۰
سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۲۰:۳۰

ضربه گیر نقدینگی در بازارها؛مقایسه مدل رئیسی و روحانی

برخی می گویند بازار خودرو برای ابراهیم رئیسی همانند بازار سهام برای حسن روحانی است. روحانی با جذب پول ها به بورس توانست در بازار ارز کمی نفس بکشد و رئیسی با هدایت پول به سمت خودرو در حال تکرار چنین تحربه ای است.
ضربه گیر نقدینگی در بازارها؛مقایسه مدل رئیسی و روحانی
به گزارش مردم سالاری آنلاین،بر اساس آخرین اطلاعات ۱۲۰ هزار نفر برای خرید خودروهای وارداتی ثبت نام کرده اند و مبلغی معادل ۶۰ هزار میلیارد تومان در حساب های بانکی بلوکه شده، قبض این میزان از نقدینگی که می توانست هر بازاری را هدف قرار دهد موجب می شود گردش پول برای یک دوره کن شود. این مقدار علاوه بر نقدینگی هست که به خاطر فروش خودروهای داخلی از طریق بورس کالا و قرعه کشی جذب شده است.
بررسی ها و اذعان معامله گران خیابان فردوسی نشان می دهد که جذب نقدینگی برای خرید خودرو یا افزایش امیدواری به بازار سرمایه افزایش قیمت ها در بازار ارز را تعدیل میکند. آنطور که مشخص است که تقویت بازارهایی که در شرایط تورمی جذابیت دارند و ورود نقدینگی به این بازار ها تا حدود زیادی از ورود نقدینگی خطرناک به بازار ارز می کاهد و نیاز دولت برای تزریق ارز را کم می کند. برخی اعتقاد دارند در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی در سال ۹۹ هم بازار سرمایه به عنوان بازار جذاب سرمایه گذاری توانست بخش قابل توجهی از نقدینگی را جذب کند و خطر ورود حجم زیادی از پول تورم زا را به بازار ارز و سکه کاهش داد. تا پیش از سال ۹۹ در هنگام افزایش قیمت ارز سیاست بازار ساز بیشتر جذب نقدینگی از طریق ارزپاشی و فروش سکه بوده ولی اکنون شرایط تغییر کرده و با جذاب شدن برخی بازارهایی دارایی پول از سمت سکه و ارز به این بازارها منحرف می شود.
البته برخی اقتصاددنان اعتقاد دارند: افزایش بازدهی بورس در دوره روحانی به گونه ای بود که افزایش شاخص لیدر انتظارات تورمی سایر بازارها شده بود. زیرا این رشد از سمت بخش واقعی و متغیرهای بنیادی حمایت نمی شد.
ولی برخی فعالان بازار با شبیه سازی بورس در آن دوره با بازار خودرو در دوره ابراهیم رئیسی اعتقاد دارند کاری که در آن زمان بورس برای روحانی کرد خودرو برای رئیسی در حال انجام است قبض پول و کمک به آرامش بازار ارز حتی برای مدت کوتاه.
بعد از سفر گروسی نرخ دلار مسیر اصلاحی را در پیش گرفته و بدون توقف به سمت حمایت ها می تازد. تشدید روند نزولی با آمدن خبرهای مثبت سیاسی، نیاز بازار ارز را به آرامش سیاسی بیشتر نشان می دهد. روز قبل یک خبر گزاری فرانسوی اعلام کرد که با توجه به نتیجه مثبت سفر رافائل گروسی رییس سازمان بین المللی انرژی اتمی به ایران، قطعنامه ای علیه ایران در شورای حکام تصویب نخواهد شد. بازنشر همین خبر روند نزولی دلار را به سمت حمایت های در دامنه ۴۰ هزار را تشدید کرد.
روند معکوس قیمت و حباب درهم
سوخت صعود بازار ارز و سکه را نااطمینانی و ریسک تامین می کند و عقب نشینی بازار ارز و سکه از ریسک ها باعث کاهش قیمت دلار و سکه در روز قبل شد.‌طلا محل امن سرمایه گذاری در شرایطی است که تصور شود ریسک ها صعودی است. در چند روز قبل اگرچه بازار ارز و سکه روند نزولی به خود گرفته اند ولی محاسبه نرخ دلاری درهم نشان می دهد که حباب درهم روند صعودی به خود گرفته است.میزان حباب درهم یکی از عوامل اثر گذار بر ذهنیت معامله گران از بازار ارز است، در گذشته کاهش حباب درهم و حتی منفی شدن آن نشان دهنده آرام گرفتن معامله گران افزایشی بوده ولی در روزهای اخیر با وجود کاهش نرخ دلار حباب درهم روند صعودی به خود گرفته است که اگر این سطح حباب در ادامه کاهش پیدا نکند می تواند کاهش قیمت دلار در روزهای آتی را ناپایدار کند.
نفس گیری سهام شاخص ساز
بازار سرمایه مطابق روندی‌که پیش از این وجود داشته در روزهای پایانی اسفند تمرکز صعود ندارد و ارزش معاملات خرد کاهش پیدا کرده است ولی بررسی ها نشان می دهد که روند صعودی بازار شکل گرفته و کف های قیمتی بعد از هر اصلاح قیمت در بازار، بالاتر از حمایت های قبلی است. در چنین شرایطی بازار، بی محابا نمی تازد و سرمایه در میان گروه ها در حال جابه جایی است و آنطور که برر سی ها نشان میدهد سهام ریالی وضعیت بهتری از سهام شاخص ساز پیش رو دارد. معامله گران در حمایت ها به خوبی خرید می کنند و مانع از ریزش بازار می شوند و در مقاومت ها از سهمی به سهم دیگر وارد می شوند.
منبع:اکوایران
کد مطلب: 191212
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *