به نقل از ایسنا، مهدی غضنفری با اشاره به اینکه وضعیت کنونی بهترین فرصت برای استفاده از شرایط توسط تولیدکنندگان است، گفت: باید با تولید بیشتر ارزش افزوده بیشتری ایجاد کرد و از این طریق بر رقم صادرات افزود، چرا که در زمان کنونی بازارهای وارداتی ایران بیش از همیشه حاضر به خرید کالاهای ایرانی است.
وی افزود: ممنوعیت واردات کالاهای موجود در اولویت ۱۰ به معنای این است که دیگر کالای بنجل و غیرکیفی وارد کشور نمیشود و اگر تولیدکننده داخلی قادر به پوشش کامل بازار مصرف باشد، امسال سالی است که میتوانیم جهش صادراتی به معنای واقعی داشته باشیم .
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: کشور در حوزه کالاهای اساسی و موردنیاز مردم در زمان حاضر با هیچ کمبودی مواجه نیست. ذخایر به اندازه کافی است و هیچ نگرانی از بابت تامین بازار وجود ندارد.
غضنفری راه عبور از مشکلات اقتصادی کشور را بهرهگیری از نظر خبرگان دانست و گفت: با وجودی که ممکن است اختلاف نظرهایی در میان برخی اتحادیهها و یا انجمنها مشاهده شود اما میتوان با ارایه راهکاری مناسب به نتیجه رسید.
او همچنین با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت از پیشنهادهای اصناف برای تنظیم بازار شب عید استفاده میکند، از صنوف و مجامع صنفی خواست تا با ارایه راهکارهای خود دولت را در ایجاد فضای امیدبخش و غیرپلیسی یاری کنند.
وی ادامه داد: در واردات کالاها به سه خانواده تقسیم میشوند. خانواده اول شامل مواد غذایی و دارو که ارز مرجع به آنها تعلق میگیرد و باید در شبکه شناخته شده توزیع شود. خانواده دوم مواد خام، مواد اولیه تولید، قطعات و لوازم تولیدی ماشینآلات تولیدی خط تولید است که گروههای ۳ تا ۹ را در خود جای میدهد و تمام این اقلام ارز مبادلهای دریافت میکنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع اصناف با بیان اینکه آخرین گروه از دستهبندی کالایی، گروه ۱۰ یا کالاهای غیرضروری است، افزود: مشابه اقلام قرار گرفته در این گروه در داخل کشور تولید میشود، بنابراین میتوان نیاز را از این طریق تامین کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی تولید و تجارت، غضنفری با بیان اینکه برخی صنایع همچون کیف و کفش که فناوری خاصی هم ندارد به دلیل واردات اقلام مشابه خود به کشور تعطیل شدهاند که باید احیا شوند، گفت: این گروه از کالاها در اولویت ۱۰ قرار گرفتهاند.