به گزارش
مردم سالاری آنلاین، مدیرعامل روزنامه همشهری نوشت: زنجیره اغتشاش در این جنگ ترکیبی به چه نحوی است و از کجا باید شکسته شود؟
اول زنجیره را مرور کنیم:
حلقه اول: بزرگنمایی مشکلات و از همه مهمتر تعمیم به رأس نظام. تصویری که از حاکمیت باید ساخته شود یک هیولاست. هیولاسازی چه ثمری دارد؟ نقد را تبدیل به نفرت و خشم میکند.
این حلقه در تمام سالهای گذشته استمرار داشته است برای این روزها... اغتشاش اول در ذهن است.
حلقه دوم: این حلقه تحریک برای کنشگری است. کارکرد اسم رمز مهسا اینجاست. خودشان هم اعتراف کردند مهسا مهم نیست؛ اصل، نظام است؛ به همین دلیل شعار اصلاحی نمیدهند. اساسا اسمی هم از رئیسجمهور و روسای دیگر قوا نیست؛ فقط رهبر انقلاب بهعنوان نماد حاکمیت.
مهسا نبود بهانه دیگر میساختند؛ باز هم نبود، آدم میکشتند؛ مثل کشتهسازی این روزها...
حلقه سوم: رویدادسازی است. طبیعی است که مردم ما معترض هستند، اما اولا مدل اعتراضشان آدمکشی، آتشافکنی و فحاشی نیست و دوم اینکه اعتراض میکنند برای اصلاح؛ نه عبور.
روش رویدادسازی نیز تجمعات پراکنده محلی با گروههای ۱۰ تا ۱۵نفره در ساعات شلوغی و اماکن پرتردد است؛ مثل ۱۲ظهر؛ بازار.
هدف نهایی این است: رویداد محلی و انعکاس جهانی. این هدف با تأکید بر زن و خشونت مهیا میشود.
حلقه چهارم: انعکاس رسانهای. رویداد میسازند تا باور بسازند. باور به چی؟ باور به همهگیری نفرت و اغتشاش. مخاطبی که در حلقه اول نفرتزده است اگر باور کند همه دچار نفرتاند و به خیابان ریختند، دچار «خطای تشخیص و برآورد» میشود.
اما برای تصویرسازی مستمر نیاز به ایده است. اساسا در جنگهای تلفیقی عصرپلتفرم، اغتشاشات رأس ندارد، بلکه همه حول ایدهها جمع میشوند؛ ایدههای تهییجکننده؛ مثل آهنگ برای...، مثل قرمز کردن حوضچه پارکها...، مثل دیوارنویسی... و... .
چه باید کرد؟
حلقه اول به حلقه چهارم متصل و زنجیره کامل است. این زنجیره تنها با اقتدار ناجا نمیشکند. تنها راه شکستن اثر شبکهای پلتفرمهاست.
آقایان مسئول راه همین است و لاغیر. در رفتارهای آشوبطلبانه نمانید؛ باید ذهنها را از پیشروی دشمن آزاد کرد و نه صرفا خیابانها.
البته تدبیر باید جامع باشد؛ بستن پلتفرمها و همزمان جایگزینی کامل آنها؛ آنهم نه بهنحوی که با فیلترشکن باز شود... همزمان نیز جایگزینی بیعیب و نقص. اگر نداریم، بخریم. با کشورها و شرکتهایی که حاضرند در چارچوب قوانین ما کار کنند، مذاکره کنیم.
ذهن است که رفتار میسازد... خیابان باز است، اما ذهنها در گروگان... .