به گزارش
مردم سالاری آنلاین، شرق نوشت: مناطق کردنشین ازجمله مهاباد و جوانرود در روزهای اخیر با مشکلات و حواشی بسیاری مواجه بودند و تصاویر و اخبار در هفته گذشته از این مناطق نشان از بالاگرفتن درگیری داشت. به گزارش خبرگزاریهای رسمی، با ورود نیروهای مسلح و شدتگرفتن درگیریها، برخی از هر دو گروه جان باختند که آمار دقیقی از تعداد جانباختگان در دست نیست. در این مدت نمایندگان مناطق کردنشین ازجمله نماینده مهاباد پیگیر ماجراها بودند. روز گذشته نماینده مهاباد در صحن علنی در تذکر شفاهی خود گفت: آقای وحیدی، شما بهعنوان رئیس شورای امنیت کشور باید پاسخگوی این وضعیت باشید و درخواست داریم کسانی را که به مردم تیر جنگی شلیک کردند، شناسایی و به دادگاه معرفی کنید.
جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی، در جریان جلسه علنی دیروز مجلس و در تذکری به رئیسجمهوری و وزیر کشور گفت: در اعتراضات مردمی مهاباد و شهرهای کردنشین 13 نفر بر اساس آمار رسمی و بر اساس آمار غیررسمی 105 نفر کشته شدهاند. به گزارش اعتمادآنلاین، او ادامه داد: آقای وحیدی شخص جنابعالی به عنوان رئیس شورای امنیت کشور باید پاسخگوی این وضعیت باشید و برای چندمین بار درخواست داریم کسانی را که به مردم تیر جنگی شلیک کردند، شناسایی و به دادگاه معرفی کنید.
او ادامه داد: بهجای پیگیری و احقاق حق و حقوق مردم مناطق کردنشین در دستگاه قضائی، در همان دستگاه قضائی علیه من نماینده که پیگیر این ماجراها بودم، شکایت شده است.
نماینده مهاباد در مجلس در ادامه افزود: لشکرکشی و امنیتیکردن مهاباد و شهرهای کردنشین، دستگیری شهروندان عادی، هجوم شبانه به منازل مسکونی، تخریب وسایل مردم، نوشتن شعار روی دیوارهای داخلی ساختمانها، چککردن وسایل شخصی مردم و ایجاد ایستهای بازرسی متعدد در ورودی شهرهای کردنشین چه مفهومی دارد؟
او با اشاره به اینکه در چند روز گذشته به دلیل برخورد خشن در این مناطق و کشتهشدن کولبران و سوختبران از وزیر کشور در کمیسیون شوراها و امور داخلی سؤال پرسیدم ولی از پاسخهای وزیر قانع نشدم، گفت: اما آقای جوکار رئیس کمیسیون به بنده میگوید سؤال شما را به صحن نمیفرستم وقتی میگویم چرا، میگوید «برو به رئیس شکایت کن»؛ کجای آییننامه آمده که رئیس کمیسیون میتواند سؤال ملی نماینده را به صحن نفرستد؟ چرا باید از سردار جوکار به سردار قالیباف شکایت ببرم؟
جوکار: این کشور متعلق به مردم است، چرا نمیگذارید به آرامش برسند
در ادامه جلسه محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس، با استفاده از بند 75 آییننامه داخلی مجلس در پاسخ به جلال محمودزاده گفت: ایشان دو سؤال در کمیسیون مطرح کردند که یکی درباره کولبری و کولبران بود و نهایتا به این جمعبندی رسیدیم که ظرف مدت یک ماه وزیر کشور بازرسانی به منطقه اعزام کند و بررسی کنند و در صورتی که مشکلی در این زمینه بود، حل کنند و اگر حل نشد مجددا در کمیسیون با حضور وزیر مطرح شود.
او افزود: سؤال دوم درباره مرگ خانم مهسا امینی بوده که مطرح کردند که با توجه به اینکه گزارش کمیسیون منتج از بررسی و مطالعات میدانی بود و در صحن نیز قرائت شد، سؤال ایشان موضوعیت نداشت، چون در آن گزارش به ملت ایران توضیح دادیم. این نماینده مجلس در ادامه با بیان اینکه «این کشور متعلق به مردم است، چرا نمیگذارید آرامش به مردم برسد و ایجاد دغدغه خاطر برای مردم کنید»، گفت: باید پاسخ به مردم داد؛ اینکه در آتش اغتشاشات و خشونت و فتنه بدمیم، به نفع کشور و ملت نیست. مردم انتظار دارند نمایندگان مشکلات را حل کنند، نه اینکه به رسانههای بیگانه سعودی، انگلیسی، منافقین و... خوراک داده شود.
او با اشاره به اینکه ناامنی به اقتصاد کشور آسیب زده است، ادامه داد: امروز باید خدمتگزاری به مردم را اثبات کنیم. برخی از روی احساسات حرفهایی میزنند که عامه مردم دنبال اینها نیستند. نباید در داخل مجلس شورای اسلامی بیاییم به هر صورتی مسئلهای را طرح کنیم و فتنه برپا کنیم و نگذاریم مردم به آرامش برسند.
پس از پایان زمان تذکر نماینده مهاباد، تعدادی از نمایندگان کنار صندلی محمودزاده تجمع کرده و نسبت به صحبتهای وی انتقاد کردند.
در ادامه با همراهی جلیل رحیمیجهانآبادی، جلال محمودزاده از صحن مجلس خارج شد.
اعتراض را به رسمیت بشناسیم
در ادامه سیدعلی موسوی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم در رابطه با اهمیت توجه به مسئله اعتراضات در صحن گفت: البته در نقد وضعیت فعلی ما حرف داریم، لذا ضرورت دارد با تدوین مقررات و ترسیم چارچوب قانونی، اعتراض را به رسمیت بشناسیم و گوشها را آماده شنیدن اعتراض و انتقاد و سینهها را آماده پذیرش سلایق مختلف کنیم.
موسوی در ادامه با بیان اینکه از عملکرد دستگاههای فرهنگی و جتماعی نیز گلایه داریم، عنوان کرد: امروز دستگاههای متعدد و عریض و طویل فرهنگی اعم از آموزشوپرورش که درگیر دیوانسالاری تودرتو شدهاند، دانشگاهها که نسبت به محیط اطراف خود بیبرنامه شدهاند، وزارت فرهنگ که فراتر از یک ناظم و ناظر عمل نمیکند، صداوسیمایی که جریان زایش و فرهنگی آن با وقفه مواجه است و چندین نهاد دیگر متولی فرهنگ نیاز به بهروزرسانی دارند.
وی ادامه داد: نیروی انتظامی پرافتخار یکی از ستونهای ایجاد امنیت و آرامش در جامعه است، نیاز به تقویت سازمانی و ساختاری دارد و در بعد رسالت اجتماعی نیز بازطراحی شیوهها و تحول در انظارهای اجتماعی ضرورت دارد. همچنین اهمیت و نقش رسانهها و مدیریت افکار عمومی نیز از اساسیترین مؤلفههاست که از حلقههای مفقوده مدیریت بحرانهای اجتماعی کشور است.