۰
يکشنبه ۵ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۱

۱۵ میلیون نفر در جامعه درگیر موضوع اعتیاد

تحلیل‌گر حوزه اعتیاد گفت: پیشنهاد می‌شود رییس جمهور از دستگاه‌های اجرایی متولی مبارزه با مواد مخدر موضوع ضربه‌ای که به اقتصاد ایران وارد می شود را به صورت جدی پیگیری کند و گزارش تاثیر برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در این حوزه به رئیس قوه مجریه ارائه شود.
۱۵ میلیون نفر در جامعه درگیر موضوع اعتیاد
سعید صفاتیان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا به پنجم تیرماه روز جهانی مبارزه با موادمخدر اشاره کرد و با ارائه یک درخواست و پیشنهاد به رییس جمهور افزود: موادمخدر سالانه نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضربه می‌زند و باید پرسید که مسئولان کشوری وقتی موادمخدر روزانه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در بخش درمان، بهداشت، مقابله و دیگر بخش‌ها، به کشور ضربه زده است چه برنامه‌ای برای کاهش دادن این ارقام دارند؟
وی ادامه داد: این درخواستی است که از رئیس جمهور می توان داشت تا به مسئولان مرتبط با فعالیت در حوزه مبارزه با مواد مخدر در تمام سطوح و دستگاه‌های مربوطه دستور دهد گزارش اقدامات خود را برای جلوگیری از این ضربه و برنامه‌هایی که در دست اقدام دارند را ارئه کنند. 
این تحلیل‌گر مسائل مرتبط با اعتیاد تصریح کرد: متولیان امر مبارزه با موادمخدر زمانی که مجبور باشند به رییس جمهور برنامه بدهند باید برای اجرایی کردن آن هم تلاش کنند؛ پس این موضوع تاثیر خواهد داشت البته باید سال بعد نیز یک تیم تحقیقاتی این مسایل را ارزیابی کند که آیا هزینه‌ها و اقدامات در جای خود هزینه شده است یا نه.
صفاتیان گفت: ستاد مبارزه با موادمخدر ۳۵ سال در ایران فعالیت دارد، رییس این ستاد رییس جمهور است و دبیرکل، ساختار، بودجه، برنامه و نیرو هم دارد. همیشه در این ستاد هرچند ماه یا سالانه جلساتی با حضور ۲۲ تا ۲۵ عضو ستاد شامل وزرا، روسای دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف برگزار می‌شود.
وی افزود: اگر گفته شود مراکز درمان در حال توسعه است یا برنامه پیشگیرانه داریم، باید اینگونه پاسخ داد و گفت که مراکز درمان بیش از ۲۰ سال است که فعال هستند و برنامه پیشگیری هم از ۱۵ سال پیش در حال انجام است. اگر گفته شود که موادمخدر کشف می‌کنیم این پاسخ برای آنان ارائه می‌شود که ماموران در مرزها و نیروی انتظامی این فعالیت را انجام می‌دهند.
او ادامه داد: این موضوع می‌تواند یکی از برنامه‌های خوب ستاد مبارزه با موادمخدر باشد و یکبار در کشور باید اتفاق بیفتد و تاثیر اقدامات و برنامه ای اجرا شده باید دقیق مشخص شود، نه اینکه همیشه دستور کار به گونه‌ای باشد که بگوییم شناسایی اموال قاچاقیچان، برنامه پیشگیری؛ یا کارزاری رسانه‌ای را مطرح کنیم، برای این کارزار رسانه‌ای میلیاردها تومان هزینه شده است و باید پرسید این موضوع تاکنون چه تاثیری در حوزه پیشگیری در کشور داشته است که بخواهیم همچنان این برنامه‌ها را ادامه دهیم.
یک گروه محقق موضوع ضربه موادمخدر به اقتصاد ایران را بررسی کنند
وی در ادامه تصریح کرد: برای درمان معتادان متجاهر تعداد زیادی اردوگاه در کشور ساخته شد؛ سرانجام این اقدام به کجا رسیده است و چه منافعی در پی  داشته است؟ چرا اجازه داده نمی‌شود یک گروه محقق این موضوع را بررسی کند چون می‌توان اذعان داشت که این مساله حتی زیر ۲درصد موفق نبوده است.
صفاتیان ادامه داد: زمانی که هزاران تن موادمخدر کشف می‌شود باید پرسید که چه برنامه‌ای برای این میزان موادمخدر کشف شده در کشور داریم که سود آن به نفع دولت باشد و از این موادمخدر دارو درست کرده و برای درمان اعتیاد استفاده کنیم. فقط کشف موادمخدر و امحای آن چه معنایی دارد.
۱۵ میلیون نفر درگیر موادمخدر در ایران
وی با طرح این سوال که در حوزه پیشگیری، قضایی و اصلاح قانون چه برنامه‌ای برای کمک به بهبود وضع اعتیاد در جامعه انجام داده‌ایم؟ اظهارداشت: بیش از چهار میلیون مصرف‌کننده مستقیم و غیرمستقیم موادمخدر در کشور داریم، یعنی ۱۵ میلیون نفر و یک ششم کشور درگیر گرفتاری موادمخدر هستند، چرا برنامه ای منسجم و تاثیرگذار برای موضوعی به این مهمی نداریم.

