چاینا پست نوشت: در پی نزدیک شدن به پایان جنگ در سوریه و عدم تمایل آمریکا و اروپا در اجرای تعهدات خود در بازسازی سوریه، چین به تنهایی برای بازسازی سوریه وارد میدان می شود.
به گزارش چاینا پست، با انتشار اخباری مبنی بر کنترل دولت بشار اسد بر 90 درصد از کشور و ایجاد منطقه خلع سلاح شده در شهر ادلب با همکاری های مشترک روسیه و ترکیه، به نظر می رسد که جنگ چندین ساله سوریه به زودی پایان خواهد یافت.
طبق گزارش بانک جهانی، کشور سوریه برای بازسازی مجدد بعد از جنگ نیازمند 400 میلیارد دلار بودجه است که مسلما یک کشور نمی تواند از تامین این پول برآید و از طرف دیگر آمریکا و اروپا نیز هیچ تمایلی برای اجرای تعهدات خود در بازسازی سوریه ندارند و در نتیجه میدان برای ورود چین به سوریه گشوده می شود.
برغم منافع قوی کشورهای روسیه، لبنان و ایران، در حال حاضر هیچ کشوری مانند چین نمی تواند بودجه بازسازی کشور سوریه را تامین کند.
طبق ادعای چاینا پست، هم اکنون چین بهترین فرصت برای دسترسی به اقتصاد سوریه و کسب امتیازات روابط ژئوپولتیک برای آینده بدست آورده است. گفتنی است تنها 200 شرکت چینی در نمایشگاه بین المللی دمشق حضور داشته اند.
نمایشگاه بین المللی دمشق در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی با شعار (بزرگواری شرق ابتدایش در دمشق است) با حضور 48 کشور عربی و خارجی و 1700 شرکت سوری، عربی و خارجی در ماه گذشته برگزار شد.
چین اخیرا وعده هایی از جمله ساخت خودروهای این کشور در سوریه و تامین بیمارستان های متحرک برای توسعه زیرساخت های سوریه پس از جنگ مطرح کرده است.
با توجه به نزدیک شدن به پایان جنگ در سوریه، آمریکا هیچ تمایلی برای حضور در بازسازی این کشور ندارد و اضافه براین، تحریم های خود علیه دولت بشار اسد و دولت های متحد وی را افزایش داده است.
با افزایش فشار اقتصادی بر دولت سوریه، به احتمال زیاد چین می تواند به عنوان بازیکن خارجی تا حدود زیادی در بازسازی سوریه بعد از جنگ موفق گردد.
شی جین پینگ رئیس جمهوری چین با حضور در نشست همکاری چین و کشورهای عربی برای توسعه اقتصادی کشورهای عربی، از کمک 20 میلیارد دلاری این کشور سخن گفت.
هشتمین نشست وزیران مجمع همکاری چین و کشورهای عرب در 19 تیرماه در پکن گشایش یافت. شی جین پینگ با حضور در این نشست، ضمن ایراد سخنرانی با عنوان «پیشبرد روابط راهبردی چین -عرب در عصر جدید» از حصول توافق چین و کشورهای عرب برای ایجاد نوعی روابط راهبردی دورنگرانه مبنی بر همکاری همهجانبه و توسعه مشترک خبر داد.
گفتنی است، از زمان به قدرت رسیدن شی جین پینگ در پایان سال 2012، چین در تلاش است تا نفوذ خود را در خاورمیانه و آفریقا تقویت کند.