۰
پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۴۶

مردم نماینده‌ای می‌خواهند که مجلس را دکان عطاری نداند

فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: امام راحل گفتند من به جمهوری اسلامی رای می دهم نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم، ولی میزان رای ملت است و با این تئوری متناسب با فرهنگ قرآنی، کشور گام های خوبی در بحث قانون اساسی و ساختارهای سیاسی گام های خوبی برداشته شد و ساختار اینها شکل گرفت.
مردم نماینده‌ای می‌خواهند که مجلس را دکان عطاری نداند
به گزارش مردم سالاری آنلاین،محسن سالارکیا، فعال سیاسی اصلاح طلب در استان کرمان، در گفتگویی به بیان نکاتی درباره مشارکت در انتخابات، تغییر چهره مجلس، مطالبات مردم و ... پرداخته است. بخشی از این گفتگو را در ادامه به نقل از ایرنا می خوانید؛

با توجه به سوابق، تجربیات سیاسی و دانشگاهی جنابعالی، همچنین برخی پرسش‌های بخش‌هایی از جامعه، مشارکت در انتخابات در چهار دهه انقلاب چه مزایایی داشته و چرا باید در شرایط فعلی رای بدهیم؟

از آغازین حرکت‌های سیاسی انقلاب اسلامی، اگر به عقب برگردیم حضرت امام خمینی (ره) توجه خاصی به اعتقادات دینی و پایبندی به مسائل اعتقادی داشتند و مردم را ولی‌نعمت می‌دانستند؛ به همین جهت در بدترین شرایط زمانی و دورانی که آغاز حرکت نوین در جامعه بشری به وجود آمد، امام راحل بهترین کلام را در تعیین سرنوشت مردم و مستند به کلام خداوند، تعیین سرنوشت مردم را به دست خودشان می دانند و امام (ره) این نقش در تعیین سرنوشت را عملی کردند.امام راحل گفتند من به جمهوری اسلامی رای می دهم نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم، ولی میزان رای ملت است و با این تئوری متناسب با فرهنگ قرآنی، کشور گام های خوبی در بحث قانون اساسی و ساختارهای سیاسی گام های خوبی برداشته شد و ساختار اینها شکل گرفت.

جفای به خود و جامعه

در بحث های کلامی، آنچه در آغاز حرکت شکل می‌گیرد، در پایان حرکت نیز باید باشد، به همین دلیل الان هم اگر بخواهیم ثمره جاوید حضرت امام (ره) را در جامعه حفظ کنیم که همه هم برای حفظ آن مسئول هستیم، حضور در انتخابات را - نه به عنوان یک فریضه صرفا دینی، چون حضرت امام(ره) در این حوزه تفکیک قائل نشدند،- بلکه یک فریضه ملی بر خودمان لازم می دانیم و خوشبختانه به این باور هم رسیدیم که فاصله گرفتن از صندوق های رای نه تنها جفای به خودمان است، بلکه جفای به جامعه هم هست.

اکثریت جامعه، کسانی که می خواهند رای دهند، فرزندان این دوره هستند و به طور قطع دنبال الگو هستند؛ امروز بزرگانی که در صحنه جامعه، سیاست، اعتقادات و غیره حضور دارند، باید الگویی در جذب حداکثری باشند تا ثمره حرکت سیاسی امام راحل برای همیشه باقی بماند.

با توجه به وقوع تحولات رسانه ای و ظهور فناوری های جدید در دنیا که خیلی از باورها را تغییر داده، برای مشارکت و مطالبه گری قشر مردد و ناامید از صندوق رای به طور مشخص باید چه کرد؟

ما هم در مقطعی جوان بودیم، خواستیم و خواسته خود را عملی کردیم، بنده سال ۵۶ در زندان اوین بودم و لب‌هایم با نخ و سوزن توسط ساواک دوخته شد، اما تا روزی که در زندان بودیم، اصلا پشیمان نشدیم و زمانی که بیرون آمدیم اوج حرکت سیاسی با شهادت حاج آقا سید مصطفی خمینی شروع شد و حضور پیدا کردیم چون به این جمع بندی رسیدیم که چون می خواهیم مرید رهبر باشیم، به آنچه امام راحل می خواست، رسیدیم، چون امام به دنبال تغییر ساختار بودند.

جوانان خودشان را دستکم نگیرند

ما الان به دنبال انقلاب نیستیم، اما به دنبال اصلاح هستیم؛ شاکله‌ها را باید حفظ ولی تغییر ایجاد کرد، این تغییر را باید چه کسی ایجاد کند؟؛ جوانان نباید خودشان را دست کم بگیرند، در حوزه سیاست ورود پیدا کنند و برای نسل های آینده الگو شوند، شاید جوانان ما را باور نداشته باشند، هرچند بعضی‌هایشان به ما می گویند، اشتباه کردید.

