را کم کرد، در این برهه ضرورتی برای پیگیری دوباره طرح سوال از رئیس جمهور وجود دارد؟
ما به خاطر همان مسائل اقتصادی و مسائل مربوط به ارز از رئیس جمهور سوال کردیم.

شما تجربه سوال از رئیس جمهور را دارید. بار گذشته هم سخنان آقای احمدی نژاد به سردی بیشتر روابط دولت و مجلس انجامید.
این بار با قبل فرق می کند. بار قبل که آقای رئیس جمهور به مجلس آمد ما به ایشان احترام گذاشتیم، ولی این سری مثل قبل صحبت نمی کنیم. این بار بدون رودربایستی صحبت می کنیم تا ایشان دیگر جرات نکند با آن ادبیات صحبت کند. وقتی رئیس جمهور حرمت خود و نظام و نماینده ها را نگه نمی دارد، باید به زبان خودش با او صحبت کرد.

طرح سوال از آقای رئیس جمهور که قرار نیست به موارد بالاتری منجر شود؟
والا در فراکسیون اصولگرایان رهروان اعتراض ها به سخنان آقای احمدی نژاد در کنفرانس خبری رئیس جمهور زیاد بود و نمایندگان از فرافکنی ایشان در جریان کنفرانس خبری ناراحت بودند. ما این همه تاکید داریم که تحریم ها در اقتصاد کشور اثر بالایی ندارد، بعد ایشان صحبت می کند و همه گناه ها را گردن تحریم می اندازد و ما را دشمن شاد می کند. لذا به دلیل این صحبت ها و برخی موارد دیگر، نماینده ها در فکر عدم کفایت سیاسی ایشان هستند.

فکر نمی کنید رفتن به این سمت برای کشور تبعات سیاسی بالایی داشته باشد و بر اساس قاعده لج و لجبازی باشد؟
به هر حال ما وظیفه خودمان را انجام می دهیم. اگر رهبری بفرمایند صلاح نیست، متوقفش می کنیم. اگر هم ایشان تذکری ندادند، جلو می رویم.

اما براساس قانون اساسی رسیدن به شرایط عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور سخت است و شاید فلسفه اش هم جایگاه مهم رئیس جمهور باشد.
براساس قانون اساسی محقق شدن این امر نیازمند امضای دو سوم نمایندگان است که باید آن را امضا کنند.

یعنی حدود چند نفر از نمایندگان؟
حدود ۱۷۰ نفر از نمایندگان. البته من این موضوع را جدی نمی دانم. سوال فرق می کند، الان بحث استیضاح و عدم کفایت مطرح نیست. ولی اگر ایشان به سوالات نمایندگان بد جواب بدهد، ممکن است نمایندگان به عدم کفایت سیاسی هم فکر کنند.
چون یک بار عدم کفایت سیاسی ایشان در زمان خانه نشینی آقای احمدی نژاد در مجلس هشتم امضا شد و به حد نصاب هم رسید ولی چون ایشان فردای آن روز به سر کار برگشت، مساله منتفی شد.

شما نماینده استان خراسان شمالی هستید که در هفته جاری میزبان رهبر انقلاب اسلامی است. مقام معظم رهبری در سفر سال قبل به کرمانشاه از حجم زیاد تبلیغات در خصوص استقبال از ایشان انتقاد کردند. در جریان سفر رهبر انقلاب به بجنورد به این نکته توجه شده است.
ولی به هر حال، همه ادارات و نهاد های دولتی یک پرده یا بنر در خصوص خیر مقدم سفر رهبر انقلاب می زنند.

فکر می کنید این کار ضرورت دارد؟
والله دوستانی که از بیت مقام معظم رهبری به شورای اداری استان آمده بودند، تاکید بر سادگی داشتند.

پس چرا باز هم علی رغم تاکید مقام معظم رهبری، این کارها که هزینه کردن بیت المال است، انجام می گیرد؟
نمی دانم. من ندیدم که آیا تبلیغات وسیع و گسترده بوده است یا خیر. ولی ما خودمان دوست نداریم که این تبلیغات کمرنگ باشد و مردم هم پر رنگ و پرشور حضور پیدا کنند.

سفر رهبر انقلاب حدودا چند روز به طول خواهد انجامید؟
سفر احتمالا پنج تا شش روز خواهد بود. بالاخره انجام شدن این سفر آرزوی مردم استان است و قطعا خیر و برکت در ابعاد وسیع برای استان ما خواهد داشت.
و مردم بسیار علاقمند به دیدار ولی فقیه خودشان هستند و خوسحال و مسرورند از اینکه رهبری به استان ما تشریف می آوردند تا بیعت مجدد مردم با رهبری انقلاب باشد.
این سفر قطعا دارای آثار زیادی برای استان ما خواهد بود. چون استان ما از ابعاد مختلف نیازمند توجهات است و رفاه و معیشت مردم از جمله موضوعاتی است که جزو دغدغه های رهبر معظم انقلاب هم بوده است.
متاسفانه در دولت نهم و دهم فاصله طبقاتی در استان خراسان شمالی بیشتر شد. ما پیش از این بین استانهای مختلف کمتر بود. در حال حاضر درآمد سرانه استانهای کشور ۱۳.۵ میلیون تومان است، در حالی که این رقم برای خراسان شمالی ۸.۵ میلیون است و ۵.۵ میلیون تا میانگین کشوری فاصله داریم. این در حالی است که قبلا این فاصله ۳.۵ میلیون تومان بود.
نکته دوم است براساس آمار وزارت اقتصاد هزینه های ما در استان۱۰.۵ میلیون تومان در میانگین استانها است اما درآمد استان ۸ میلیون تومان است. یعنی ۲.۵ میلون تومان هزینه هایمان بیش از در آمدمان است. معنی این آمار و ارقام این است که مردم استان فقیر هستند. ضمن اینکه در شاخص های توسعه ما استان آخر هستیم.

البته خراسان جنوبی آخرین استان به لحاظ توسعه است.
نه، ما حتی از خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان بدتر هستیم در حالی که مساحت ما از ۱۵ استان بزرگتر و جمعیتمان از ۵ استان بیشتر است.
کد مطلب: 9879
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *