۰
سه شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۰۳:۰۰

آیا مادر می‌تواند فرزند را از ارث محروم کند؟

اگر کسی بخواهد در مورد اموالش بعد از مرگ تصمیمی بگیرد، فقط درصورتی‌که وصیت کند، می‌تواند تعیین تکلیف کند ولی تکلیف پدر و مادری که قصد دارند همه اموال خود را تنها به یکی از فرزندان بدهند یا یکی از فرزندان را از ارث محروم کنند، چیست؟
آیا مادر می‌تواند فرزند را از ارث محروم کند؟
به گزارش مردم سالاری آنلاین؛ بعضی اوقات متوفی مشخص می‌کند مقداری از اموال صرف امور خیریه شود یا کل اموالش را به یکی از فرزندانش بدهد. همان‌طور که می‌دانیم، هر فرد می‌تواند فقط در یک سوم از اموال به نفع خودش وصیت نماید و فقط در صورتی متوفی می‌تواند در بیش از یک سوم نظر بدهد که تمامی وراث راضی باشند.
تقسیم ناعادلانه ارث توسط پدر
تاکنون عبارت محرومیت از ارث را از اشخاص مختلف شنیده‌اید اما آیا واقعا می‌شود افراد را از ارث محروم کرد؟ طبق ماده ۸۳۷ قانون مدنی، محرومیت از ارث به این شکل است که اگر فردی به موجب وصیتی، یک یا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم کند، وصیت او نافذ نیست.
محرومیت از ارث با وصیت، فقط تا ثلث اموال نافذ و صحیح است و از نظر قانون، محرومیت وراث از کل اموال مورد قبول و صحیح نیست.
وصیت و میزان اعتبار آن
همان‌طور که در قانون بر لزوم وجود وصیتنامه تأکید شده، در عرف نیز وصیت کردن از واجبات زندگی بشر است. هر فرد باید وضعیت دارایی، اموال، بدهی، دیون و تکالیف دینی و مالی که بر گردنش است را معین و مشخص نماید و رسیدگی به این امور را به بازماندگان خود بسپارد.
تقسیم ناعادلانه ارث توسط پدر
در صورتی که وصیتنامه هیچ‌یک از شرایط وصیتنامه‌های قانونی را نداشته باشد، می‌توان با طرح دعوای تنفیذ وصیتنامه، به آن اعتبار بخشید. فردی که وصیت می‌کند، باید هنگام تنظیم وصیتنامه اهلیت داشته باشد. حتی اگر بعد از تنظیم وصیتنامه فرد دچار جنون شود، مانعی برای اجرای وصیتنامه نخواهد بود و وصیتنامه همچنان معتبر است و قابلیت اجرا دارد. فردی که قصد خودکشی دارد و وصیتنامه از خود باقی می‌گذارد، وصیتنامه او معتبر و قابل اجرا نیست؛ زیرا این فرد اهلیت تنظیم وصیتنامه را ندارد. اگر به مسائلی پیرامون ارث علاقه دارید به مطلب این اموال پدر، فقط به پسر می‌رسد مراجعه کنید.
آیا محروم کردن فرزند از ارث توسط مادر ممکن است؟
طبق ماده ۸۴۱ قانون مدنی، موصی یا شخص وصیت‌کننده، تنها در مورد اموال متعلق به خود می‌تواند وصیت کند و در مورد اموال دیگران حتی با اجازه مالک آن‌ها، نمی‌تواند وصیت کند. موصی اگر وارثی نداشته باشد، می‌تواند هر کسی را به عنوان وارث خود معرفی کند و این تنها در مورد یک سوم اموال قابل اجراست و بقیه اموال طبق قانون تقسیم می‌شوند.
کد مطلب: 181552
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *