; ?>; ?> قطعنامه شورای امنیت علیه یمن تصویب شد - مردم سالاری آنلاين
۰
پنجشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۴۵

قطعنامه شورای امنیت علیه یمن تصویب شد

شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
قطعنامه شورای امنیت علیه یمن تصویب شد

به گزارش مردم سالاری آنلاین،  در نشست شورای امنیت سازمان ملل که شامگاه چهارشنبه به وقت محلی برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴ و ۲۰ دی ماه جاری برگزار شد، این قطعنامه با شماره ۲۷۲۲، ۱۱ رای موافق ۱۵ عضو شورای امنیت را بدست آورد.

این رای گیری بدون هیچ مخالفتی انجام شد و چهار عضو شورای امنیت از جمله روسیه و چین و الجزایر به آن رای ممتنع دادند. روسیه و چین از حق وتوی خود استفاده نکردند.

پیش از رای گیری درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن، درباره اصلاحیه‌هایی که روسیه در این باره پیشنهاد کرد رای گیری شد اما سه اصلاحیه مسکو  رای لازم را بدست نیاورد و در هر سه بار رای گیری، آمریکا و انگلیس با آنها مخالفت و اصلاحیه‌ها را وتو کردند.

قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از انصارالله یمن خواسته است حملات به محموله‌های تجاری و خطوط کشتیرانی را متوقف کند.

این قطعنامه همچنین خواستار آزادی فوری کشتی باری گلکسی لیدر است که اگرچه تحت نظارت شرکت ژاپنی فعالیت می‌کرد اما فعالیت اصلی آن برای شرکتی اسرائیلی است. این کشتی از ۱۹ نوامبر در اختیار انصارالله یمن است.

این قطعنامه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در دریای سرخ و منطقه است و از همه طرف‌ها می‌خواهد تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران شامل حمایت از گفت‌ وگو و روند صلح یمن را تقویت کنند.

واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل پیش از رای گیری درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن در سخنانی، گفت: ما نگران وضعیت دریای سرخ هستیم و ایالات متحده آمریکا و متحدانش در تلاش برای تحمیل راه کارهای یکجانبه هستند.

سفیر روسیه به دلیل اصلی حملات در دریای سرخ پرداخت و افزود: تشدید تنش در غزه دلیل اصلی وضعیت کنونی دریای سرخ است. پرداختن به درگیری در غزه راه حل است و توقف جنگ بسیاری از خطرات تشدید تنش را برطرف می‌کند.

نبنزیا تصریح کرد: پیش نویس قطعنامه ارائه شده از سوی آمریکا در مورد دریای سرخ برای تامین امنیت کشتیرانی نیست، بلکه سیاسی و برای نظامی کردن منطقه است.

اما لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل در این نشست، گفت: ما با اصلاحات روسیه که حوادث یمن را به درگیری در غزه مرتبط می‌کند، مخالفت کردیم.

سفیر آمریکا ادعا کرد: تصویب قطعنامه علیه حملات حوثی‌ها (انصارالله یمن)  در دریای سرخ نشان دهنده اتحاد ما در برابر نقض قانون است. حوثی‌ها بار دیگر با حمله‌ای پیچیده تلاش کردند بر مسیرهای کشتیرانی تجاری تأثیر بگذارند.

این عضو دولت بایدن مدعی شد: حملات مکرر حوثی‌ها به کشتیرانی بین المللی نه تنها یک تهدید اقتصادی است و قیمت غذا، دارو و انرژی را افزایش می‌دهد. این حملات همچنین وضعیت شکننده انسانی در یمن را تهدید می‌کند و توانایی جامعه بین المللی برای ارائه کمک به بیش از ۲۱ میلیون نفر نیازمند را تضعیف می‌کند.

دیپلمات ارشد آمریکایی بار دیگر اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران را در این حملات در دریای سرخ مطرح کرد و مدعی شد: ایران مدت‌هاست که اقدامات بی‌ثبات‌کننده حوثی‌ها در منطقه را از طریق حمایت مالی و مادی که تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل را نقض می‌کند، تشویق کرده است. ما می دانیم که ایران در برنامه ریزی عملیات علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ مشارکت داشته است. آمریکا به دنبال رویارویی با ایران نیست.

گرینفیلد ادعا کرد: «تهدید حقوق و آزادی‌های دریانوردی در دریای سرخ یک چالش جهانی است و نیاز به واکنش جهانی دارد. با این قطعنامه، شورا به مسئولیت خود برای کمک به تضمین جریان آزاد ترانزیت قانونی از طریق دریای سرخ بدون مانع عمل کرده است. پیام امروز جهان به حوثی‌ها واضح بود: فوراً این حملات را متوقف کنید.»

ژانگ جون سفیر و نماینده چین در سازمان ملل نیز که به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای ممتنع داد، در سخنانی گفت: آنچه دریای سرخ شاهد آن است بازتاب خارجی درگیری در غزه است و ما خواهان توقف اقدامات خصمانه در غزه شدیم.

دیپلمات ارشد چین در سازمان ملل، تصریح کرد: متاسفانه قطعنامه شورای امنیت شامل آتش بس در غزه نمی‌شود

کد مطلب: 209685
برچسب ها: شورای امنیت ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *