اخبار سیاسی در این روزها تعیینکننده است. اخباری که هم از وین و نشست شورای حکام به گوش میرسد و هم سیگنالهای مثبت و منفی ارسال شده از کاخ سفید.
برخی از گزارشها خبر میدهد که به زودی ۲۴ میلیارد دلار از منابع بلوکه شده ارزی ایران در عراق و کره جنوبی آزاد میشود. منابعی که میتواند باعث زلزله در بازار ارز شود و قیمت دلار را دچار شوک کاهشی کند. اما در مقابل گزارشهای دیگری وجود دارد که میگوید طلب ارزی ایران از کشورها به قوت خود باقی است و نهایتا در قالب کالاهای بشر دوستانه آزاد میشود و نه دلاری که بتواند بر قیمت بازار ارز اثر بگذارد.
قیمت دلار امروز ۱۶ خرداد هم نشان داد که خبر آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در عراق و کره جنوبی توانسته معاملهگران را مجاب کند و قیمت دلار نه تنها کاهش نیافته که با کمی افزایش به ۵۱ هزار تومان رسیده است.
این افزایش نشان میدهد بازار و معاملهگران اگرچه محتاط و دست به عصا حرکت میکنند اما هنوز نه خبر احیای برجام را جدی گرفتهاند و نه آزادسازی دلارهای بلوکه شده را. پیش از این هم کارشناسان بارها اعلام کرده بودند که بازار ارز و قیمت دلار دیگر به خبرهای سیاسی منتشر شده واکنش نشان نمیدهد و نسبت به این اخبار تکراری ضد ضربه شده است.
مطالعه کنید.تنها عاملی که میتواند قیمت دلار را کاهشی کند، امضای توافق است. امضایی که به این توافق جنبه رسمی و اجرایی بدهد واگرنه خبر توافق سالهاست که نوسانگیر قیمت دلار بوده و اکنون دیگر نیست.
قیمت دلار امروز ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ به حدود ۵۱ هزار تومان رسیده است. قیمت دلار فردایی هم در همین محدوده است و حدود ۵۱ هزار و ۸۰ تومان قیمت دارد. به عقیده معاملهگران اگر دلار کف حمایتی ۵۰ هزار و ۷۰۰ تومان را از دست بدهد، احتمال ریزش بیشتر آن وجود دارد و قیمت دلار وارد کانال ۴۰ هزار تومان میشود.
اما اگر قیمت دلار به محدوده ۵۱ هزار و ۲۰۰ تومان برسد، اولین سد مقاومتی را درست کرده و پس از رسیدن و ماندن دلار در این قیمت باید منتظر افزایش قیمت دلار بود. پس از آن مقاومت های ۵۲ هزار و ۶۰۰ و همچنین ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان وجود دارد.