به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، آیت الله آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با لیو جن چائو، وزیر ارتباطات بین المللی حزب کمونیست چین با اشاره به روابط دیرینه و استراتژیک دو کشور ایران و چین، گفت: پس از فروپاشی شوروی، آمریکا دنبال حاکمکردن نظمی جدید در جهان بود تا ارزشهای آمریکایی را در جهان ترویج و بر کشورها تسلط یابد و امروز خوشبختانه نظمی در جهان در حال شکلگیری است که قدرت از دست آمریکا و غرب خارج و در حال انتقال قدرت به شرق هستیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران دارای موقعیتی استراتژیک در منطقه است و چین نیز دارای قدرتی اقتصادی و سیاسی میباشد که باید از این مزیتها برای همکاریهای بینالمللی استفاده شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: حقوق بشر برای آمریکاییها فقط یک لفاظی است و هیچ ارزش واقعی ندارد. آنها در طول سالیان متمادی ظلمهای بسیاری بر کشورها و ملل مظلوم جهان روا داشتهاند. جنگ هشت ساله ایران، حمله به افغانستان و عراق و حمایتی که از اسرائیل داشته و دارند، از جمله این ظلم هاست.
آیتالله آملی لاریجانی به ضرورت تقابل با قدرت نرم آمریکا نیز اشاره کرد و گفت: آمریکاییها هم در منطقه غرب آسیا و هم در منطقه چین دنبال افزایش تهدیدها و امنیتیکردن فضا برای حضور خودشان هستند و این ضرورت همکاری بین دو کشور ایران و چین را بیش از پیش یادآور میشود.
وی به مسائل و تحولات جهانی اشاره و با محکومکردن جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه، افزود: با گسترش همکاریهای بینالمللی نباید اجازه داد اسرائیل به جنایات خود در غزه ادامه دهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به ضرورت نقشآفرینی بیشتر چین برای جلوگیری از رفتارهای ضد حقوق بشری در غزه اشاره کرد و اظهار داشت: نباید اجازه داد آمریکا و کشورهای غربی به اهداف سلطهطلبانه خود در منطقه برسند. باید با گسترش همکاری بینالمللی، هزینههای حمایتهای آمریکا از رفتارهای ضد بشری اسرائیل را افزایش دهیم تا به توقف جنگ علیه ملت مظلوم فلسطین بینجامد.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه به امپراتوری رسانهای آمریکا و ضرورت تقابل با آن اشاره کرد و گفت: رسانه های آمریکایی و غربی تلاش کردند مسائل غزه را وارونه جلوه دهند و نسل کشی و قتل عام زنان و کودکان فلسطینی را حق دفاع اسرائیل از خود جلوه دهند.
وی گفت: چین ظرفیت رسانهای خوبی دارد که در کنار تجارب موفق ایران در این زمینه می تواند خط پایان تسلط رسانه ای غرب در جهان امروزی باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه همکاری های ایران و چین تاکتیکی نبوده، بلکه کاملا استراتژیک است، گفت: اسناد همکاری های دو کشور باید اجرایی شود و در خصوص تسریع آنها تلاش بیشتری صورت پذیرد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به تمدن های بزرگ ایران و چین و ظرفیت های دو کشور برای توسعه همکاریها، گفت: ایران ظرفیت خوبی برای حضور و نقش آفرینی در برنامههای منطقه ای دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تصویب و ابلاغ سیاستهای کلی دریا محور، افزود: این سیاستها زمنیه خوبی برای حضور ایران در برنامه های توسعه منطقهای و دریایی و همکاری های مشترک با چین می باشد. ایران امیدوار است چین زمنیه نقش آفرینی بیشتر ایران در این برنامههای توسعهای را فراهم سازد.
در ادامه این دیدار، لیو جن چائو، وزیر ارتباطات بین المللی حزب کمونیست چین با ابراز خرسندی از سفر به ایران و دیدار با مقامات کشورمان، گفت: این سفر به منظور تعمیق همکاریها و روابط دو کشور انجام گرفته است.
وی، روابط دو کشور ایران و چین را تاریخی دانست و افزود: این روابط در چند سال اخیر با پیشرفت و توسعه خوبی دنبال شده و چین خواستار گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با ایران بوده و این مهم در برنامهها و سیاستهای چین قرار گرفته دارد.
وزیر ارتباطات بین المللی حزب کمونیست چین با بیان اینکه ایران شریک خوب و دوست چین است، اظهار کرد: روابط دو کشور با تشریک مساعی گسترش و توسعه می یابد.
وی از همکاری های دو کشور در عرصه بینالمللی استقبال کرد و گفت: مواضع بینالمللی ایران در عرصه های سیاسی مورد توجه و حمایت چین است.
لیو جن چائو در ادامه این دیدار با محکوم کردن سیاست های مداخله جویانه آمریکا، گفت: در سالهای اخیر علی رغم کارشکنی های آمریکا همکاری های دو کشور پیشرفت های خوبی داشته است. چین بزرگترین شریک تجاری ایران است و در بسیاری از پروژه های عمرانی و صنعتی ایران حضور دارد و آمادگی گسترش آن را دارد.
وزیر ارتباطات بین المللی حزب کمونیست چین، به نقش مهم ایران در عرصه بین المللی و منطقه ای هم اشاره کرد و گفت: چین آمادگی لازم برای نقش آفرینی جهت توقف جنگ غزه را دارد و باید تلاش شود از بروز فاجعه انسانی بیشتر درغزه جلوگیری شود تا با حمایت از مردم غزه، زمینه بازگشت آنها به سرزمینشان و زندگی در آرامش آنان فراهم شود که کشور چین در این خصوص همواره در کنار کشورهای اسلامی و منطقه خواهد بود.