۰
سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۶
ابوطالبی از ورود به آمریکا منع شد

افخم: ابوطالبی شایسته حضور در سازمان ملل است

سنای آمریکا در یک اقدام ضد ایرانی جدید طرحی را به تصویب رساند که به موجب آن نماینده جدید جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نمی تواند وارد ایالات متحده شود.
افخم: ابوطالبی شایسته حضور در سازمان ملل است

به گزارش فریادگر به نقل از فاکس نیوز، سنای آمریکا دیروز دوشنبه طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن "حمید ابوطالبی" سفیری که ایران برای نمایندگی خود در سازمان ملل متحد پیشنهاد کرده، اجازه ورود به خاک آمریکا را نخواهد داشت.

دلیل این درخواست، گزارشی است که چند روز قبل بلومبرگ در مورد ابوطالبی منتشر کرد و وی را جزو افرادی دانست که در حمله به سفارت آمریکا و تسخیر آن در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ حضور داشتند.

این طرح از سوی تد کروز سناتور ایالت تگزاس پیشنهاد شده است. این طرح برای اجرایی شدن باید به تایید مجلس نمایندگان و امضای رئیس‌ جمهور آمریکا برسد.

سناتور تد کروز

در همین رابطه "چارلز شومر" نماینده دموکرات در سنا گفت : ما باید در را به روی او و کسانی مانند او پیش از آنکه حتی وارد آمریکا شوند ببندیم؛ و این دقیقا همان چیزی است که این لایحه آن را شدنی می‌کند.

بنا بر گزارشها، ایران برای آقای ابوطالبی به عنوان نماینده خود در سازمان ملل متحد، درخواست روادید کرده است.

حمید ابوطالبی خود در اسفند سال گذشته در مصاحبه‌ای حضور در میان دانشجویان پیروز خط امام و تسخیر لانه جاسوسی را رد کرده بود.

نمایندگی ایران در سازمان ملل تنها هیئت دیپلماتیک جمهوری اسلامی در خاک ایالات متحده است. دیپلماتهای ایرانی مانند هیئتهای کره شمالی و سوریه، نمی توانند از شعاع ۴۰ کیلومتری مرکز منهتن در نیویورک خارج شوند.
در همین رابطه مرضیه افخم در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درخصوص تصویب قانونی در سنای آمریکا برای ممانعت از حضور حمید ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل گفت: ما سفیرمان را انتخاب کرده‌ایم. مقر سازمان ملل در آمریکاست و برای صدور روادید مکاتبات با مجاری و مسوولین مرتبط در آمریکا را انجام داده ایم.

وی افزود: ایشان دارای پست‌های مهم و دیپلماتیک در اروپا و استرالیا بوده و فعالیت‌های موثری داشته است.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: در عین حال ما به پیگیری‌هایمان در این زمینه از طریق کانال‌های دیپلماتیک ادامه می‌دهیم و هرگونه پاسخ رسمی از مجاری رسمی ملاک تصمیم و اقدام بعدی ماست.

افخم در رابطه با عملکرد دستگاه سیاست خارجی در سال گذشته خاطر نشان کرد: برای من به طور خاص بسیار جای خرسندی دارد که چنین ارزیابی را بخواهم انجام بدهم در عین حالی که دستگاه سیاست خارجی کماکان بحث تامین منابع و پیشبرد اهداف کشور را دنبال می‌کند.

وی افزود: دستگاه دیپلماسی ما همچنان موضوعات متعدد و مختلفی را به طور خاص در حوزه سیاست خارجی دنبال می‌کند و اولویت این برنامه‌ها مذاکرات جامع است که از سال گذشته شروع شده و در آستانه سال جدید هم یک دوره از آن انجام شد و شاید در سال جدید اولین تحرکات رسمی را بتوان دور سوم مذاکرات جامع بدانیم که شاهد آن هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه با اظهار امیدواری از مثبت بودن مذاکرات جامع تاکید کرد: امیدورایم با پیگیری‌ها برای انجام مذاکرات جامع بتوانیم شاهد دستاورد مثبت در جهت احقاق حقوق هسته‌ای کشور و تامین منافع مردم ایران باشیم.

افخم ادامه داد: این موضوع در دستگاه سیاست خارجی به عنوان موضوع اصلی دنبال می‌شود در عین حال پیشبرد مناسبات خوب با همسایگان و کشورهای مختلف جهان را مورد توجه قرار می‌دهیم و فکر می‌کنیم مسیر خوبی شروع شده و باید در همین چارچوب روند را براساس احترام متقابل و مواضع برابر دنبال کنیم و این دو اصل کلیدی در تنظیم و پیشبرد مناسبات ما با کشورهای مختلف جهان است.

وی تاکید کرد: امیدوار هستیم در سال ۱۳۹۳ شاهد شکل‌گیری روابط منسجم‌تر و مشخص‌تر در حوزه‌های مختلف جهان باشیم همچنین باید بگویم مناسبات ما با حوزه‌های همسایه در روند خوبی به سر می‌برد و رفت و آمدها که آغاز شده است به تدریج هم افزایش خواهد یافت.

سخنگوی وزارت خارجه خاطر نشان کرد: حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، رسانه‌ای علاوه بر سیاست مورد توجه ما است تا در روابط خارجی بتوانیم حیطه و حوزه وسیعی را برای همکاری‌ها با کشورهای دیگر جهان تنظیم کرده و امیدواریم در این مسیر به ویژه رسانه‌ها به سهم خود در پیشبرد و رسیدن به این اهداف بتوانند کمک خوبی برای دستگاه سیاست خارجی باشند.
کد مطلب: 38089
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *