امسال برگههای امتحانی به روش الکترونیکی تصحیح شدند. در روش تصحیح الکترونیکی، پاسخبرگها بدون مشخصات دانش آموزان توسط دو مصحح و به صورت کاملا مستقل تصحیح میشوند و هویت پاسخ دهندگان برای مصححان قابل شناسایی نیست.
پس از ثبت نمرات توسط مصححان اول و دوم اگر اختلاف نتیجه کمتر از یک نمره باشد، سامانه به صورت خودکار میانگین نمرات اعلام شده توسط مصحح اول و دوم را با گرد کردن به نفع شرکت کننده(رو به بالا) به عنوان نمره نهایی ثبت میکند و اگر این اختلاف بیش از یک نمره باشد، سئوالات مورد اختلاف نظر با نمایش نمرات ثبت شده توسط دو مصحح قبلی به مصحح سوم ارجاع میشود.
اگر این اختلاف بیش از سه نمره باشد نیز برای بازبینی به گروههای آموزشی ارجاع داده میشود و در صورت تایید، یکی از نمرات در سامانه ثبت میشود و در صورت عدم تایید، نمره اعلام شده توسط سه مصحح قبلی حذف و پاسخبرگ بار دیگر به چرخه تصحیح باز میشود.
ابتکاری که امسال انجام شد این است که تصحیح اوراق در استانهای مختلف و برگه هر استانی در یک استان دیگر که مشخص نیست کدام استان است، انجام میشود، بنابراین اینگونه نیست که تصحیح اوراق هر دانش آموزی در همان استان انجام شود.
هفته گذشته فرخ طبر، رئیس اداره آزمونهای مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در گفت و گو با ایسنا پیش بینی کرد که تا دهم تیرماه (امروز) تمامی مدارس کشور بتوانند نتیجه اولیه امتحانات نهایی را اعلام کنند.
اخیرا نیز محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش اعلام کرده که گزارشهای جاری نشانگر پیشرفت کار و تصحیح نزدیک به ۹۰ درصد از کل پاسخبرگهای شرکت کنندگان در آزمون نهایی خرداد ماه سال جاری است.
بنابراین همین روزها باید شاهد ثبت نمرات تمامی شرکت کنندگان آزمون نهایی خردادماه امسال باشیم.