; ?>; ?>
او با اشاره به اینکه بر سر مسالهی آفلاتوکسین یک بار در سال ۷۶ شمسی صادرات پسته از ایران به اروپا ممنوع شد، گفت: آن سالها سهم مال در صادرات پستهی جهان حدود ۷۰ درصد بود و حرف اول را میزدیم اما در این سالها متاسفانه به دلیل کم آب و ... با کاهش تولید مواجه شدیم و سهم ما به حدود ۲۵ درصد رسیده است.
شریعتی امریکا را رقیب اصلی ایران در حوزهی پسته اعلام کرد و گفت: در همان دوره توفقاتی صورت گرفت و ما صادراتمان به اروپا را ادامه دادیم. همواره نیز صادرکنندگان با حساسیت زیاد مساله را مد نظر داشتند. سال گذشته نیز توافقاتی برای چک کردن افلاتوکسین و ... داشتیم و توافق شد اگر میزان بالاتر از استاندارد بود محموله بازگشت داده شود.
او در توضیح این مطلب افزود: با تمام مراقبتها گویا چند محمولهای از دست صادرکنندگان در رفت و در نتیجه اتحادیه اروپا حدود هفت تا هشت ماه قبل به ما اولتیماتوم تند و تیزی داد که اگر آفلاتوکسین پایین نیاید ما واردات پسته از ایران را ممنوع میکنیم. متاسفانه این قضایا با موضوع شهادت آیتالله رییسی و انتخابات و ... تلاقی کرد و موضوع از دستور کار دوستان چه در وزارت جهاد کشاورزی و چه در بخش خصوصی خارج شد.
وی گفت: البته ما به تازگی در بروکسل دفاعیهای دقیق و مهم داشتیم و رایزنی برای تداوم صادرات صورت گرفت. در حقیقت مکانیزم به نوعی بود که گویا به دادگاه تجدید نظر برویم. در آنجا ادله و مستندات ارائه شد و قولهای مساعدی نیز گرفتیم. قرار است نتیجهی نهایی در هفدهم و هجدهم نوامبر اعلام شود و حدس من و همکارانم این است که نتیجه به نفع ما باشد و بتوانیم به صادرات ادامه دهیم.
او گفت: در این میان برخی به پیشواز رفتند و بر طبل این کوبیدند که بفرمایید صادرات پسته ممنوع شده. اصلا چنین اتفاقی رخ نداده و رسانههای آن سوی آبی با اهداف غیر ایران دوستی این موضوع را مطرح میکنند.
او گفت: درست است که ما این روزها دیگر لیدر بازار اروپا نیستیم و بخش مهمی از پستهی ما به خاورمیانه، کشورهای عربی و چین و خاور دور صادر میشود اما بازار اروپا همچنان برای ما اهمیت دارد و مطمئنا مشکل به زودی حل خواهد شد.