به گزارش مردم سالاری آنلاین، موسی الرضا کفاش در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین اقدامات وزارت آموزش و پرورش برای تقویت مدارس عادی دولتی، اظهار کرد: مدیر کل دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش موضوع تقویت مدارس دولتی را در دستور کار دارد.
وی توضیح داد: دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش در حال آماده کردن لایحهای برای تحقق تقویت مدارس دولتی است. در برخی موارد نیاز به قانون داریم، در برخی موارد قوانین متعارضی وجود دارد که باید برطرف شود. از این رو آموزش و پرورش در صدد است لایحهای را برای این امر آماده و از طریق هیات دولت به مجلس ارسال کند تا برخی موانع حقوقی و قانونی مسیر تقویت مدارس دولتی برطرف شود.
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره اقدامات این شورای عالی به منظور تهیه بسته تقویت همه جانبه مدارس دولتی نیز تصریح کرد: وزیر آموزش و پرورش دستور دادند شورای عالی آموزش و پرورش با نظر کارشناسان بسته تقویت همه جانبه مدارس دولتی را آماده کند. در مباحثی که طی کارگروه شورای عالی آموزش و پرورش مطرح شد، به این نتیجه رسیدیم که اگر بناست مدارس دولتی تقویت شوند، وزارت آموزش و پرورش باید برنامههایی ذیل زیر نظامهای شش گانه سند تحول بنیادین را اجرا کند.
کفاش تربیت معلم و تامین منابع انسانی، فضا و تجهیزات و فناوری، تامین و تخصیص منابع مالی، راهبری و مدیریت، پژوهش و ارزشیابی و برنامه درسی را شش زیر نظام اصلی نام برد و عنوان کرد: ما برای این شش زیر نظام ۴۸۵ برنامه برخواسته از راهکارهای سند تحول بنیادین احصاء کردیم. برخی از این برنامهها نیاز به منابع مالی دارد اما برخی دیگر با مدیریت درست و با منابع موجود قابلیت اجرا دارند.
وی در پاسخ به اینکه آیا اجرای این برنامه به مهر امسال میرسد؟، گفت: ما بسته را آماده میکنیم اما تحقق آنچه در این بسته آمده نیاز به تمهیداتی دارد که امیدواریم برخی از این موارد برای سال تحصیلی جاری محقق شود.
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد: این بسته فقط برای مدارس عادی و دولتی است، هدف ما در این بسته مدارس دولتی هستند که امکاناتی ندارند و دنبال این هستیم مدارس عادی دولتی را با ارائه راهکارها و برنامهها تقویت کنیم. اینکه انتظار داشته باشیم همه این موارد در سال اول محقق شود، ممکن نیست لذا برخی از این برنامهها که اولویت بیشتری دارند را احصاء کردیم.
کفاش ادامه داد: همچنین برای هر کدام از این موارد توصیه سیاستی هم اعلام کردیم و معتقدیم اگر اینها به سمت اجرایی شدن بروند میتوانیم شاهد تقویت مدارس دولتی باشیم اما نمیتوان وعده داد همه این برنامهها در سال اول محقق شوند. امیدواریم برخی از این موارد که نیاز به پروسه طولانی ندارد، به سمت تحقق پیش روند.
وی با اشاره به اینکه شاخصهای مربوط به برنامههای یاد شده نیز در حال تدوین است، بیان کرد: یکی از موضوعاتی که در اجلاس روسای آموزش و پرورش کشور نیز مطرح شد، همین بحث تقویت همه جانبه مدارس دولتی بود. در این راستا استانها نظرات خود را اعلام کردند. ما در حال احصای این نظرات نیز هستیم تا در صورت لزوم این موارد را به بسته اضافه کنیم.
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پایان سخنان خود توضیح داد: برای تقویت مدارس دولتی باید همه نهادها به کمک آموزش و پرورش آیند تا عدالت آموزشی محقق شود.