گاهی در کلاس های درس بعضی دانشجویان به ما می گویند شما اشتباه کردید(انقلاب کردید)، بنده به آنها می گویم شما هم بیایید اشتباه کنید، اما همیشه رفع اشتباه با انقلاب نیست، بلکه رفع اشتباه با اصلاح است. جوانان باید مطالبه‌گری داشته باشند و با ولع در انتخابات حضور پیدا کنند، به افراد دلخواه خود رای بدهیم و نباید مطالبات را رها کنیم؛ امیدوار هستیم در این دوره از مجلس شورای اسلامی مطالبات جواب داده شود.شما امیدوار هستید با شرایط فعلی جامعه اگر مردم برای مشارکت در انتخابات بیایند، در مجلس شورای اسلامی اتفاقاتی رخ بدهد؟

بله، چون نوع خواسته مردم، خواسته ۴۰ سال قبل نیست، مردم و جوانان برای تغییر می آیند، البته برای تغییر ساختار نظام نمی آیند، آنها نماینده ای می خواهند که مجلس را دکان عطاری نداند و همراه با مردم و درد آنها باشد.

در شرایط فعلی نامزدی با این شرایط وجود دارد، چون ممکن است افراد بگویند نداریم؟

اگر همه چیز را نمی توانیم در اختیار بگیریم، رها هم نباید کرد.

با نگاه مطالبه نه تجربه کردن

افراد با نگاه تجربه کردن به پای صندوق رای نیایند، بلکه امروز با مطالبه گری جلو بیایند و به افراد منتخب بگویند ما با این انگیزه آمدیم و مجلسی می خواهیم که مطالبه گر و در راس امور باشد، مجلسی نمی خواهیم که برای چانه زنی در حوزه اجرایی ورود کند و به فضاهایی که خیلی مورد توجه نباشد، وارد شود.

جوانان بگویند مجلسی می خواهیم تا در حرکت رو به رشد، تغییر ایجاد کند و اگر این محقق نشد، بعدا فریاد بکشند و به نماینده اعتراض کنند.

تجربه در طول حیات سیاسی و در دنیا هم همین است؛ نظام انتخاباتی هم این را نشان می دهد و اگر بچرخند و تحقیق کنند گزینه های مطالبه گر در میان نامزدها پیدا می کنند.

خب اگر پای صندوق رای نیایند با وضعیت موجود چه اتفاقی ممکن است رخ دهد؟

(بعد از کمی تامل) باید تاوان آن را بزرگترهای جامعه بدهند، البته هیچ اتفاق خاصی الان رخ نمی دهد، اینها(مدیران فعلی) ریل را دارند، جوانان سرخورده و ناامید و امید به ایرانی بودنشان کمرنگ می شود چون من اینها را احساس می کنم و در کلاس های دانشگاه می بینم، چهار سال دیگر دور هم می نشنیم و این حرف‌ها را باز تکرار می کنیم.

اما اگر پای صندوق های رای بیایند، چون رهبر معظم انقلاب هم تاکید دارند که بیایند و مطالبه گر باشند، با رهایی از حرکت تکراری گذشته در صحنه حاضر باشند، اتفاقات خوبی رقم می خورد.

توصیه به نسل جوان این است که خیلی می توانید کار کنید، همانطور ما هم خیلی کارها کردیم، در آن مقطع براساس ارادتمان به رهبر عمل کردیم و از جهت اندیشه و رفتار، این ارادتمان را نشان دادیم.

زمانی که سال ۵۷، فرودگاه بر روی امام(ره) بسته شده بود، همان جوان های آن‌روز می‌گفتند «خمینی! قلب ما باند فرودگاه توست، خدا کند خمینی آید وطن، گل نثارش کنیم و جان فدایش کنیم» و جوانان نشان دادند در ادعای خود صادق بودند و پای آن ایستادند که نمونه آن سردار سلیمانی، یک چهره بین المللی بود که از این خط و خطوط ها فاصله گرفت.

استدعای من از جوان ها این است که بیایند و به مسئولان برنامه ریز جامعه القا کنند که از وضع موجودی که برای خانواده های ما از جهت معیشتی و اقتصادی به وجود آمده راضی نیستیم؛ رهبری امسال را سال مهار تورم نام گذاشتند، واقعا چه کسی در مجلس که مسئولیت اقتصادی را داشت، چقدر موفق بود؟.

از جوانان استدعا دارم همتی را به کار بگیرند، کشور را از همه بن بست های تحریمی، معیشتی و اقتصادی نجات بدهند، نمایندگانی می خواهیم که افق کلان بین المللی داشته باشند.

کد مطلب: 212513
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *