به گزارش انتخاب ؛ در بخشی از گزارش این نشریه آمده است: «ایران و ونزوئلا مناسبات تنگاتنگی با هم دارند و خود را سنگر مبارزه با امپریالیسم آمریکا میدانند. کاراکاس از برنامه اتمی ایران پشتیبانی میکند و از اینکه برای دورزدن تحریمها به تهران کمک کند ابایی ندارد.»
در همینگزارش به نقل از وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: «کنسرن دولتی PDVSA در ونزوئلا به ایران نفت و مشتقات نفتی میفروشد و به همین دلیل در سال ۲۰۱۱ از سوی آمریکا تحریم شده است.» بهویژه فعالیت بانک صادرات (EBDI) که در ونزوئلا فعالیت زیادی دارد
آمریکاییها همچنین ونزوئلا را به پولشویی برای ایران متهم میکنند. آنها به ویژه به فعالیتهای شدید بانک صادرات ایران در ونزوئلا مشکوک هستند که از سال ۲۰۰۸ میلادی تحریم شده است.
روزنامه "ال اونیورسال" ونزوئلا در گزارشی نوشته است که طهماسب مظاهری از سوی دولت ایران ماموریت داشته شعبه بانک صادرات را در ونزوئلا راهاندازی کند.
ال اونیورسال میافزاید: «مظاهری در سال ۲۰۰۷ میلادی بانک بینالمللی "دسارولو" را در ونزوئلا تأسیس کرد و تا سال ۲۰۰۸ رئیس هیئت مدیره آن بود.» این بانک از سوی آمریکا تحریم شده است.
مظاهری ، تکنوکراتی سالم در اقتصاد ایران
بهار سال ۲۰۰۸ در یکی از اسناد ویکیلیکس به نقل از یک دیپلمات آمریکایی از مظاهری بهعنوان "تکنوکراتی سالم در اقتصاد ایران" نام برده شده است. در همین سند آمده است: «مظاهری فردی است که اگر شانسی مییافت میتوانست بر اقتصاد ایران تاثیری مثبت بگذارد.»
مظاهری در دوران خاتمی وزیر اقتصاد و دارایی بود. او در دوران احمدینژاد به ریاست کل بانک مرکزی منصوب شد، اما در سال ۲۰۰۸ این مقام را از دست داد و معلوم نبود که پس از آن به چه کاری مشغول است.
اشپیگلآنلاین نوشته است: «ظاهرا او با شرکت ساختمانیای در ارتباط بوده که با ونزوئلا ارتباط دارد.»
مظاهری، مدیرعامل یک شرکت در محله اشرافی آلمان
اشپیگلآنلاین در پایان گزارش خود مینویسد: «مظاهری از سالها پیش دائما به آلمان سفر میکرده و در محله اشرافی "کونیگزهاله" دوسلدورف یک شرکت سهامی با مسئولیت محدود داشته است. این شرکت که شریک و مدیرعامل آن مظاهری است، بهعنوان شرکت مشاور در مواد خام و صنعت ماشینسازی در فهرست ثبت شرکتهای آلمان بهثبت رسیده است.»
به گزارش انتخاب ؛ مظاهری هنگام بازرسی در گمرک فرودگاه دوسلدورف علاوه بر چک ۳۰۰ میلیون بولیواری، هزاران یورو پول نقد بهصورت ارزهای مختلف همراه داشته است. مقامات آلمانی اکنون سرگرم بررسی این نکتهاند که آیا این پولها در ارتباط با پولشویی بودهاند یا نه.
مسئولان آلمانی یک هفته دیگر برای بررسی این موضوع وقت دارند و اگر نتوانند ثابت کنند که مظاهری قصد پولشویی را داشته، باید چک را به او بازگردانند. در غیراینصورت گمرک آلمان میتواند تعقیب مظاهری را از دادستان درخواست کند.