۰
شنبه ۹ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۳۰
لاله افتخاری:

وزارت و نمایندگی زنان تابوست

ایشان درباره حجاب نگفتند که عرف جامعه در حال تغییر است و پوشش به تناسب روز تفاوت می‌کند، بلکه از فرمایشات ایشان تأکیدی مشاهده می‌شود که خانم‌ها باید فلسفه حجاب را بدانند؛ چون حجاب محرومیت نیست، بلکه یک نوع برخوردای و بلکه تضمین‌کننده امنیت زن است. یعنی حجاب به زن تحمیل نمی‌شود بلکه امتیازی است که برای حفظ امنیت و کرامت، به او داده شده است.
وزارت و نمایندگی زنان تابوست

به گزارش مردم سالاری آنلاین، یک نماینده سابق مجلس معتقد است: شاید نتوانیم از تعبیر بن‌بست استفاده کنیم، اما معمولاً تابو یا یکسری مسائلی مطرح می‌شود؛ مثل وزارت و نمایندگی زنان و توجه بیشتر به ظرفیت‌های بانوان برای خدمت در این عرصه‌ها، که شاید ممنوعیت شرعی و اجتماعی و قانونی ندارد، اما در عمل می‌بینیم که از این‌ها برای حضور زنان کاملاً پرهیز می‌شود.

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با لاله افتخاری در پی می آید:
ارزیابی و تحلیل حضرتعالی از فرمایشات اخیر مقام معظم رهبر درباره زنان چیست؟

بحث بسیار جالب و جدیدی که رهبر معظم انقلاب درباره تساوی زن و مرد فرمودند این بود که این تساوی علاوه بر مسائل خانواده، در سلوک و عروج معنوی و ارزش‌های انسانی است و اگر یکی بر دیگری برتری داشته باشد، آن زن است. لذا خانم‌ها باید بیشتر درباره خودشان فکر کنند و اینکه توجه کنند به چه مقاماتی می‌توانند برسند. همچنین مسئولان برای تفهیم جایگاه والای زنان و ارائه الگوهایی به ویژه با اقتدا به حضرت زهرا(س)، برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنند، به تبیین موضوع بپردازند و مهمترین جهاد تبیین همین جا است.

مسئله دیگر سن ازدواج است که ایشان تأکید کردند که ازدواج باید به وقت مناسب خودش باشد. ایشان آفت جامعه یعنی بالا رفتن ازدواج را به نحوی رد کردند و تأکید معظم‌له برای مسئولان و کسانی که دست‌اندرکار مباحث خانواده هستند، وظیفه می‌آورد و برای سیاست‌گذاری‌ها مسئولیت‌زا است.

مقام معظم رهبری درباره نقش زنان در انتخابات، به نقش اجتماعی و سیاسی زنان در آینده کشور اشاره کردند و جالب توجه اینکه حضرت آقا بار سنگین‌تر و صریحی برای زنان در نظر گرفتند که نه تنها خودشان رأی دهند بلکه باید خانواده‌شان را به حرکت دربیاورند و آن‌ها را وادار کنند. وادار کردن همسر و فرزندان به شرکت در انتخابات، تکلیفی است که زنان باید به آن توجه داشته باشند. یعنی رسالت زنان این است که خانواده را در مشارکت در انتخابات به حرکت دربیاورند و این نهاد را در این عرصه فعال کنند.

سخنان مقام معظم رهبری در خصوص بانوان چه بن‌بست‌هایی را باز می‌کند؟

شاید نتوانیم از تعبیر بن‌بست استفاده کنیم، اما معمولاً تابو یا یکسری مسائلی مطرح می‌شود؛ مثل وزارت و نمایندگی زنان و توجه بیشتر به ظرفیت‌های بانوان برای خدمت در این عرصه‌ها، که شاید ممنوعیت شرعی و اجتماعی و قانونی ندارد، اما در عمل می‌بینیم که از این‌ها برای حضور زنان کاملاً پرهیز می‌شود. رهبر معظم انقلاب بسیار تأکید کردند که شایسته‌سالاری باید تنها ملاک واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی به زنان باشد. برای نمونه برای وزارت یا نمایندگی مجلس، اگر بانوی مجرّب، کارآمد و شایسته‌ای وجود داشته باشد از نظر اسلام هیچ محدودیتی وجود ندارد. ایشان تأکید کردند که چرا از ظرفیت وجود زنانی که از برکت این نظام مقدس به توانمندی‌های لازم و تجربیات مناسب دست پیدا کرده‌اند و توان مدیریتی شایسته‌ای دارند، در دولت‌ها استفاده نمی‌شود یا در مجلس ما تعداد اندکی از خانم‌ها را داریم؟ این نشان می‌دهد که یک فرهنگ نانوشته‌ای متدوال و رویه شده است که از زنان کمتر استفاده شود.

علاوه بر وزارت و مدیریت زنان، یکسری از مباحثی که حضرت آقا درباره بن‌بست شکنی‌ها فرمودند این است که به دلیل اینکه جامعه به حضور خانم‌ها در عرصه‌های مختلف نیاز دارند، مسئولان باید رفع موانع و برنامه‌ریزی کنند؛ بخشی ممکن است مرخصی‌هایی باشد که به زنان می‌دهند یا قوانین مربوط به دورکاری یا امکان کار پاره‌وقت برای بانوان است یا امکاناتی مثل مهد کودک در اختیار خانم‌ها گذاشته باشد تا به رسالت اصلی خود بپردازند و در جامعه خدماتی ارائه کنند. حتی مقام معظم رهبری از اصطلاحات شرعی استفاده کردند، برای نمونه برخی مشاغل مثل پزشکی و معلمی برای زنان واجب کفایی است و اگر برای اشتغال زنان، تعارضی ایجاد شد مسئولان باید رفع مانع کنند.

در پایان، بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حجاب و جایگاه زنان در خانواده را ارزیابی کنید.

ایشان درباره حجاب نگفتند که عرف جامعه در حال تغییر است و پوشش به تناسب روز تفاوت می‌کند، بلکه از فرمایشات ایشان تأکیدی مشاهده می‌شود که خانم‌ها باید فلسفه حجاب را بدانند؛ چون حجاب محرومیت نیست، بلکه یک نوع برخوردای و بلکه تضمین‌کننده امنیت زن است. یعنی حجاب به زن تحمیل نمی‌شود بلکه امتیازی است که برای حفظ امنیت و کرامت، به او داده شده است.

بحث دیگر، جایگاه زنان در خانواده است. در غالب موارد آقایان سهم بیشتری برای خودشان قائل هستند و بیانات و تأکیدات حضرت آقا در اینکه زن و مرد از حقوق مساوی در خانواده برخوردارند، درباره این موضوع بسیار راهگشا بود. این طور نیست که خانم مثل ستونی باشد که همۀ بار روی دوش او باشد، از طرف دیگر خانم باید به حقوق آقایان توجه داشته باشد چون هر دو از حقوق مساوی برخوردارند.

کد مطلب: 208976
برچسب ها: زنان
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *