به گزارش
مردم سالاری آنلاین به نقل از اسپوتنیک،نشست ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا سیا و سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه ماه گذشته در آنکارا گمانهزنیهایی را در مورد مذاکرات کانال پشتی بین مسکو و واشنگتن برانگیخت.
سرگئی ورشینین، معاون وزیر خارجه روسیه در این راستا اظهار کرد: استانبول مکان مناسبی برای ارتباط میان روسیه و آمریکا است اما مسکو هیچ رویکرد سازندهای از سوی واشنگتن نمیبیند.
او پس از گفتوگوها با طرف ترکیهای در استانبول، به خبرنگاران روسی گفت: چنین ارتباطهایی در مسیری جداگانه انجام میشوند. استانبول مکان مناسبی برای چنین ارتباطهایی است. میتوانم بگویم که هر تماس و ارتباطی مفید است اما متاسفانه ما رویکرد سازندهای از سوی آمریکا که منجر به نتایج شفافی شوند، نمیبینیم.
معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه عنوان داشت: مسکو روابط بسیار نزدیکی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رابطه با نیروگاه هستهای زاپوریژیا دارد و به دانش و علم بازرسان این آژانس اعتماد دارد. یک گفتوگوی اساسی در حال اجراست تا اطمینان حاصل کنیم که هیچ خطری تاسیسات این نیروگاه هستهای را به دلیل اقدامات نسنجیده طرف اوکراینی تهدید نمیکند.
سرگئی ورشینین در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا روسیه بر حضور ترکیه در روند این مذاکرات حساب میکند، گفت: مسکو درخصوص این نیروگاه هستهای با آژانس در تماس است.
ورشینین همچنین گفت، روسیه درخصوص توافق غلات به همکاری با سازمان ملل ادامه خواهد داد تا نتایج ملموسی حاصل و امنیت غذایی در کشورهای با درآمد پایین برقرار شود.
وی پس از برگزاری گفتوگوها با مقامات ترکیهای در استانبول به خبرنگاران گفت: موضوع مربوط به اتصال مجدد بانک کشاورزی روسیه به سیستم سوئیفت و ارائه بیمه و تراکنشهای مالی است که این مسئله صادرات محصولات کشاورزی از روسیه را پوشش میدهد.
وی در ادامه افزود: ما به همکاری با نمایندگان سازمان ملل متحد ادامه خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم که این تفاهمنامه محقق میشود و نتایج ملموسی از جمله تامین امینت غذایی در جهان به ویژه در فقیرترین کشورها را به دنبال دارد.
در تاریخ ۲۲ ژوئیه، روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل متحد توافقنامهای را مبنی بر ایجاد یک گذرگاه بشردوستانه جهت انتقال غلات و کودهای صادرداتی از بنادر دریای سیاه اوکراین منعقد کردند. اما این درحالیست که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه بارها گفته است که بیشتر این کشتیها که حامل غلات اوکراینی هستند، به جای آنکه به فقیرترین کشورهای جهان برسند، به اروپا رفتند. وی همچنین نگرانی خود را درخصوص محصولات روسی ابراز کرد؛ محصولاتی که وعده داده شده بود طبق توافق وارد بازارهای جهانی شوند اما این اتفاق عملی نشده است.
توافق غلات در تاریخ ۱۸ نوامبر منقضی میشد اما در تاریخ ۱۷ نوامبر برای یک دوره ۱۲۰ روزه تمدید شد.