۰
يکشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۱

۹ محافظ مرتضوی از او بی‌خبرند

مدت‌هاست، اجرای حکم مرتضوی درخصوص پرونده بازداشتگاه کهریزک به تعویق افتاده و حرف و حدیث درباره اجرای آن بسیار است، به گونه ای که در آخرین اظهارنظر درباره سعید مرتضوی و اجرای حکمش گفته شده که او در دسترس نیست.
مدت‌هاست، اجرای حکم مرتضوی درخصوص پرونده بازداشتگاه کهریزک به تعویق افتاده و حرف و حدیث درباره اجرای آن بسیار است، به گونه ای که در آخرین اظهارنظر درباره سعید مرتضوی و اجرای حکمش گفته شده که او در دسترس نیست.
به گزارش ايلنا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در حاشیه نشست خود با دانشجویان مشهد درباره آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی، متهم پرونده‌های بازداشتگاه کهریزک و تأمین اجتماعی گفته است: «حکم جلبش صادر شده ولی هنوز متأسفانه گیر نیاورده‌اند، حالا نمی‌دانم چطور هست.»
منظور سخنگوی دستگاه قضا از اجرای حکم دادستان سابق تهران، همان دو سال حبس برای پرونده کهریزک در سال ۸۸ است که در آن تعدادی از بازداشتی‌ها کشته شدند. بر اساس رأی دادگاه تجدید نظر استان، مرتضوی با یک درجه تخفیف به دو سال حبس در ارتباط با اتهام معاونت در قتل محکوم شد که این حکم قطعی است؛ اما به قول حقوقی‌ها مشارالیه کجاست که حکمش اجرا شود!
در هیج جای تاریخ حقوقی کشور نداریم که فردی را با قرار دو میلیارد تومانی با کفالت آزاد کنند!
مصطفی ترک همدانی در گفت‌و‌گو با ایلنا، ‌درباره اظهارات سخنگوی قوه قضائیه درباره در دسترس نبودن سعید مرتضوی متهم پرونده کهریزک و تأمین اجتماعی گفت: در هنگام محاکمه و دادرسی، آقای مرتضوی با محافظان خود که بر اساس دستورالعمل شورای عالی امنیت ملی او را همراهی می‌کردند، در دادگاه حاضر می‌شد.
وی تصریح کرد: این محافظان مواجب خود را از دولت می‌گیرند و قرار دادن این افراد در کنار برخی از شخصیت‌ها برای این است که فرد مورد نظر دائم در اختیار باشد و ۲۴ ساعته انجام وظیفه کند.
وکیل پرونده تأمین اجتماعی ادامه داد: گمان می‌کنم آقای مرتضوی حدود ۹ محافظ داشت که هر شیفت سه نفر از وی محافظت و مراقبت می‌کنند ـ که شاید این تعداد کمی کمتر یا بیشتر باشد ـ به هر حال این اقدامات با فرمایش های آقای سخنگو تناقض دارد و عجیب است که چگونه محافظان مرتضوی از او خبری ندارند و نمی‌دانند کجاست؟ با این همه مراقب، چگونه است که از مرتضوی بی‌اطلاع هستند؟
ترک همدانی با بیان اینکه به لحاظ آیین دادرسی در زمان تفهیم اتهام و قرار مجرمیت یک تأمین مناسب باید از متهم گرفته شود، عنوان کرد: حکمی که از آن یاد می‌شود، مرتبط به پرونده کهریزک است و مربوط به پرونده تأمین اجتماعی نیست، ‌ما خودمان با بازپرس پرونده یک گفت‌و‌گویی داشتیم و ایرادات را هم گوشزد کردیم، ‌گفتیم اگر قرار باشد یک قرار خفیف صادر کنید، بیم این می‌رود که فرد حضور پیدا نکند و حاضر نشود.
وی خاطرنشان کرد: در آن زمان یکی از خفیف‌ترین قرار‌ها برای این پرونده در نظر گرفته شد که اعتراض خود را هم به بازپرس محترم اعلام کردیم که در پرونده هم ثبت شد، ‌ آن زمان بحثمان این بود یک متهم با چنین شرایط و ضوابطی خود را در معرض دستگیری ببیند یا متواری می‌شود و یا اقداماتی می‌کند که دستگیر شود.
ترک همدانی مدعی شد: با توجه به سوابقی که از این پرونده دارم، به ویژه مدیر عامل سابق تأمین اجتماعی که در گذشته هم پست و مقام قضایی داشتند، این اظهار نظر جناب سخنگو را نشانه دو چیز می‌دانم؛ ‌نخست اینکه در فرآیند آیین دادرسی قرارهای صادره آن قدر قوی نبوده است که محکوم خودش را در معرض بازداشت قرار دهد و خود را تسلیم کند و یا اینکه در فرآیند بازداشت و دستگیری پس از صدور حکم جلب برخی کوتاهی می‌کنند، وگرنه بعید می‌دانم چنین فردی توانایی فرار از قانون را داشته باشد.
این وکیل دادگستری گفت: این انتقادات وارد است، چگونه برای متهمی که دارای اتهامات بزرگ مالی از قبیل اهمال و سهل‌انگاری در اداره اموال دولتی، ‌تبانی در معاملات دولتی، ‌اختلاس و تصرف غیر قانونی بوده است، چنین قراری را صادر کرده‌اند؟
وی تأکید کرد: ما در هیج جای تاریخ حقوقی کشور نداریم که فردی را با قرار دو میلیارد تومانی با کفالت آزاد کنند؛ ‌بله یک زمانی است که قرارهای ۱۰ تا ۲۰ میلیونی برای فردی صادر می‌کنند به او می‌گویند یک کارمند دولتی بیاور تا آزاد شوی اما چنین قراری را با کفالت آزاد نمی‌کنند.
ة
ترک همدانی ادامه داد: قرار کفالت از سوی یک شرکت حمل و نقل تأمین شده؛ اگر این فرد حاضر نشود چه تضمینی وجود دارد، این قرار تأمین شود؟ دولت و دادگستری چگونه می‌خواهند آن را وصول کنند؟ آیا این شرکت بضاعت پرداخت را دارد؟ مسلما چنین انتقاداتی درست و بجاست.
همچنان پیگیر پرونده هستیم
میرمجید طاهری، وکیل خانواده روح الامینی که پیگیر پرونده کشته شدن محسن روح‌الامینی در بازداشت کهریزک است، در همین ارتباط در گفت‌و‌گوی با خبرنگار ایلنا گفت: همچنان پیگیر پرونده هستیم و هفته گذشته هم من به دادسرای کارکنان دولت دایره اجرای احکام مراجعه کردم تا بدانم چه زمانی حکم اجرا می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه مدیریت موضوع را خود دادسرا بر عهده دارد، آن‌ها باید پاسخگو باشند که علت چیست؟ چرا نمی‌توانند ایشان را پیدا کنند؟ علت این وقفه که برای اجرای حکم افتاده چیست و چرا تاکنون اجرا نشده است؟
طاهری گفت: خانواده روح الامینی پیگیر پرونده هستند و منتظرند تا حکم دادگاه و عدالت در مورد ایشان اجرا شود.
کد مطلب: 84846
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *