به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، چربیهای امگا ۳ چربیهای ضروری هستند که فواید مهمی برای قلب، مغز و متابولیسم بدن دارند و در سطوح بالایی در سلولهای چشم و مغز شما متمرکز هستند. اما اغب مردم بهاندازه کافی امگا ۳ مصرف نمیکنند.
انواع چربیهای امگا ۳
چربیهای امگا ۳ نوعی از چربیهای غیراشباع سالم به شمار میروند و مهم است که آنها را از غذاهایی که میخوریم دریافت کنیم. سه نوع چربی امگا ۳ وجود دارد:
ALA (آلفا لینولنیک اسید)
DHA (دوکوزاهگزانوئیک اسید)
EPA (ایکوزاپنتانوئیک اسید)
عملکرد چربیهای امگا ۳
چربیهای امگا ۳ در رشد مغز، اعصاب و چشم در نوزادان نقش دارند. همچنین به حفظ سلامت سیستم ایمنی ما کمک میکنند و در کاهش خطر بیماری قلبی در بزرگسالان هم نقش دارند.
چه غذاهایی حاوی چربیهای امگا ۳ هستند؟
چربیهای امگا ۳ در مواد غذایی زیر یافت میشوند:
ماهیهای چرب مانند سالمون، ماهی خال مخالی، ساردین و قزل آلا
تخم مرغ نیز حاوی امگا ۳ غنی شده است
دانه کتان، روغن بذر کتان و زغال اخته
گردو
سویا
روغن کانولا
غذاهای غنی شده مانند بعضی مارگارینها، آب میوهها و ماستها نیز حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.
چربیهای امگا ۶
چربیهای امگا ۶ هم مانند چربیهای امگا ۳ چربیهای غیراشباع سالمی هستند که باید آنها را از رژیم غذایی خود دریافت کنیم چون میتوانند انرژی بدن ما را تأمین کنند.
چهار نوع چربی امگا ۶ وجود دارد:
LA (لینولئیک اسید)
ARA (اسید آراشیدونیک)
GLA (گاما لینولئیک)
CLA (اسید لینولئیک مزدوج
غذاهای حاوی چربیهای امگا ۶
چربیهای امگا ۶ را میتوان از این موارد یافت کرد:
سویا
ذرت
روغن گلرنگ و آفتابگردان
آجیل و دانهها
گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ
روغنهای حاوی امگا ۶
اسیدهای چرب امگا ۶ از انواع چربیهایی هستند که در روغنهای گیاهی یافت میشوند. از جمله روغن ذرت، دانه گل مغربی و روغن سویا. انواع دیگر اسیدهای چرب امگا ۶ نیز در دانه توت سیاه و گل گاوزبان یافت میشود.
کاهش بیماریهای قلبی و سرطان
مصرف اسیدهای چرب امگا ۶برای کاهش خطر بیماری قلبی، کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و همچنین کاهش خطر سرطان استفاده میشود.
توجه داشته باشیم بیشتر اطلاعات موجود در مورد مکملهای اسید چرب امگا ۶ از مطالعه روغنهای گیاهی حاوی اسیدهای چرب امگا ۶ به دست میآید.
تفاوت بین چربیهای امگا ۳ و امگا ۶
چربیهای امگا ۶ نقش مهمی در تنظیم ژنها، ارتقای سلامت ایمنی و لخته شدن خون دارند. همچنین میتوانند در کاهش نشانههای بیماری آرتریت روماتوئید و درماتیت کمک کنند.
البته هنوز تحقیقات بیشتری برای اطمینان از نتایج این تحقیقات و تأثیر اسیدهای چرب بر سلا مت بدن و نقش آنها در حمایت از این مزایای سلامتی مورد نیاز است.
اگرچه کاناداییها در رژیم غذایی خود امگا ۶ بیشتری نسبت به امگا ۳ دریافت میکنند، اما بهتر است با خوردن انواع غذاهای سالم روی هر دو چربی تمرکز شود.
بنابراین توصیه میشود در هفته دو وعده (۷۵ گرم) ماهی چرب مصرف کنید و بیش از ۳ قاشق غذاخوری چربی غیراشباع سالم هم در روز مصرف نکنید.