رئیسجمهور روسیه بر نقش سازنده تهران، مسکو و استانبول در حل و فصل بحران سوریه تاکید کرد.
به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار با ویکتور اوربان، نخست وزیر هنگری گفت: کار کمیته قانون اساسی سوریه که برای ایجاد آن روسیه با شرکایش از ترکیه و ایران تلاش زیاد کرده است، به حل و فصل بحران سوریه کمک خواهد کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: چنانکه میدانید، چند ساعت قبل در ژنو نخستین نشست این کمیته آغاز شد. در چوکات این کمیته حکومت و اپوزیسیون، نمایندگان جامعه مدنی سوریه میتوانند بهطور مستقیم، بدون دخالت خارجی بر اصلاحات قانون اساسی، وظایف ملتسازی و توسعه پایدار کشور کار کنند.
به گزارش ایسنا، نشست مشترک وزیران امور خارجه ایران، روسیه، ترکیه با حضور نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه، سه شنبه شب در شهر ژنو سوییس با موضوع تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه برگزار شد.
وزیران امور خارجه روند آستانه پس از این نشست در جمع خبرنگاران حاضر شدند و در یک کنفرانس مطبوعاتی به سوالات آنها در مورد نتایج این نشست و رایزنیهای صورت گرفته پاسخ دادند.
محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران روز سهشنبه پس از دیدار با همتایان روس و ترک خود در ژنو در چارچوب مذاکرات آستانه، در یک کنفرانس خبری مشترک گفت که برگزاری نشست کمیته قانون اساسی سوریه تنها آغاز یک روند سیاسی در این کشور است.
وی خاطر نشان کرد: روند حل سیاسی بحران سوریه در نتیجه تلاشهای تضمین کنندگان مذاکرات آستانه (ایران، روسیه، ترکیه) و تلاش نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه ممکن شد.
وزیر امورخارجه ایران همچنین گفت: این حقیقت بسیار حائز اهمیت است که هر سه کشور ضامن همواره روی حفظ تمامیت ارضی سوریه تاکید داشتهاند. ایران بر این باور است که خاک سوریه باید توسط نیروهای سوری و دولت کنترل شود، کسانی که مسئول تضمین امنیت کشور و مرزهای آن هستند.
ظریف افزود: جامعه بینالملل نیز میبایست از حل سیاسی مناقشات سوریه حمایت کند. هیچ راهحل نظامی برای بحران سوریه وجود ندارد.
وی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که درباره اهمیت کمیته قانون اساسی که وظیفه آن ارتقاء قانون اساسی است، اغراق نشود. مسائل دیگری نیز وجود دارد؛ همچون مشکلات انسان دوستانه، مسئله زندانیان و آوارگان که باید بهطور موفقیتآمیز به خانههایشان بازگردند.