این تحلیل‌گر مسائل اعتیاد ادامه داد: مدیران متولی این امر اعلام کنند که در سال گذشته برای کاهش ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت اقتصادی به کشور ناشی از موادمخدر چه کرده‌اند؟ این سوال اساسی است که باید از همه مسئولان پرسید و رییس جمهور به عنوان رییس ستاد مبارزه با موادمخدر این سوال را بپرسد و پاسخ آن را بگیرد و مسئولان به رسانه‌ها هم در این زمینه پاسخگو باشند.
وی خاطرنشان کرد: در دنیا این اطلاعات در جلسات ستاد مبارزه با موادمخدر ارائه و گروه و تیم تحقیقاتی برای حوزه پیشگیری، درمان و دیگر اقدامات در این حوزه تشکیل می‌شود، اما معتقدیم همه تلاش داریم که برای مردم کار کنیم، پس باید رییس جمهور از مسئولان بخواهد که در این زمینه پاسخگو باشند که چه کاری برای مبارزه با موادمخدر انجام داده‌اند و یک تیم تحقیقاتی آزاد و مستقل هم برای راستی‌آزمایی اعداد و گزارش‌های حوزه موادمخدر تشکیل دهند.
کسی از حوزه موادمخدر راضی نیست
صفاتیان تصریح کرد: این اقدامات برای مبارزه با موادمخدر بسیار اثرگذارتر و موثرتر است تا اینکه اقدامات و برنامه‌های مراکز و مسئولان در حوزه درمان و پیشگیری گفته شود، چون اکنون نشان می‌دهد که هیچ کس از حوزه موادمخدر راضی نیست.
وی ادامه داد: کسی نمی‌تواند بگوید که موادمخدر نیست، برای افغانستان که اکنون کشت موادمخدر را ممنوع کرده است و قیمت موادمخدر به شدت افزایش یافته است چه برنامه‌ای داریم. آیا می‌دانید که بالارفتن قیمت مواد باعث شده که معتادان به سمت مواد روانگردان، تزریق و هروئین بروند؟ چه برنامه‌ای برای این افراد انجام شده و کدام سیستم است که باید در این زمینه کمک کند.
این تحلیل‌گر اعتیاد خاطرنشان کرد: هیچ کدام از این برنامه‌ها وجود ندارد و تنها حرف‌های کلان در حوزه موادمخدر مطرح می‌شود که همه مسئولان در واقع این صحبت‌ها را در حوزه موادمخدر در برنامه کاری خود دارند.
وی ادامه داد: با گران شدن موادمخدر، فرد معتاد مجبور است به سمت مواد ارزان‌تر و ناخالص و تزریق و مصرف مواد روان‌گردان‌ها برود و در نهایت مجبور به جرم برای تامین موادمخدر موردنیاز خود می‌شود.
صفاتیان معتقد است: موضوعات اجتماعی همه زنجیره‌وار به هم وصل هستند و ریشه همه این موضوعات اعتیاد است.
کد مطلب: 166742
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *