دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا خبر داد که نتیجه آزمایش کرونای رودی جولیانی، وکیل شخصی او مثبت شده است. ترامپ در توییتی برای دوست قدیمی خود آرزوی بهبود کرده و گفته که او راه جولیانی را ادامه میدهد.
به گزارش ایسنا شبکه خبری سی ان ان گزارش کرده که جولیانی یکشنبه در یکی از بیمارستانهای پایتخت آمریکا بستری شده است. جولیانی در هفتههای اخیر، چهره اصلی کارزار انتخاباتی ترامپ برای شکایت از نتیجه انتخابات بوده است. در میان حلقه نزدیکان رئیس جمهوری، جولیانی جدیدترین فردی است که خبر ابتلای او به کوید - ۱۹ منتشر شده است.
ترامپ و نزدیکانش توصیههای ایمنی مربوط به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را چندان جدی نمیگرفتند و بسیاری از آنها یکی پس از دیگری دچار کوید - ۱۹ شدند. خود ترامپ، یک ماه پیش از انتخابات بیمار شد و چند روزی را در بیمارستان سپری کرد.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سوم ماه نوامبر برگزار شد. جو بایدن در این انتخابات پیروز شد اما ترامپ که حاضر به پذیرش شکست نبود، در هر ایالتی که میتوانست به نتیجه انتخابات اعتراض کرد.
رودی جولیانی با سفر به ایالتهایی که نتیجه انتخابات بین دو رقیب به هم نزدیک بود، سعی کرد نتیجه انتخابات را عوض کند. او در بسیاری از این سفرها در اجتماعاتی حاضر شد که در آنها بیشتر افراد ماسک به صورت نداشتند و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نمیکردند.
او با نمایندگان مجالس ایالتی در چند ایالت از جمله پنسیلوانیا و ویسکانسین دیدار کرد و از آنها خواست تا آرای بعضی شعبههای رایدهی را باطل کنند.
بخش دیگری از تلاش او در دادگاهها بود. او سعی میکرد با شکایتهای متنوعی در دادگاهها، نتیجه انتخابات را در شش ایالت حساس عوض کند.
در سیستم انتخاباتی آمریکا، اگر نامزدی، بیشترین رای یک ایالت را به دست بیاورد، تمام امتیازهای آن ایالت را از آن خود میکند. هر ایالت، بسته به جمعیتی که دارد، امتیاز دارد. دو ایالت مین و نبراسکا از این قاعده مستثنی هستند. در کل پانصد و سی و هشت امتیاز وجود دارد که هر نامزدی با کسب ۲۷۰ امتیاز میتواند پیروز رقابت شود.
جولیانی ۷۶ سال سن دارد. او پیشتر شهردار نیویورک و یکی از دادستانهای معروف ایالت نیویورک بوده است. خود او هنوز درباره بیماریاش چیزی نگفته است و مشخص نیست که بیماریاش با چه عوارضی همراه است.
شمار مبتلایان به کوید - ۱۹ در آمریکا حدود ۱۴ میلیون و ششصد هزار نفر شده است. ۲۸۱ هزار و ۲۳۴ نفر هم تا لحظه نگارش این گزارش، جانشان را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادهاند.
منتقدان میگویند که دولت دونالد ترامپ، با جدی نگرفتن توصیههای متخصصان و نگاه سیاسی به این بیماری باعث شد تعداد مبتلایان و مرگ بر اثر این بیماری در آمریکا بالا برود.
دکتر «دبورا بریکس»، هماهنگکننده گروه ویژه کاخ سفید در مبارزه با کرونا، روز یکشنبه دولت دونالد ترامپ را متهم کرد که با پر و بال دادن به «افسانهها» درباره این بیماری، وضع را بدتر کردهاند.
بریکس به شبکه انبیسی گفت که حالا از مردم همان حرفهایی را میشنود که دولت هم میگفت. صحبتهایی مانند اینکه «استفاده از ماسک بیفایده است» یا اینکه «باید سعی کنیم به ایمنی همگانی برسیم.»
ایمنی گلهای یا همگانی، اصطلاحی است که بعضی به کار میبرند و معتقدند با ابتلای تعداد بیشتری از مردم به این بیماری، کل جامعه در برابر بیماری ایمن میشود. این تئوری در عمل ثابت شده که منجر به بالا رفتن مرگ در جامعه میشود.